fbpx НАЧАЛО » Как да почистя щорите?

Как да почистя щорите?

Преди да предприемете каквито и да е действия се уверете, че вашите щори могат да бъдат подложени на описаните процеси. За да сте сигурни се свържете с тази фирма за щори, която ви е предоставила продукта.

За да почистите щорите от плат не се изискват много усилия, ако подходите правилно към процеса. Ръчното почистване на щорите може да бъде различно:

 1. Първоначално цялата повърхност се почиства с прахосмукачка. За щори от плат се използва специална дюза за почистване на мебели.
 2. Някои модели се избърсват допълнително с влажна кърпа или четка.
 3. Също така за някои модели е по-добре да се демонтират (вертикални щори, римски щори, перде щори, плисе щори), тъй като е невъзможно да се почистят добре от мръсотията.
 4. Ако платовете на щорите позволяват, внимателно се оглеждат за петна и се измиват с разтвор от вода и слаб препарат за почистване. Разтрийте силно замърсените зони с мека четка или гъба. Съвет: Опитайте в края на плата за да видите дали няма да се отмие цвета на щората.
 5. Някои щори, като плисето и перде щорите, позволяват пълното измиване в съд с вода и дори в пералня, но все пак попитайте фирмата за щори която използвате.

За почистване на алуминиеви венециански щори използвайте прахосмукачка с накрайник или специален уред (четка) за почистване на хоризонтални щори.

Оптималното решение би било:

 • Почистване с прахосмукачка;
 • избърсване с влажна гъба;
 • почистване с препарат за почистване на стъкла;
 • измиване със сапунена вода (парцалът се измива след всяка ламела);
 • премахване на мръсотия с оцет (няколко супени лъжици на леген с вода).

Вижте още няколко съвета:

 1. ПОЧИСТВАНЕ НА ЩОРИ
 2. ПОЧИСТЕТЕ ЛЕСНО ВЪНШНИТЕ РОЛЕТНИ ЩОРИ В ШЕСТ СТЪПКИ
 3. ПОЧИСТВАНЕ НА ТЕНТИ И СЕННИЦИ

Щори Съни Блинд предлага професионално почистване на външни ролетни щори и тенти/сенници.

*Посочените препоръки са общи. Фирма Съни Блинд не носи отговорност ако вие сами сте повредили щорите или друг ваш продукт при почистване.


външни ролетни щоривъншни ламелни щорищори ден и нощперде щорикомарници