fbpx НАЧАЛО » НАВЕСИ И МЕТАЛНИ КОНСТРУКЦИИ

НАВЕСИ И МЕТАЛНИ КОНСТРУКЦИИ

Приложение на различните модели навеси

Навесите са проста конструкция с покрив и страни, които са отворени или частично затворени. Различните видове метални навеси и козирки са предназначени да ви предпазят от най-тежките атмосферни условия. 

Те ще защитят вас и вашата собственост както от високите температури и градушки през лятото, така и от леда и снега през зимата. 

Металните конструкции и разнообразието от метални навеси имат най-различни приложения в бита и промишлеността. Независимо дали желаете да направите навеси за вашата тераса, за коли или да покриете вашата лятна градина, това е вашето решение.

Натрупаният ни опит ни позволява да изработим навеси и метални конструкции по ваш проект/дизайн или да ги проектираме за вашите нужди.

Защото проектната визуализация дава максимално точна представа за крайния резултат. Без значение дали това ще е голяма метална конструкция, навеси от поликарбонат, козирка за вход или др.

След изготвяне на визуализацията, вие ще придобиете ясна представа как ще изглежда крайния продукт.

Основни приоритети: високо качество при производство и монтаж, практичност, визуална ефективност и сигурност на изработените от нас метални конструкции.

Широко приложими:  на паркинги, в частни домове за създаване на големи покрити площи, на различни обществени места.

Съни Блинд предлага интегриране на лед осветление в свързващия или П-образен профил за навеси и козирки с плътен /монолитен/ поликарбонат.

Метални конструкции и навеси цени

Навес с поликарбонатна плоскост цена

Метални конструкции и навеси цени

Навес с поликарбонатна плоскост цена

Изработката на навеси за различните нужди са строго индивидуални. Въпреки това, ние изчислихме и ви предлагаме продукт наречен „стандартен навес“. Така можем да ви предоставим по-точна представа за образуването на цена на навес за тераса, барбекю, лятна градина и др.

Стандартен навес /метална конструкция/ изработени от:

 • Профил 30x20x1,5
 • Грунд и боя
 • Клетъчен поликарбонат 6мм
 • Монтаж

Изработка на различни метални изделия

От дребни до по-големи конструкции, по собствен или зададен проект/дизайн: 

 • интериорно обзавеждане
 • метални решетки за врати и прозорци
 • навеси, козирки, парапети
 • нестандартни изделия

∗ Цените се определят според спецификацията на металната конструкция


Спецификация

Когато говорим за изработка на метални конструкции и включим в това число и различните навеси от метални профили, е редно да ви разкажем малко повече за тях.

Металните конструкции по индивидуален проект които предлагаме, ни задължават да изработим навес какъвто вие си представяте.

Без значение дали той ще е за тераса, кола или дори за кучешка колиба, ние ще го направим.

Но все пак, нека да ви ви покажем някои от основните видове метални навеси които произвеждаме за нашите клиенти.


Навеси за тераси

навеси за тераси

За да се предпазите от яркото слънце през горещите летни дни, ще ви свърши работа всеки един от нашите модели тенти и сенници.

Но, за да имате сигурен покрив и в тежки атмосферни условия като дъжд, градушка, сняг и виелици, ви е необходим метален навес за тераса.

Изработваме навеси за тераси от стоманени или алуминиеви профили, структурни или плътни поликарбонатни плоскости, сандвич панели.

Нашите специалисти ще Ви предложат най-доброто решение относно навес за открита тераса и други идеи за покрив на тераса: 

 • Покриване на тераса с термопанел;
 • Идеи за навеси от поликарбонат;
 • Навеси с нестандартна форма;
 • Покрив на тераса последен етаж.

Навеси за коли

навеси за коли

Нашите метални навеси за коли са предназначени да предпазят автомобилът ви от всякакви атмосферни условия. При спазена височина и ширина те могат да се използват не само за коли но и за почти всичко –  лодки, каравани и кемпери, трактори и всякаква земеделска техника.

Навесите се изработват от стомана която минава процедури на поцинковане и прахово боядисване. За покриване на навес за кола, използваме поликарбонат или просечена ламарина.


Навеси за барбекю

навеси за барбекю

Представете си почивни дни а времето навън е дъждовно. Поканили сте гости за да отпразнувате любим празни, а ще трябва да ги посрещнете вътре в скучната атмосфера на четирите стени.

Е, сега ще ви зарадвам с това, че ние от Съни Блинд имаме знанията и възможността да изработим навес за барбекю или лятна градина.

Навесът може да бъде така проектиран така, че да има възможност за добавяне на ветроупорни завеси. Навесите за барбекю ще ви позволят да приготвите любимите си ястия на скара дори и в дъждовните летни дни.


Навеси от поликарбонат

навеси от поликарбонат

Класическа красота, простота и със стил. Навесите от поликарбонат се отличават с дизайн, базиран на поликарбонатните плоскости и солидна и трайна конструкция от стомана или алуминий. 

Ако сте ценител на модерните форми, този навес със сигурност ще ви вдъхновява, подобрявайки външния вид на вашия дом. 

Отличаващ се с прахово боядисан, неръждаем материал и много издръжлива поликарбонатна плоскост, този навес със сигурност ще ви осигури спокойствие.


Навеси и козирки за вход

навеси и козирки

За вход казващ „добре дошли“ ви предлагаме навеси и козирки за входа на къщи, блокове, кооперации и бизнес сгради. Добре известно е, че първото впечатление е от голямо значение. 

Това е особено вярно за входа на сградата. Визуално привлекателен и функционален навес над входа подобрява цялата фасада и предпазва от слънце, вятър и лошо време.

Какъвто и модел навеси и козирки да изберете, ние ще направим оглед на място, ще проектираме вида му, ще го изработим и ще го монтираме.

 • Козирки над входни врати; 
 • Козирки от поликарбонат;
 • Ламариниени козирки;
 • Козирка за тераса.

Проектиране и производство на метални конструкции, навеси и козирки

Ние залагаме на висококвалифицирани специалисти и с необходимата за целта професионална техника за изработка на навеси и метални конструкции, за  да се справим и с най-сложните проекти.

За изработката на метални конструкции, навеси и козирки използваме висококачествени метали – стомана, неръждаема стомана, инокс, алуминий. Които при необходимост преминават процедури на поцинковане, грундиране и/или прахово боядисване. 

Конструкциите изработени от метал, като широко използваните навеси, могат да имат различни форми:


Метална конструкция – форма овал

навеси форма овал
 1. Профил 40x40x2
 2. Болтова връзка или заварка
 3. Поликарбонат (използва се при разнообразието от навеси)
 4. Болтова връзка към профил на стена или фиксиране с анкери
 5. Подпора

Метална конструкция с подпора или без подпора

навеси с подпори и без
 • При металните конструкции тип скара, се поставя подпора ако издадеността е повече от 80см. Този тип навеси е подходящ както за малки така и за големи тераси.

Метална конструкция – права с ферма

навеси-ферма
 • Този тип метална конструкция позволява големи размери без да се залага на големи и плътни профили.

Монтаж

Монтажа на различните видове навеси и метални конструкции може да се извърши на заварка или на болтова връзка. За навеси и козирки, малки и големи метални конструкции използваме структорен / клетъчен /  или плътен / монолитен / поликарбонат, ламарина, или разтеглена /просечена/ мрежа.

Основното натоварване от валежи и пориви на вятъра пада върху покривната система на навеса. Затова е важно да се направи правилно изчисление на типа навес и да се определи дебелината на профила за неговото производство.

Разполагаме с богата гама от материали, за изработка на най-различни навеси за тераси, барбекюта, лятна градина на заведение или огромни метални конструкции за халета.

Уплътнителна Гумена лента

Огромния проблем с шума при навеси от поликарбонат, ние решаваме с поставянето на уплътнителна лента между металния профил и поликарбонатната плоскост.

Гуменото уплътнение обира вибрациите на поликарбонатната плоскост причинени от различните атмосферни условия, което спомага да се намали шума при дъжд и вятър.

Никак няма да ви е приятно да платите за нов навес за терасата и при лошо дъждовно и ветровито време да ви дразни шумът от вибрациите, нали?


уплътнение

 • Поликарбонат за навеси

За покриване на навеси от поликарбонат и големи метални конструкции, се използва клетъчен и монолитен поликарбонат с дебелина 4, 6, 8 и 10 мм.


Клетъчни /структорни/ поликарбонатни плоскост


навеси от Поликарбонат
Поликарбонат – клетъчен

Характеризира се с висока устойчивост на удар, нечуплив материал и висока защита от UV радиация. Което го прави високоустойчив на факторите на околната среда.

Клетъчния поликарбонат е сравнително лек, което го прави подходящ за навеси на тераси на високи етажи. Ако се нуждаете от навес за кола и от значение е неговата цена, това е вашето решение.

Също така е известен и със своите оптични и изолационни качества, както и  устойчивостта на огън. могат да бъдат прозрачни или цветни /бронз, син, зелен, оранжев, сив/.

 • Размер на листа: 6000 x 2100мм
 • Радиус на огъване – Минимално препоръчителен: 4мм – 800мм; 6мм – 1050мм; 8мм – 1350мм; 10мм – 1750мм
 • Маса кг/м2: 4мм – 0.8; 6мм – 1.3; 8мм – 1.5; 10мм – 1,7
 • Светлопропускливост: 88%

Плътни /монолитни/ поликарбонатни плоскости


навеси от поликарбонат /монолитен/ плътен
поликарбонат /монолитен/ плътен

Значително по-добър от останалите акрилни материали, плътните поликарбонатни плоскости се характеризират с висок процент на пропускане на светлина, максимална яснота на прозрачност, устойчиви на удар и в същото време са достатъчно гъвкави, за да се огъват.

Притежава UV защита, което осигурява на материала огромни предимства при използването в особени климатични условия като лошо време или химични агенти. Те намират широко приложение то обикновен навес за тераса до покритие на голяма метална конструкция.

Плътния поликарбонат е устойчив на огън, налагайки се като иделен за приложения в обществено достъпни места и с висока степен на устойчивост при вандализъм.

 • Размер на листа: 3050 x 2050мм
 • Препоръчан минимален радиус на огъване: 4мм – 600мм; 6мм – 900мм; 8мм – 1200мм; 10мм – 1500мм
 • Маса кг/м2: 4мм – 4.8; 6мм – 7.2; 8мм – 9.6; 10мм – 12
 • Светлопропускливост: 4мм – 90%; 6мм – 88%; 8мм – 86%; 10мм – 80%

 • Свързващ профил за поликарбонатни плоскости:

Осигурява най-надеждната поликарбонатна връзка. Състои се от долния и горния профил и гумените уплътнения. Използва се в случаи когато размера на проектираните навеси надвишава ограниченията на размера на лисата поликарбонат. Това включва: навеси за големи терасаи, навеси за коли, навси за барбекю и др.


Съединяващ профил за поликарбонат
Съединяващ профил за поликарбонат

 • Разтеглена мрежа

Разтеглена /просечена/ мрежа е метална мрежа която се произвежда чрез изтегляне и просичане на обикновена плътна ламарина. Просичането се извършва по цялата ширина на ламарината и така се получава крайният продукт.

Просечената мрежа е с широко приложение, често се използва за покритие на навеси и метални конструкции за паркинги като решение на проблема с щетите от граушката.


Разтеглена мрежа
Разтеглена мрежа
 •  1.   Какви навеси за тераси предлагате?

Предлагаме навеси от метална конструкция – черно желязо прахово боядисано или неръждаема стомана. За изработката на навеси за тераса е необходим оглед за да се предложи най-правилният вариант.

 • 2. Може ли сенникът да бъде навес и да го ползвам при дъжд и сняг?

Не, сенникът не е навес! Той може да бъде ползван при слънце и лек дъжд!

 • 3. С какво покритие са навесите?

Навесите покриваме с поликарбонатни плоскости – плътни или структурни ( канални ), с различни дебелини, също така покриваме и навеси със сандвич панели и разтеглена мрежа!

На всеки навес можем да поставим улук!

 • 4. От какво изработвате навесите за коли?

Навесите за коли могат да бъдат изработени от метална конструкция ( в това число и неръждавейка ) и покрити с плътен поликарбонат ( като по-здрав ), със сандвич панели, с просечена ламарина и т.н.

 • 5. Подходящи ли са навесите от поликарбонат за покриване на балкон?

Навесите от поликарбонат са подходящи за покриване на балкон, защото са практични, леки и не са скъпи. В повечето случаи се използва структурен поликарбонат с дебелина 6мм, металната конструкция навеси от поликарбонат е права скара-прахово боядисана!

 • 6. Правите ли навеси за барбекю?

Да правим навеси за барбекю, и тук най-подходяща е метална конструкция покрита с поликарбонат, който според размерите и нуждите може да бъде стуктурен или плътен!

 • 7. Правите ли навеси и козирки, от какво?

Правим навеси и козирки от метални конструкции, които покриваме с поликарбонатни плоскости, сандвич панели, стъкло….

 • 8. Правите ли проекти и визуализации на метални конструкции и покриви?

Да, правим проекти и визуализации, цената е в зависимост от проекта, но стандартно 250 лв.

 • 9. Можете ли да ми дадете приблизителна цена на квадратен метър за навес?

Можем да дадем цена за стандартно изпълнение: метална скара – права, покрита със структурен поликарбонат 6 мм = 159 лв/кв.м.

 • 10. Правите ли сглобяеми метални конструкции?

Да, правим! За да ви направим оферта е нужно да ви посети наш представител за размер и консултация!

След инсталацията на метални навеси, вие ще сте спокойни за своя автомобил, барбекю или външните мебели на лятната градина.