fbpx

КОМАРНИЦИ ЗА ВРАТИ И ПРОЗОРЦИ

Достъпът за насекоми, забранен!

Поставянето на комарници за врати и прозирци ( мрежи за комари ) е отлично решение за спокойно лято на което да се насладите.

Днес различните модели мрежи за комари ( комарник плисе, ролетен комарник, комарник за врата ) са се превърнали в задължителна част от прозорците и вратите на всякакви помещения. Те ще ви предпазят от комари, мухи и всякакви досадни насекоми. 

комарници за врати и прозорци

Също така, те ограничават навлизането на тополовия пух и уличния прах в стаята. След поставянето на мрежи против комари в дома Ви ще влиза единствено свеж въздух.

Качествените комарници се отличават с няколко характеристики – лесен монтаж, стабилни алуминиеви профили, мрежа от фибростъкло с UV защита, плътно покритие.

Летният сезон не е време за компромиси, така че изберете най-подходящия за вас продукт, а ние ви гарантираме високото му качество, издръжливост и устойчивост на външни влияния. 

Сезонът е спасен!

Предимства: лесен монтаж, стабилни профили, плътно покритие, лесно почистване, UV устойчивост, дълъг експлоатационен живот.

Подходящи за: всички видове прозорци и врати на къщи, апартаменти, офиси, вили, магазини и др.

Комарници за прозорци на панти или статични цени:

 • За цвят БЯЛ и КАФЯВ – 24,90 лв./м2
 • За цвят ФЛАДЕР (зл.дъб, т.дъб, орех, махагон) и избор на ЦВЯТ ПО RAL – 30,90 лв./м2

*Цените са в лв. С ДДС


Цени на комарници врати:

 • За цвят БЯЛ и КАФЯВ – Комарник за врата – 45,00 лв./м2
 • За цвят ФЛАДЕР (зл.дъб, т.дъб, орех, махагон) и избор на ЦВЯТ ПО RAL – Комарник за врата – 55,00 лв./м2

*Цените са в лв. С ДДС


Ролетни комарници цени:

Комарници плисе цени:

съгласно декларацията за поверителност, политиката за „бисквитките" и други подобни технологии.

Всеки от вас се стреми да защити къщата или апартамента си от проникване на насекоми, падащи листа или пух от дърветата, както и от друг вид боклук. 

Не е тайна за никого, че използването на комарници ни помага лесно да се справим с този проблем, достатъчно е да поръчате и инсталирате подходящия за вас модел комарник за врата или прозорец.

Можете да избирате от богатия ни асортимент мрежи за комари: фиксирани, на панти (за врати или прозорци), ролетни (хоризонтални и вертикални), плисе и т.н.

Статичен и комарник на панти


комарник за прозорец мрежи за комари
Комарник за прозорци

мрежи за комари за статичен монтаж на различни по големина прозорци. Благодарение на своя класически дизайн, този модел комарници могат да бъдат монтирани на всички видове прозорци.

Статичната мрежи за комари се монтира на прозорци за които е предвидено, че няма да е необходим достъп през пространството на прозореца.

Възможно е поставянето на обикновени или напрегнати панти. Това го прави практичен и в същото време остава достатъчно функционален. Изработен е от алуминиеви профили, PVC ъгли и мрежа.

Комарниците на панти са идеалното решение за прозорци при които е необходимо да има достъп. Когато е в затворено положение той ви предпазва от комари 100%, но ако ви се наложи да го отворите, това ще е лесна задача.


мрежи за комари
Комарник на панти

 1. Профил – 17×25
 2. Фитил (гума) – фиксира мрежата
 3. PVC ъгъл
 4. Мрежа
 5. Делител

Комарници за врати


комарници за врати
Комарници за врати

Комарници за врати: Монтира се с обикновени или напрегнати панти, шнапер или магнит.  Изработен е от алуминиеви профили, PVC ъгли и мрежа. Подходящ за всяккви отвори през които се минава – входни врати, врати на балкон и др.

Мрежите за комари за врати са широко приложими и почти задължителен елемент за всяка балконска врата по нашите ширини. 

Моделът на панти е най-бюджетното решение. тук също мокат да бъдат монтирани напрегнати панти, което ще му даде функционалност, като се затваря сам след вашето преминаване.


комарници за врати
Комарник за врата на панти

 1. Профил 17×42
 2. PVC ъгъл
 3. Фитил (гума) – фиксира мрежата
 4. Панта – може да бъде обикновена или напрегната
 5. Делител
 6. Магнит
 7. Мрежа

Ролетени комарници


комарници мрежи за комари
Ролетн комарник

Ролетни комарници или често наричани ролкови мрежи за комари са подходящи за абсолютно всякакви врати и прозорци. Изключително лесни монтаж. Компактен и лесен за използване. 

Ролковия комарник се състои от кутия, в която се навива мрежата върху вал с напрегната пружина, които му позволяват да навие мрежата на ролка.

 Вертикалните водачи придържат мрежата която се движи нагоре/надоло. В каналите на водачите има четка която надеждно предпазва от проникване на насекоми в помещението. 

Фиксира се с винтове към прозореца или вратата от отварящата се страната, без допълнителни закрепвания. Този метод на монтаж е гаранция, че мрежата против комари никога няма да бъде издухана от прозореца от силен вятър. 

Не е необходимо да го деинсталирате през зимата. Просто приберете мрежата в кутията, докато не се наложи да я ползвате отново следващато лято.

Ролетните комарници врати и прозорци са изработени от алуминиеви профили, Ос, КИТ с напрегната пружина и мрежа.


комарници мрежи за комари
Ролетен комарник

 1. Кутия
 2. КИТ с напрегната пружина
 3. Ос
 4. Странична конзола
 5. Мрежа
 6. Водач
 7. Долен профил – терминал

Комарници плисе


комарници за врати балконски
Плисе комарник

Те са подобни на ролетните, но платното не се навива, а се сгъва като акордеон, поради особеностите на неговата структура.

Мрежата против насекоми тип плисе е подходяща за монтаж на прозорци, но по-често е използвана за врати. Устойчивост на влага, температурни разлики и ултравиолетови лъчи. Елегантност, качество и функционалност.

Друг голям плюс на плисе комарник е липсата на механизми, които подлежат на износване.

Изработени са от алуминиеви профили, PVC ъгли, магнити и нагъната мрежа тип плисе.


комарници за врати за балкон мрежи за комари
Комарник плисе

 1. Горен водач
 2. Мрежа плисе
 3. Кутия
 4. Страничен профил
 5. Магнит
 6. Свързващ профил
 7. Долен водач
 8. PVC ъгъл

Специални функции

Нашата фирма Съни Блинд произвежда и монтира комарници за врати и прозорци от всякакъв вид и размери. Опитните ни техници ще вземат размери, за да сме сигурни, че ще изработим точния размер мрежи за комари за вашите прозорци или врати. Гарантираме изпълнението на поръчката в срок и дълъг живот на нашите продукти.


богат избор

БОГАТ ИЗБОР

Можмем да изработим всякакви размери и модели мрежи за комари за нуждите и изискванията на всеки.

прозрачна

ПРОЗРАЧНОСТ

Мрежите против комари на Съни Блинд се сливат с интериора и изглеждат почти прозрачни.

мрежа за домашни любимци

ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ

Предлагаме специални мрежи за домашни любимци, които са изключително здрави.

комарник за врата

ПРОЗОРЦИ И ВРАТИ

Знаейки, че прозорците не са единственото място от което може да влязат комари, ние предлагаме и други практически решения, подходящи за вашите нужди.


Материали за производство на комарници

За изработката на различните видове комарници използваме само надеждни компоненти. Всички предлагани мрежи за комари са от квалифицирани производители със сертифицирано качество и осигуряват UV защита.

Мрежите са произведени от негорими материали и не стареят. Всички мрежи осигуряват защита от достъпа на насекоми, като не спират въздушната циркулация.

Мрежа от фибростъкло

Мрежата от фибростъкло се използва стандартно за всички класически системи против комари. Приложима е за вертикални, хоризонтални, отварящи се и фиксирани комарници за врати и прозорци.

Заедно с високата еластичност и твърдост, мрежата от фибростъкло има висока устойчивост на удар, устойчивост на химическа атака, ниско специфично разтягане (около 3%), практически не абсорбира вода и не се влияе от нискотемпературни топлинни ефекти.


мрежи за комари

Мрежи против насекоми и защита на домашни любимци

Специално създадена за собствениците на домашни любимци , тъй като поради нейната плетка не се изхабява лесно. Изработени са от специална издръжлива тъкан от фибростъкло. Комарниците изработени с тази мрежа са способни не само да предпазват от насекоми, но и да издържат на ноктите и зъбите на домашните любимци.

Инсталирането на такива мрежи е подходящо в помещения, където живеят котки, кучета, птици, представители на семейството на гризачите. Осигурява защита от падане през прозореца. Това помага да се предотврати излизането от домашни любимци и злополуките, което често се случва при използване на конвенционалните мрежи. 


мрежи за комари
здрава мрежа за прозорци

Плисирана мрежа

Плисираната мрежа е изработена от фибростъкло и полиестер. Използва се при комарник плисе. Цветът е черен и сив, което позволява проникване на повече светлина и прави стаята по-светла. При събрано положение отнема съвсем малко място от прозореца или вратата.


мрежи за комари
мрежи за комари

Алуминиеви профили за изработка на комарници


комарници за прозорци
комарници за врати

Профилът на мрежата против комари е специална алуминиева конструкция, която ви позволява сигурно да закрепите комарника в отвора на прозореца или вратата. Това е основата, която трябва да има следните свойства:

 • трайност;
 • издръжливост на неблагоприятни условия на околната среда;
 • фиксираща сила.

Профилът може да се монтира както върху пластмасови прозорци, така и върху алуминиеви и прозорци от дърво.

Размерите на профилите са както следва:

 • Профил за статичен и комарник на панти – 17/25мм.
комарници за прозорци
 • профил за комарник врата – 17/43мм.
комарници за врати

S = 1.524

М = 0.413

D = 46


Свързващ ъгъл за профили на мрежи за комари


ъгли за комарници

Този „Г“ – образен свързващ ъгъл служи за връзка между хоризонталните и вертикалните алуминиеви профили при изработката на комарници за врати и прозорци. Предимството на PVC свързащите ъгли е, че са устойчиви на огъване, а това позволява плътното прилепване на комарника към дограмата.


Уплътнителен шнур


уплътнител за комарници

Уплътнителният шнур е предназначен за фиксиране на мрежата в профила. Изработен е от термопластичен еластомер. Това е еластичен и издръжлив материал, който не губи свойствата си дори при понижаване на температурата. 

Неговата гофрирана повърхност сигурно задържа мрежата, помага да се запечата пролуката в улея и за силното му фиксиране. Тя е разположена около периметъра на рамката на комарната мрежа и я държи дори при силни пориви на вятър, валежи и удари.

Използва се при производството на статични комарници за врати и на панти.


Панти

комарници панти
комарници напрегнати панти

За да монтирате мрежата против комари на вратата или прозореца, ще ви трябват панти. От тях зависи срокът на експлоатация и комфорта на използване на продукта като цяло. За целта предлагаме два варианта панти – обиновени и напрегнати.

Обикновените панти са изработени от PVC  и както подсказва и името им са елемент в който няма никаква сложност. Приложими са при комарници за врати и прозорци.

Напрегнатите панти са предназначени за автоматично затваряне.


Всички наши модели са изработени от алуминиеви профили със или без декоративно покритие. Алуминият е устойчив на корозия и за разлика от пластмасата, не се деформира при натоварване или при понижаване на температурата. 

Благодарение на това, алуминиевите профили, запазват своята здравина и естетичен вид за най-малко 20 години. Без значение дали се използват на закрито или на открито.

Различни модели комарници за врати и прозорци

За тези, които страдат от постоянни атаки на комари и мухи в своя дом, е пределно ясна ползата на мрежи за комари. Това е почти невидима домашна защита, тънка, но мощна бариера, която няма да пропусне насекомите, пухчетата от тополите или листа от дърветата.

Освен това, при избора на специална мрежа за комари, вие ще защитите домашните си любимци – така вече не трябва да се притеснявате, че вашият домашен любимец случайно ще падне от прозореца.


комарници

Ако си задавате въпросите, как да изберем мрежата против комари, какви модели има и какви са техните предимства и недостатъци, ние ще се опитаме да ви отговорим и да ви запознаем с някои от най-използваните модели.

ВИДОВЕ МРЕЖИ ПРОТИВ КОМАРИ

Чрез метода за закрепване и изграждане на мрежи против комари те се разделят на следните видове:

 • Статичен комарник;
 • Комарник на панти;
 • Ролетен комарник;
 • Плисе комарник;

  Различните комарници се различават и по отношение на материала за производство.

Статичен комарник

комарници

Той е евтин и надежден. Широко използван, той е познат на почти всеки и присъства в почти всеки дом на онази част от прозорците които не се използват често. Точно с това, че няма движещи механизми е доста надежден.

Рамката се изработва предимно от алуминий. Алуминиевата рамка при този модел мрежи за комари е надеждна и издръжлива при различните атмосферни условия.

Профилът на рамката трябва да бъде гладък, без драскотини и дефекти. Мрежите от този тип могат да се поставят не само на пластмасови прозорци, но и на дървени.

Комарници на панти

мрежи за комари

Добър вариант за монтаж на балконската врата, но често се използват за монтиране на прозорци. 

Мрежа от подобен дизайн се отваря като конвенционална врата. Тя е удобна за използване, позволява бързо и лесно освобождаване на отвора, когато се нуждаете от повече въздух или светлина, но когато е отворен излиза навън, което трябва да се вземе под внимание.

Ролетни или ролково комарници

ролетен комарник за прозорец

Най-добрият вариант за прозорци, от гледна точка на удобството, е именно ролетния комарник

Принципът на работа е нещо подобно на роло щорите: този модел комарник затваря отвора на прозореца, но ако е необходимо да се отвори, с едно движение се освобождава и той автоматично се навива в кутията. 

Работата с такива мрежи за комари е много по-лесна, отколкото при варианта на панти, осигурява по-голяма мобилност и изглежда страхотно.

Дизайнът включва водачи, кутия и дръжка и за опростяване на повдигането и спускането на мрежата в кутията, пружината е скрита. Грижата се свежда до периодично измиване с влажна гъба.

Плисе комарник

комарници за врати на тераса
комарник за врата на тераса

Този вариант е често използван за балконски врати. Профилът при него е изработен от алуминий и е изключително здрав и това е гаранция, че мрежата няма да се деформира и няма да се счупи.

Основните предимства на комарниците от този тип включват следното:

 • липса на пружини за затваряне;
 • висока устойчивост;
 • бърз и лесен монтаж;
 • разнообразие от опции за дизайн;

Сгъването се извършва по протежение на нагъващите се ивици и това позволява значително да се спести място, ако в определен период няма нужда от защита от насекоми. 

Отделно предимство може да се счита, че този модел комарници няма фиксиращи пружини, затова е много удобно да ги използвате за всякакви отвори.

Това накратко са някои от моделите мрежи против насекоми, обикновеният но надежден статичен комарник, комарник на панти – идеален за балконската врата, най-практичното решение за прозорци – ролетен комарник и иновативният и широко приложим плисе комарник.

Един от големите плюсове на различните видове комарници, често пренебрегван, се изразява в това, че ви улесняват в естествената вентилация на помещенията.

Естествената вентилация представлява сигурна техника за намаляване на температурата в помещенията през горещите дни.

Чрез нея се постига естествено охлаждане, допринася за циркулацията и притока на свеж въздух.

По този начин се отстраняват и вредните газове (CO2, CO), неприятни вещества (миризми, дим), както и опасни замърсители, които могат да бъдат отделяни от строителните материали при ремонт на дома или фоса.

Помислете само, че въздухът във вътрешността на една сграда може да бъде и до 5 пъти по-замърсен от въздуха навън.

При монтирани комарници, вие лесно ще проветрявате, без да позволите на насекомите да нахлуят в помещението.