fbpx НАЧАЛО » ДРУГИ » ЩОРИ » ВЪНШНИ РОЛЕТНИ ЩОРИ

ВЪНШНИ РОЛЕТНИ ЩОРИ

Външните ролетни щори изработени от алуминий или PVC, са разделени на два основни вида – за челен монтаж и интегрирани. Те предлагат много повече от обичайната слънцезащитна функция на стандартните щори.

Превръщат дома ви в крепост, защитена от недоброжелателни погледи. Гарантират ви желаното усамотение и безупречно пазят личното ви пространство.

Поради добрата си изолация, външните ролетни щори, ще ви осигурят хладно лято и топла зима. Като по този начин пестите пари от електричество.

Благодарение на различната ширина на ламелите, качествената изработка и вариантите за цвят, стилният изглед на дома ви е гарантиран.

Повече от щори!

Управлението при тях може да бъде ръчно – с въже/ ширит, или манивела, както и чрез електромотор – с бутон закрепен на стената или дистанционно. Външните риолетни щори могат да бъдат почистени много лесно с помощта на гъба и препарат.

Когато домът наистина е крепост!

Предимства: Външните щори, и в по голяма степен външно ролетните, са много повече от щори. Монтирани отвън пред дограмата, те не само защитават дограмата от външни влияния, но ви дават допълнително и защита от шум; топлоизолация;  подходящи са за всички сезони; допълнителна сигурност за дома.

Подходящи за: офиси и офисни пространства, частни домове, хотели, вили, гаражи и отвори.

ролетни щори цени
врщ 50

Спецификация

 Естетика и простота са двете отличителни черти на нашите външни щори. Те са монтирани отвън и се спускат директно пред прозорците. Те са по-ефективни при защитата на дома ви от пряка слънчева радиация, отколкото всяка друга вътрешна слънцезащита. 

Материал

Поради качествата на алуминия като материал, ние произвеждаме външни ролетни щори изцяло от алуминий и/или с PVC ламели.

1. Външни щори H39

Този модел се изработва от алуминиева кутия, конзоли, водачи и ламели с ширина 39мм. Ламелите са пълни с полиуретанова пяна за по-добра шумо – топлоизолация. Кутията, която представлява преден и заден капак е изработена от алуминий. Този тип кутията се монтира отвън на сградата, като може да е с издадеността навън или навътре.

2. Външни щори H50

Модел с алуминиеви кутия, конзоли, водачи и ламели с ширина 50мм. (по-широкия ламел позволява изработката по-голям размер щори). Използването на по широки ламели поволява на щорите да покрият големи витринни прозорци, като кутията също е с по големи размери и се монтира ел. мотор за да могат да се управляват щорите.

3. Външни щори PVC

Въпреки че се казва PVC, този модел е с алуминиеви кутия, конзоли и водачи, докато ламелите са изработени от PVC с ширина 43мм. PVC материала се е доказал със своите изолационни качества, но минуса тук е, че с времето и под влиянието на външните условия, PVC ламелите са склонни към пожълтяване.

4. Вградени щори

Вградените ролетни щори се изработват от PVC кутия със или без изолация; PVC или ALU ламели; PVC или ALU водачи. Особеностите на този модел е, че се монтират заедно с дограмата и се залагат в прокета на изграждане. Плюсовете тук са „невидимата“ кутия. Кутията може да бъде вградена в стената или скрита с еталбонд. Когато ролетната щора е прибрана, се виждат само водещите релси, тъй като са прикрепени към рамката на прозореца или отвора.

5. Щори от екструдиран алуминий

Когато купувате жилище или търговски обект, първото нещо, за което си мислите, е декорацията и външния вид. Но е необходимо да помислите и за подходящата сигурност: вратите, прозорците и щорите стават най-уязвимите места.

Ето защо ние предлагаме и вариант на външни алуминиеви щори, изработен от екструдиран алуминий, който със своята здравина е идеална защита за дома или офиса срещу взлом. Произведени от висококачествен устойчив алуминий, този модел предлага оптимална сигурност и придава привлекателен външен вид на фасадата на всяка сграда или жилище.


ХАРАКТЕРИСТИКИ

външни алуминиеви щори предимства и недостатъци:

СлънцезащитаДА
Прецизно регулиране на светлинатаНЕ
100% затъмнениеДА
ТоплоизолацияДА
ШумоизолацияДА
Защита от дъждДА
Защита от вятърДА
Визуална защитаДА
Защита от взломДА
МоторизацияДА
Характеристиките са на база клиентско мнение!

ИНФОГРАФИКА

Представяне на алуминиеви външни щори в графичен формат, предназначено да направи структурата на щората лесно разбираема с един поглед.

схема на алуминиеви щори

Кутия и ламели

кутия напречен разрез щори
 1. Кутия 45° – Състои от преден и заден капак.
 2. Ламел H39 – Изработен от алуминий с пълнеж от полиуретанова пяна.
 3. Ламел H50 – Изработен от алуминий с пълнеж от полиуретанова пяна. Позволява изработка на ролетни щори с по-големи размери.
 4. Ламел PVC 40
 5. Алуминиев терминал
 6. Алуминиев водач

ламели
 1. H39 ламел
 2. PVC ламел
 3. H50 ламел

Ролетните алуминиеви външни щори са подходящи за всякакъв тип сгради, без значение дали са старо или ново строителство!

Монтаж на външни ролетни щори

Ролетните щори които предлагаме са окомплектовани още от производствения цех, така монтажът  е лесен и отнема значително по-малко време. Благодарение на нашия богат асортимент, екип от всеотдайни експерти и дългогодишен опит – днес ние постигаме изключителни резултати и успешно изпълняваме дори най-сложните проекти.

челен монтаж

Челен монтаж пред дограмата:

Облицовката на кутията се предлага във вариант скосена на 45 градуса. Кутията, в която се навиват ламелите, се монтира над прозореца, на фасадата или на самия прозорец. Облицовката на външните ролетни щори, може да бъде перфектно съчетана с фасадата и други архитектурни елементи, така изпънява декоративна функция.


вграден монтаж

Вградени външни ролетни щори:

При вграден монтаж, кутията на щората се монтира над касата на прозорците или вратите, като монтажът се извършва заедно с дограмата. Предимството на ролетните щори от този тип е, че те осигуряват естетическо и дискретно покритие.


монтаж варианти
Различни начини на монтаж

Четири варианта на челен монтаж

 1. Монтаж на фасада
 2. Монтаж на дограма
 3. Монтаж на фасада с чупка
 4. Монтаж на ролетна щора с обърната кутия навътре

Управление на външни ролетни щори

Трябва да се има в предвид, че управлението с ширит/въже не е подходящ за всички размери външни щори. При големи размери е необходимо – манивела за ръчно управление или електрически мотор. 


управление с табакера
щора с табакера

Външна ролетна щора с въже или плосък ширит и табакера 

 1. Лагер
 2. Ролка – намира се в кутията и служи за навиване на въжето
 3. Ос – върху нея се навиват ламелите
 4. Тапа
 5. Ролник – подвеждащ въжето за управление
 6. Въже или плосък ширит
 7. Водач
 8. Табакера – чрез напрегната пружина, обира въжето при повдигане на щората
 9. Т – пластини

манивела
управление с манивела

Външна ролетна щора с манивела

 1. Фиксираща планка
 2. Редуктор – позволява управлението с манивела
 3. Свързваща тапа с редуктор
 4. Ос
 5. Тапа
 6. Конзола с лагер
 7. Шестограмен механизъм придаващ движение на редуктора
 8. Манивела с държач

електрически външни щори
Моторизирани външни ролетни щори

Външна ролетна щора с мотор 

Управление на външни щори с дистанционно:

 1. Твърда връзка – блокира принудителното повдигане на щората
 2. Ос
 3. Тубуларен мотор за ролетна щора – монтиран в оста на щората
 4. Захранване 220v

Ролетни щори цветове 

Предлагаме външни ролетни щори в стандартни цветове: Бял – RAL 9010 и Кафяв – RAL 8014


ролетни щори
Външни ролетни щори в цвят RAL9010
ролетни щори
външни ролетни щори в цват RAL8014

Ако все пак желаете да разкрасите дома или офиса си в цвят избран от Вас, можете да изберете от каталогa RAL или дървесен декор…

  Най-търсени цветове за външно ролетни щори:

външни алуминиеви щори

*Моля имайте предвид, че цветовете на ролетните щори могат да се различават от действителните. Поради производствени и технически причини е възможно несъответствие между цветовете, показани на вашият монитор и реалните такива! Всяка разлика в нюанса не представлява основание за оплакване.

Автоматика за външни ролетни щори


Автоматиката на Somfy отговаря на всички Европейски стандарти за качество и сигурност. Преди да бъдат инсталирани, продуктите на Somfy се тестват още при производството. Проектирани и изпитани, те издържат няколко хиляди работни цикъла дори при тежки климатични условия.

външни щори с мотор
мотор за ролетна щора

Туболарните мотори които се използват за външни алуминиеви щори са няколко вида:

 • OXIMO WT
 • OXIMO 50 io
 • OXIMO S AUTO RTS
 • OXIMO 50S AUTO io
 • OXIMO 50 RTS
 • ALTUS 50 RTS
 • LT 50

Те се различават по технология, цена, начин на монтаж. Туболарният мотор на Somfy използван при външните ролетни щори гарантира тиха и гладка работа, може да се командва от специален бутон закрепен на стената, с дистанционно или от съответната автоматика като екстра (сензори за слънце, температура и таймери).


външни ролетни щори
 • Дистанционните управления при моторизация на външни ролетни щори, се различават по външен вид, според избора на технология. При избор на моторизация на външни алуминиеви щори с автоматика Somfy IO, вие получавате най-доброто, което технологията предлага.

Туболарният мотор за външно ролетни щори идва с 5 години гаранция от Somfy.

Как сами да вземем размери за външни ролетни щори. Монтаж върху дограмата (или изнесен монтаж).

монтаж на външни щори

 1. Да определим Ширината – премерете точно ширината на прозореца (или разстоянието между двете стени) в горната, средната и долната част, вземете най-малкият размер и го запишете.
 2. Да определим Височината – премерете точно височината в двата края на прозореца ( разстоянието от щурца до подпрозоречния) перваз, вземете по малкият размер и го запишете.
 3. Управление – определяте дали да е дясно или ляво (гледано от помещението).

Всичко това е само информативно! Не забравяте, че SunnyBlind – производител на щори София – предоставя тази услуга при поръчка.

Вие можете да заявите услугата взимане на размери и оглед за външни ролетни щори на тел.: 088 357 9000  или  тук

Какви външни ролетни щори да изберем?
Предвид това, че щорите са предназначени за външен монтаж, препоръчва се да изберете алуминиеви щори. Разликата в цената с ПВЦ варианта не е толкова голяма, а инвестицията си заслужава, тъй като алуминиевите ламели, освен че са по-здрави са и с пълнеж от пенополиуретанова пяна, която придава допълнителна здравина и топлоизолационни качества на щората.

За разлика от тях ПВЦ ламелите са кухи, а както знаем пластмасата малко или много старее във времето и се влияе много от външните фактори – слънце, дъжд, сняг…

Колко струват външните ролетни щори?
Цените на ролетните щори се изчисляват посредством таблица на база размери ширина/ височина. Не предлагаме цени на квадрат за ролетни щори.

Възможно ли е затваряне на тераса с външни ролетни щори?

Често използван вариант за използване на този невероятен продукт е именно за затваряне на тераса с външни ролетни щори.Това е възможно и честа практика при панелните жилища. Без значение дали терасата е остъклена или не.
Когато не е остъклена е препоръчително / в зависимост от размера на терасата в ширина / да се сложат поне две външни щори за да бъдат устойчиви и не толкова тежки за употреба, като в средата се захванат с профил 20/40.
Когато е остъклена щорите се монтират към дограмата – стандартно.

Каква е разликата между ролетните щори и ролетните врати?

Ролетните щори са предназначени за поставяне на прозорци и врати на апартаменти или къщи. Размера на алуминиевата ламела е Н39, H43 и H52мм. (това означава височината на ламела), което позволява направата на по-малки по размер щори.

Ролетните врати от своя страна се изработват с височина на ламела Н77мм., което предполага много по-голяма издържливост за изработка на значително по-големи размери.

Също така механизмите за задвижване на ролетната врата са различни в сравнение с тези на външно ролетната щора.

Как се монтират ролетните щори?

Външните алуминиеви щори се монтират към дограмата или към профили монтирани на дограмата или на терасата, ако искаме да си затворим балкона.
Важно е да знаем, че когато поставяме външни ролетни щори винаги има дупчене.

Издържливи ли са външните щори? Чупят ли се?

При неправилна експлоатация има вероятност да се счупи някой от компонентите съставляващи външната щора, но за щастие всяка част може да бъде подменена. Съни Блинд извършва ремонти и на продукти не закупени от нас.

Колко ще ми закрият от светлия отвор на прозореца?

В зависимост от височината на щората,се определя размера на кутията в която се прибира щората е с размери 137мм., 165мм. или 180мм.

Други Продукти

Изолационните свойства на различните алуминиеви външни щори са полезни за нашият климат през цялата година. През зимата, разходите за отопление могат да бъдат ефективно намалени, а през лятото да спомогнат за поддържане на комфортна температура в къщата. 

Ако е необходимо, може успешно да използвате външни ролетни щори за да затъмните помещенията, например в спалнята или в детската стая. Уникалните продукти не само ще осигурят повече уединение и топлинна защита – но също така ще добавят чар и индивидуалност към екстериора на вашия дом.