fbpx

РОЛО ЩОРИ

роло щори

Роло щори – свежият гардероб на дома ви…

Удобните щори от плат навиващ се на роло!

 Роло щори или познатите ни и от близкото минало руло щори, днес са по-цветни и стилни от всякога. Ако желаете да промените интериора си, просто изберете от десетките налични цветове и вълнуващи десени. Макар и с риск да се затрудните от богатия избор на моделите роло щори, несъмнено ще освежите гардероба на дома си.

роло щориРоло щорите са съобразени с множеството изисквания на клиентите през годините и днес се предлагат в прозрачни, полупрозрачни и непрозрачни десени.

Те са еднакво изкушаващи както в класическия си вариант, така и в модела, специално създаден за PVC и алуминиева дограма. Регулират се изключително лесно, без да е необходимо каквото и да е застопоряване.  

Всъщност този вид щори се състои от два основни компонента: парче плат и вал, върху който се навива тъканта. Когато щорите се спуснат, те покриват прозореца. Парчето плат трябва да бъде поне толкова дълъг, колкото е височината на прозореца, докато ширината зависи от това дали роло щората е монтирана във или пред прозоречната ниша.

Предимства: 

Функционалност; компактност; лесно почистване на платната; антистатична повърхност, която не задържа прах; богат избор; серия платoве „black out“ на достъпна цена; лесно комбиниране със завеси. 

Подходящи за: жилищни помещения; офисни сгради и т.н.


Може би, най-добре познатият ни модел щори произведен от плат. Роло щорите на Съни Блинд  са функционални елементи на модерния интериорен дизайн, гъвкави, удобни и красиви. 

Внимателно изработени до най-малките детайли от висококачествени тъкани, метални и PVC части за механизма. Разнообразие от цветове които отговарят и на най-високите изисквания за дизайн и комфорт.


ХАРАКТЕРИСТИКИ


Слънцезащита ✅
Прецизно регулиране на светлината ❌
100% затъмнение ❌
Шумоизолация ❌
Визуална защита ✅
цветове щори Богата цветова палитра ✅
фото щори Възможност за принт "фото щори" ✅
Моторизация ✅

Предлагат се в няколко варианта:

 1. Свободни висящи без кутия и водачи
 2. Роло щори с кутия и водачи
 3. Роло щори с кутия
 4. Двойни роло щори

Модел без кутия и водачи

Това е най-популярния модел, познат още като модел - мини. Педставлява стандартна затъмняваща щора, инсталирана директно върху прозореца. Използва се за PVC, алуминиева и дървена дограма. Прост и надежден дизайн.


вътрешни ролетни щори


 1. PVC конзола - служи за закрепване
 2. Адаптор - връзката м/у оста и конзолата
 3. Ос - към нея е прикрепен плата и при вдигане се навива именно около оста
 4. Задвижващ механизъм за управление на щората
 5. Плат
 6. Държач въже
 7. PVC или метален синджир
 8. Завършващ профил от алуминий - тежест осигуряваща лесното спускане

Модел на щори роло с кутия и водачи

Вертикалните водачи се залепват върху дограмата; - Предлагат се два варианта, плоски водачи или П-образни.  Страничните водачи държат плата и не позволяват увисване и затварят пролуките между тъканта и прозореца, като по този начин се постига максимално затъмняване.


вътрешни ролетни щори


 1. Адаптор управление
 2. Ос - прикрепеният плата към оста се навива около нея при вдигане
 3. Алуминиев декоративен капак - кутия в която се навива роло щората
 4. Задвижващ механизъм
 5. PVC Конзола
 6. Ограничител - важен елемент слагащ граница на движението нагоре/надолу
 7. Плат
 8. Държач въже
 9. PVC или метален синджир
 10. Завършващ профил от алуминий
 11. Водач - ограничава излишните движения на плата

Модел с кутия

Кутията е няколко размера, като по-големия размер позволява да се побере по дълго парче плат - подходящи са за високи прозорци.


Двойни роло щори

Една от разновидностите на класическите роло щори. Състои се от два плата с отделно управление, монтирани в една обща кутия. Комбинацията от тъкани с различна плътност ви позволява да регулирате степента на светлината в помещението.

роло щори с два плата


вътрешни ролетни щори


Монтаж върху дограма на модел с кутя и П-образни водачи - отляво и модел кутия с плоски водачи - отдясно

Монтаж на роло щори

Както при останалите щори от плат, тук също има възможност за монтаж в светъл отвор. Ако изберем и модел с кутия и водачи, добавяме и плат blackout и проникването на светлина в помещението е сведен до минимум. Останалите варианти за монтаж са на дограмата, на стената или на таван.


вътрешни ролетни щори


 • Монтаж в светъл отвор

роло щори за прозорец


 • Монтаж върху дограма

роло щори


 • Монтаж на стена или таван

управление на роло щори


роло щори

Ляво или Дясно управление


 • При ръчно управление на щорите се използва въже (PVC или метален синджир) който може да се монтира отляво или отдясно в зависимост от желанието на клиента.

роло щори с мотор

Моторизиране


 • При моторизиране, моторът се инсталира в оста на щорите роло. Може да се управлява с бутон на стената или дистанционно.

Автоматиката за роло щори

Автоматиката на Somfy отговаря на всички Европейски стандарти за качество и сигурност. Преди да бъдат инсталирани, продуктите на Somfy се тестват още при производството. Проектирани и изпитани, те издържат няколко хиляди работни цикъла дори при тежки климатични условия. роло щори с дистанционно


Мотора при роло щорите е разположен в оста. Предлага безшумна и прецизна работа при позициониране на щората. Управлението е от бутон закрепен на стената, дистанционно управление или сензорен бутон. Захранване - 220V.


Моторите за вътрешни щори идват с 5 години гаранция от Somfy.


Роло щори снимки

555 views
6   
Show Less
Вътрешните роло щори са силно предпочитан продукт. Като добавим и възможността роло щорите да бъдат автоматизирани , това ги прави още по желани.В това видео наблюдаваме роло щори с кутия, без водачи, монтаж на таван. Моторизирани роло щори с дистанционно управление.

Роло щори калкулатор


Калкулатор


Съгласно Декларацията за поверителност и Политиката за „бисквитките"" и други подобни технологии.

Запитване за роло щори
Съгласно Декларацията за поверителност и Политиката за „бисквитките"" и други подобни технологии.


Широко приложим и силно предпочитан, този модел щори ви гарантира приятно и ненатрапчиво подобрение в интериора.