РОЛО ЩОРИ

роло щори

Роло щори – свежият гардероб на дома ви…

Удобните щори от плат навиващ се на роло!

 Роло щори или познатите ни и от близкото минало руло щори, днес са по-цветни и стилни от всякога. Ако желаете да промените интериора си, просто изберете от десетките налични цветове и вълнуващи десени. Макар и с риск да се затрудните от богатия избор на модели, с роло щори несъмнено ще освежите гардероба на дома си.

роло щориТе са съобразени с множеството изисквания на клиентите през годините и днес се предлагат в прозрачни, полупрозрачни и непрозрачни десени.

Стилните роло щори са еднакво изкушаващи както в класическия си вариант, така и в модела, специално създаден за PVC и алуминиева дограма. Регулират се изключително лесно, без да е необходимо каквото и да е застопоряване.  

Всъщност този вид щори се състои от два основни компонента: парче плат и вал, върху който се навива тъканта. Когато щорите се спуснат, те покриват прозореца. 

Парчето плат трябва да бъде поне толкова дълго, колкото е височината на прозореца, докато ширината зависи от това дали са монтирани във или пред прозоречната ниша.

Предимства: Функционалност; компактност; лесно почистване на платната; антистатична повърхност, която не задържа прах; богат избор; серия платoве „black out“ на достъпна цена; лесно комбиниране със завеси. 

Подходящи за: жилищни помещения; офисни сгради и т.н.


Може би, най-добре познатият ни модел щори произведен от плат. Предлаганите от Съни Блинд роло щори, са функционални елементи на модерния интериорен дизайн, гъвкави, удобни и красиви. 

Внимателно изработени до най-малките детайли от висококачествени тъкани, метални и PVC части за механизма. Разнообразие от цветове които отговарят и на най-високите изисквания за дизайн и комфорт.


ХАРАКТЕРИСТИКИ


Слънцезащита ✅
Прецизно регулиране на светлината ❌
100% затъмнение ❌
Шумоизолация ❌
Визуална защита ✅
цветове щори Богата цветова палитра ✅
фото щори Възможност за принт "фото щори" ✅
Моторизация ✅

Предлагат се в няколко варианта:

 1. Свободни висящи без кутия и водачи
 2. Модел с кутия и водачи
 3. Само с кутия, без водачи
 4. Двойни роло щори

Модел без кутия и водачи

Това е най-популярния модел, познат още като модел - мини. Педставлява стандартна затъмняваща щора, инсталирана директно върху прозореца. Използва се за PVC, алуминиева и дървена дограма. Прост и надежден дизайн. 

Минуса при този модел е, че няма водачи които да го прикрепят към прозореца и платното (плата) остава свободно висящ. Когато се монтират на крило или врата, създават неудоство при отваряне и затваряне.


вътрешни ролетни щори


 1. PVC конзола - служи за закрепване
 2. Адаптор - връзката м/у оста и конзолата
 3. Ос - към нея е прикрепен плата и при вдигане се навива именно около оста
 4. Задвижващ механизъм за управление на щората
 5. Плат
 6. Държач въже
 7. PVC или метален синджир
 8. Завършващ профил от алуминий - тежест осигуряваща лесното спускане

Модел роло щори с кутия и водачи

Този модел е компактен и прибран. Когато вдигате щората, плата се навива на метална ос в кутията. Вертикалните водачи се лепят с двойнолепяща лента върху стъклодържачите на дограмата, като по този начин държат плата и не позволяват увисване и затварят пролуките между тъканта и прозореца. По този начин се постига максимално затъмняване.

Предлагат се два варианта: 

 • Модел с кутия и плоски водачи
 • С кутия и "П"-образни водачи

вътрешни ролетни щори


 1. Адаптор управление
 2. Ос - прикрепеният плата към оста се навива около нея при вдигане
 3. Алуминиев декоративен капак - кутия в която се навива роло щората
 4. Задвижващ механизъм
 5. PVC Конзола
 6. Ограничител - важен елемент слагащ граница на движението нагоре/надолу
 7. Плат
 8. Държач въже
 9. PVC или метален синджир
 10. Завършващ профил от алуминий
 11. Водач - ограничава излишните движения на плата

Модел с кутия

Кутията е няколко размера, като по-големия размер позволява да се побере по дълго парче плат - подходящи са за високи прозорци.


Двойни роло щори

Една от разновидностите на класическите щори от плат тип "роло". Състои се от два плата с отделно управление, монтирани в една обща кутия. Комбинацията от тъкани с различна плътност ви позволява да регулирате степента на светлината в помещението.

При този модел имаме две оси в кутията, което изисква кутия с по-големи размери. Този  модел не може да се монтира в светъл отвор.

роло щори с два плата


вътрешни ролетни щори


Монтаж в светъл отвор върху стъклодържачи, модел с кутя и П-образни водачи - от ляво и модел кутия с плоски водачи - от дясно.

Монтаж на роло щори

Както при останалите щори от плат, тук също има възможност за монтаж в светъл отвор. Останалите варианти за монтаж са на дограмата, на стената или на таван. Монтажа се извършва посредством винт, а за монтаж на стена или тава се използва и дюбел.


вътрешни ролетни щори


 • Монтаж на роло щори в светъл отвор

Този вариант на монтаж е най-предпочитан, защото единствено при него е възможно поставянето на водачи. Водачите от своя страна придават на щората по-прибран вид.

Водачите държат плата и не позволяват да се измества, ето защо са за предпочитане когато монтажа е на врата или крило на прозорец.

Друг плюс на монтажа в светъл отвор е, че при избора на плат "Blackout", получавате почти 100% затъмнение, което ги прави подходящи за спалня, детска стая и всяко друго помещение в което бихте подремнали през деня.

Пояснение:  При този монтаж не се пробива дограмата! Щората се захваща с винт към стъклодържача. При смяна на щорите след време, се подменя само стъклодържача.


роло щори за прозорец


 • Монтаж върху дограма

Този вариант на монтаж е много рядко приложим и е само по желание на клиента.


роло щори


 • Монтаж на стена или таван

Плюса на този монтаж е, че позволява големи размери на щората. Възможно е с една щора да покриете трикрилен прозорец. 


управление на роло щори


роло щори

Ляво или Дясно управление


 • При ръчно управление на щорите се използва въже (PVC или метален синджир) който може да се монтира отляво или отдясно в зависимост от особеностите на монтажа, прозореца и желанието на клиента. При изтегляне на синджира от едната страна, текстилното платното се навива на оста в горната част на щората и позволявате на светлината да проникне в помещението. Когато искате да затъмните, изтегляте синджира в обратната посока и текстилното платно се спуска надолу с помощта на тежест, закрепена за текстила в долния край.роло щори с мотор


 • При моторизиране, моторът се инсталира в оста на щората. Може да се управлява с бутон на стената или дистанционно.

Пояснение:  Има технически особености които не позволяват автоматизация на всички модели - начин на монтаж, размер на кутията и оста.


Автоматиката за роло щори

Автоматиката на Somfy отговаря на всички Европейски стандарти за качество и сигурност. Преди да бъдат инсталирани, продуктите на Somfy се тестват още при производството. Проектирани и изпитани, те издържат няколко хиляди работни цикъла дори при тежки климатични условия. роло щори с дистанционно


Мотора при роло щорите е разположен в оста. Предлага безшумна и прецизна работа при позициониране на щората. Управлението е от бутон закрепен на стената, дистанционно управление или сензорен бутон. Захранване - 220V.


Моторите за вътрешни щори идват с 5 години гаранция от Somfy.


роло щори

Посочената по-горе рецензия е на базата на проучване от 27.0302019 до 27.05.2019г. Проучването е направено от екипа на Съни Блинд, проведено сред 327 клиента на фирмата.  

Извадихме едни от най-често задаваните въпроси към нашите специалисти на място при клиета и при разговор по телефона.

Ще се радваме да отговорим и на други ваши въпроси.

С какъв плат са роло щирите?
Плата, с който се изработват е антистатичен и не задържа прах.

Пробива ли се дограмата, когато се монтират роло щори?
Не, дограмата не се пробива. Дупчи се само стъклодържача за да може да се захване ролката, на която се навива ролото.

Как се монтират роло щорите?
Роло щорите се монтират към стъклодържача на дограмата посредством винтчета за кутията / ролката и двойнолепеща лепенка за водачите (ако сме избрали модел с водачи).

Какъв е механизма за роло щори?
Механизмът на този тип щори се състои от ролка, на която се навива плата и планки, чрез които се монтира щората към стъклодържача на прозореца или на тавана (в зависимост от модела роло). Управлението на щората е посредством топчесто въже.

Роло щори снимки*Моля имайте предвид, че цветовете на роло щорите могат да се различават от действителните. Поради производствени и технически причини е възможно несъответствие между цветовете, показани на вашият монитор и реалните такива! Всяка разлика в нюанса не представлява основание за оплакване.

Роло щори калкулатор


Калкулатор


съгласно декларацията за поверителност, политиката за „бисквитките" и други подобни технологии.

Запитване за роло щори
съгласно декларацията за поверителност, политиката за „бисквитките" и други подобни технологии.


Широко приложим и силно предпочитан, този модел щори ви гарантира приятно и ненатрапчиво подобрение в интериора.