fbpx НАЧАЛО » ЩОРИ » РОЛО ЩОРИ

РОЛО ЩОРИ

Удобните щори от плат навиващ се на роло!

 Роло щори или познатите ни и от близкото минало руло щори, днес са по-цветни и стилни от всякога. Ако желаете да промените интериора си, просто изберете от десетките налични цветове и вълнуващи десени. Макар и с риск да се затрудните от богатия избор на модели, с щори роло несъмнено ще освежите гардероба на дома си.

Те са съобразени с множеството изисквания на клиентите през годините и днес се предлагат в прозрачни, полупрозрачни и непрозрачни десени.

Стилните роло щори са еднакво изкушаващи както в класическия си вариант, така и в модела, специално създаден за PVC и алуминиева дограма. Регулират се изключително лесно, без да е необходимо каквото и да е застопоряване.  

Всъщност този вид щори роло се състои от два основни компонента: парче плат и вал, върху който се навива тъканта. Когато щорите се спуснат, те покриват прозореца. 

Парчето плат трябва да бъде поне толкова дълго, колкото е височината на прозореца, докато ширината зависи от това дали са монтирани във или пред прозоречната ниша.

Роло щори – свежият гардероб на дома ви…

Предимства: Функционалност; компактност; лесно почистване на платната; антистатична повърхност, която не задържа прах; богат избор; серия платoве „black out“ на достъпна цена; лесно комбиниране със завеси. 

Подходящи за: жилищни помещения; офисни сгради и т.н.

Цените се актуализират! Направете запитване за вашата лична оферта.


Спецификация

Може би, най-добре познатият ни модел щори произведен от плат. Предлаганите от Съни Блинд щори роло, са функционални елементи на модерния интериорен дизайн, гъвкави, удобни и красиви. 

Внимателно изработени до най-малките детайли от висококачествени тъкани, метални и PVC части за механизма. Разнообразие от цветове които отговарят и на най-високите изисквания за дизайн и комфорт.


ХАРАКТЕРИСТИКИ

Вътрешни роло щори предимства и недостатъци:

СлънцезащитаДА
Прецизно регулиране на светлинатаНЕ
100% затъмнениеНЕ
ШумоизолацияНЕ
Визуална защитаДА
 Богата цветова палитраДА
 Възможност за принт „фото щори“ДА
МоторизацияНЕ
Характеристиките са на база клиентско мнение!
вътрешни щори с кутия и водачи
Монтаж в светъл отвор върху стъклодържачи, модел с кутя и П-образни водачи – от ляво и модел кутия с плоски водачи – от дясно.

Предлагат се в няколко варианта:

 1. Свободни висящи без кутия и водачи
 2. Модел с кутия и водачи
 3. Само с кутия, без водачи
 4. Двойни роло щори

Модел без кутия и водачи

Това е най-популярния модел, познат още като модел – мини. Педставлява стандартна затъмняваща щора, инсталирана директно върху прозореца. Използва се за PVC, алуминиева и дървена дограма. Прост и надежден дизайн. 

Минуса при този модел е, че няма водачи които да го прикрепят към прозореца и платното (плата) остава свободно висящ. Когато се монтират на крило или врата, създават неудоство при отваряне и затваряне.

вътрешни ролетни щори
 1. PVC конзола – служи за закрепване
 2. Адаптор – връзката м/у оста и конзолата
 3. Ос – към нея е прикрепен плата и при вдигане се навива именно около оста
 4. Задвижващ механизъм за управление на щората
 5. Плат
 6. Държач въже
 7. PVC или метален синджир
 8. Завършващ профил от алуминий – тежест осигуряваща лесното спускане

Модел роло щори с кутия и водачи

Този модел е компактен и прибран. Когато вдигате щората, плата се навива на метална ос в кутията. Вертикалните водачи се лепят с двойнолепяща лента върху стъклодържачите на дограмата, като по този начин държат плата и не позволяват увисване и затварят пролуките между тъканта и прозореца. По този начин се постига максимално затъмняване.

Предлагат се два варианта: 

 • Модел с кутия и плоски водачи
 • С кутия и „П“-образни водачи
вътрешни щори роло
 1. Адаптор управление
 2. Ос – прикрепеният плата към оста се навива около нея при вдигане
 3. Алуминиев декоративен капак – кутия в която се навива роло щората
 4. Задвижващ механизъм
 5. PVC Конзола
 6. Ограничител – важен елемент слагащ граница на движението нагоре/надолу
 7. Плат
 8. Държач въже
 9. PVC или метален синджир
 10. Завършващ профил от алуминий
 11. Водач – ограничава излишните движения на плата

Модел с кутия

Кутията е няколко размера, като по-големия размер позволява да се побере по дълго парче плат – подходящи са за високи прозорци.


Двойни роло щори

Една от разновидностите на класическите щори от плат тип „роло“. Състои се от два плата с отделно управление, монтирани в една обща кутия. Комбинацията от тъкани с различна плътност ви позволява да регулирате степента на светлината в помещението.

При този модел имаме две оси в кутията, което изисква кутия с по-големи размери. Този  модел не може да се монтира в светъл отвор.

двойни роло щори

Монтаж на щори роло

Както при останалите щори от плат, тук също има възможност за монтаж в светъл отвор. Останалите варианти за монтаж са на дограмата, на стената или на таван. Монтажа се извършва посредством винт, а за монтаж на стена или тава се използва и дюбел.


вътрешни ролетни щори
 • Монтаж на роло щори в светъл отвор

Този вариант на монтаж е най-предпочитан, защото единствено при него е възможно поставянето на водачи. Водачите от своя страна придават на щората по-прибран вид.

Водачите държат плата и не позволяват да се измества, ето защо са за предпочитане когато монтажа е на врата или крило на прозорец.

Друг плюс на монтажа в светъл отвор е, че при избора на плат „Blackout“, получавате почти 100% затъмнение, което ги прави подходящи за спалня, детска стая и всяко друго помещение в което бихте подремнали през деня.

При този монтаж не се пробива дограмата! Щората се захваща с винт към стъклодържача. При смяна на щорите след време, се подменя само стъклодържача.


щори за прозорец
 • Монтаж върху дограма

Този вариант на монтаж е много рядко приложим и е само по желание на клиента.


щори
 • Монтаж на стена или таван

Плюса на този монтаж е, че позволява големи размери на щората. Възможно е с една щора да покриете трикрилен прозорец. 


управление на роло щори

щори управление

При ръчно управление на щорите се използва въже (PVC или метален синджир) който може да се монтира отляво или отдясно в зависимост от особеностите на монтажа, прозореца и желанието на клиента. При изтегляне на синджира от едната страна, текстилното платното се навива на оста в горната част на щората и позволявате на светлината да проникне в помещението. Когато искате да затъмните, изтегляте синджира в обратната посока и текстилното платно се спуска надолу с помощта на тежест, закрепена за текстила в долния край.


щори с мотор

При моторизиране, моторът се инсталира в оста на щората. Може да се управлява с бутон на стената или дистанционно.

Има технически особености които не позволяват автоматизация на всички модели – начин на монтаж, размер на кутията и оста.

*Моля, имайте в предвид, че поради производствени и технически причини е възможно несъответствие между цветовете, показани на вашият монитор и реалните такива! Както и че, това не е основание за оплакване!

Автоматиката за роло щори

Автоматиката на Somfy отговаря на всички Европейски стандарти за качество и сигурност. Преди да бъдат инсталирани, продуктите на Somfy се тестват още при производството. Проектирани и изпитани, те издържат няколко хиляди работни цикъла дори при тежки климатични условия.

 щори с дистанционно


Мотора при роло щорите е разположен в оста. Предлага безшумна и прецизна работа при позициониране на щората. Управлението е от бутон закрепен на стената, дистанционно управление или сензорен бутон. Захранване – 220V.


Моторите за вътрешни щори идват с 5 години гаранция от Somfy.

щори роло

Посочената по-горе рецензия е на базата на проучване от 27.03.2019 до 27.05.2019г. Проучването е направено от екипа на Съни Блинд, проведено сред 327 клиента на фирмата.  

Извадихме едни от най-често задаваните въпроси към нашите специалисти на място при клиета и при разговор по телефона.

Ще се радваме да отговорим и на други ваши въпроси.

С какъв плат са роло щирите?

Плата, с който се изработват е антистатичен и не задържа прах.

Пробива ли се дограмата, когато се монтират роло щори?

Не, дограмата не се пробива. Дупчи се само стъклодържача за да може да се захване ролката, на която се навива ролото.

Как се монтират роло щорите?

Роло щорите се монтират към стъклодържача на дограмата посредством винтчета за кутията / ролката и двойнолепеща лепенка за водачите (ако сме избрали модел с водачи).

Какъв е механизма за щори роло?

Механизмът на този тип щори се състои от ролка, на която се навива плата и планки, чрез които се монтира щората към стъклодържача на прозореца или на тавана (в зависимост от модела роло). Управлението на щората е посредством топчесто въже.

Широко приложим и силно предпочитан, този модел щори ви гарантира приятно и ненатрапчиво подобрение в интериора.

Други Продукти