fbpx НАЧАЛО » ГАРАЖНИ ВРАТИ

ГАРАЖНИ ВРАТИ

Избор на врати за гараж в зависимост от размерите на гаража

Гаражни врати във вариант секционни врати или ролетни врати. И двата модела притежават следните характеристики: 

Високи шумо- и топлоизолиращи свойства, тихо и лесно отваряне/затваряне, стабилност, висока сигурност и електрическо задвижване посредством ел. мотор.

Вероятно си задавате въпроса как да направите избор и кой модел гаражни врати е идеалния вариант за вашите нужди?

Преди да се спрем на определен вид гаражна врата, трябва да се съобразим с размера на гаража. Важен е не само отвора,  но и редица други измервания, височина на помещението, ширина, разстояние от двете страни на отвора, дълбочина. 

Гаражни врати – идеалното решение

Всички гаражни врати се изработват по индивидуални размери и съобразно личните нужди на клиента. Важно е винаги да се избират според конструктивните условия.

 


Врати за гараж


  1. Височина на отвора
  2. Ширина на отвора
  3. Разстояние между тавана и пода на входния отвор
  4. Странично пространство – разстояние между стената и входния отвор
  5. Дълбочината на гаража със свободно пространство под тавана

При избор на секционни врати са изключително важни измерванията:

(1) Височина на отвора;

(3) Разстояние между тавана и пода на входния отвор;

(5) Дълбочината на гаража. Секционните гаражни врати се отварят вертикално нагоре, така те не заемат място пред гаража и можете да паркирате точно пред гаражната врата.

Ако решите да изберете ролетна врата за гараж, там основната разлика от секционната врата е, че таванът на гаража винаги остава свободен, когато вратата е отворена. При ролетните гаражни врати трябва да се съобразим със следните измервания: 

(1) Височина на отвора;

(2) ширина на отвора;

(3) Разстояние между тавана и пода на входния отвор.


Гаражни врати са един от най-важните елементи на вашият дом. Трябва да бъдат практични, надеждни, безопасни и визуално съвпадащи с фасадата.

СЕКЦИОННИ ГАРАЖНИ ВРАТИ: Тяхната функция осигурява максимално място за паркиране на автомобила в гаража и на алеята пред гаража. С почти неограничени възможности за инсталация могат да се създадат иновативни и уникални решения.

РОЛЕТНИ ГАРАЖНИ ВРАТИ: Ролетните врати за гараж са дизайнерско решение, което позволява вратата да бъде монтирана в гаражи, където искате да имате възможно най-много свободно пространство под тавана, както и атипични гаражи и складови помещения.