fbpx НАЧАЛО » ДРУГИ » ВЕТРОУПОРНИ ЗАВЕСИ
УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ! ФИРМА СЪНИ БЛИНД ЩЕ БЪДЕ В ЛЕТЕН ОТПУСК ОТ 27.07. ДО 11.08.2024 Г ВКЛЮЧИТЕЛНО. ОЧАКВАМЕ ВИ ОТНОВО НА 12.08.2024 Г ВЕСЕЛО ЛЯТО!

ВЕТРОУПОРНИ ЗАВЕСИ

Без значение от времето…

Ветроупорни завеси, наричани още ветроустойчиви или ветрозащитни завеси, са широко приложими с цел защита от атмосферни влияния.

Когато искате да прекарате време навън, но климатичните условия не ви позволяват, различните модели ветрозащити са вашето решение. Те осигуряват защита от насекоми, вятър, дъжд, сняг, прах и влага. Затворете своята тераса, барбекю, зимна градина и т.н. с ветрозащитни завеси и проблемът е решен. 

Наричани просто „кристали“, те се изработват от прозрачно PVC ( т.нар. „винил“) с дебелина 0,6мм. PVC материалът е по-устойчив на светлина и UV.

Ветроупорни завеси – време навън!

Предимства: устойчиви материали; лесна употреба; лека конструкция; изработка на нестандартни форми.

Подходящи за: затваряне на пространства с цел защита от вятър и студ – тераси, барбекю, летни градини и т.н

Цените се актуализират! За примерна оферта, моля изпратете ни размери тук.


Ветрозащити изработени от кристален винил

Наричани още „ветрозащитни завеси“ или просто „ветроупорен найлон“ за навеси, те се изработват от прозрачен винил „кристал“, с дебелина 0.60мм.

За по-голяма здравина и подобряване на устойчивостта периферията се обкантва с плътно PVC в цвят по ваш избор. Изработката започва след снети размери и се предлагат в три варианта:


Ветроупорни завеси – статични

статична ветрозащити

Изработката на статична ветроупорна завеса е с максимални размери до 400х300 см. В горната част на завесата има алуминиев профил 20х20мм, а в долната част алуминиева тръба ф20. Захващането по вертикалната част е с капси и копчета.

Простотата и по-ниската цена на този модел кристали го прави изключително желан, тук нямаме механизми, кутия или водачи, а само прозрачен винил обкантено с PVC текстил.

Този вариант е предпочитан за места, където няма необходимост от често сваляне/поставяне. Те са и най-бюджетното решение.


Ветроупорни завеси с механизъм

ветрозащити с механизъм

Ветроупорната завеса с механизъм може да се изработи с максимални размери до 400х300 см.

Завесата включва вал, конзоли, редуктор с манивела и куки.

Този модел завеса има възможност да бъде навита на роло в горната и част. По този начин отваряте вашата тераса, беседка или др. напълно. Когато ветрозащитата е спусната се закрепя с куки в долния край.

Този вариант ветрозащитни завеси е по-удобен за използване и предлага лесно спускане/прибиране с помощта на манивела. Минусът му е, че не може да прилепне плътно, както статичния вариант.


Ветроупорни завеси с водачи и алуминиеви кутия

ветрозащити с кутия и водачи
ветрозащити с алуминиева кутия и водачи

Ветроупорните завеси с водачи се изработват с максимални размери 400х300 см. Осигуряват плътно затваряне на помещенията до 98%. Този модел е снабден с алуминиева кутия и водачи, също като ролетните щори, но платното е от винил.

Задвижването става ръчно с манивела или автоматизирано с ел.мотор, управлява се с бутон на стената или с дистанционно.

Монтажът може да бъде извършен с кутията навън или да остане от вътрешната страна. При ръчно управление с манивела, редуктора също се монтира според желанието на клиента – в издадената страна на кутията или на задния капак.

Този вариант ветрозащитна преграда е с най-висок клас на защита от вятър. Прозрачния винил „кристал“ е плътно навит на ос в алуминиева кутия, която го предпазва и запазва във времето. Когато се наложи и винила се разпъне, той се движи в алуминиеви водачи.

Специални функции

Висококачествените материали и модерната професионална технология на производство не правят нашите ветроупорни завеси евтини. Но трябва да признаете, че е по-добре да плащате за качествен продукт веднъж на всеки 10 години, отколкото да сменяте прозрачните ветрозащити на всеки три години!


инсталация

ИНСТАЛАЦИЯТА Е ЛЕСНА

Искате ли да направите инсталацията сами? Няма проблем! При правило снети размери, инсталацията на ветрозащитни завеси е лесна.


безопасно

БЕЗОПАСНИ ЗА ДЕЦА

Кристалните завеси не може да бъдат счупени както про остъкляването.


запазват топлината

ЗАПАЗЕТЕ ТОПЛОТО

Затворената тераса с ветрозащитни завеси държи студения въздух навън. 


прозрачни завеси


 ПРОЗРАЧНИ КАТО СТЪКЛО

Ветроупорните завеси пропускат напълно дневната светлина и не изкривяват обектите.


Материали за производството на ветроупорни завеси

Ако се чудите какъв е продукта спускащ се по страните на беседка или навес, приличащ на „дебел найлон“, то вие сте попаднали на правилното място.

Прозрачен винил

Основните материали за производството на ветрозащитните прегради е прозрачен PVC винил от японския производител Achilles, с дебелина 600 микрона (0,6 mm). 


кристали (винил ролка)
здравина на винил (кристал) за ветрозащити

Ширината на ролката от прозрачен PVC филм е 137 см. Може да се каже, че е най-разпространеният и широко използван материал за производство на кристални завеси, техническите му характеристики са достатъчни, за да издържат на влиянието на околната среда. Известни са с своята еластичност и здравина.

PVC Текстил

За канта се използват цветен PVC текстил  741 POLYPLAN Classic на “SATTLER” AG, (Австрия) с плътност 630-650 g / m2. Текстилните платнища на Sattler са признат и надежден продукт със следните характеристики:

  • – якост на скъсване 2600/2500 N/5cm, съгл. DIN EN ISO 1421;
  • – якост на раздиране 250/250 N, съгл. DIN EN 1875-3;
  • адхезия (здравина на прилепване на PVC покритието към текстила) 110 N/5cm, съгл. DIN EN ISO 2411:
  • – температурен диапазон на експлоатация (-30 ; +70)С°, съгл.DIN EN 1876-1;

пвц винил за тенти и завеси

Текстилното покритие се изработва посредством високочестотно заваряване при свързване на отделните елементи (диелектрично нагряване на материала). Тази технология осигурява:

  • – висококачествен шев между отделните елементи с константи физико-механични свойства по цялата му дължина;
  • – висока здравина на шева – 90% от здравината на разкъсване на заварявания материал;
  • – пълна херметичност между свързваните елементи;
  • – дълготрайност и запазване на физикомеханичните свойства на шевовете практически еднаква с тази на материала.

Ширината на канта е най-малко 5-6 см. Такъв плат се използва и за производство на различните модели сенници и тенти. 

За обкантването на ветрозащитните прегради използваме само качествени материали от австрийския производител Sattler.

Други

В зависимост от модела, целта и предпочитанията на клиента, за производството се използват още: Метален вал, ал. тежести, алуминиеви кутия и водачи, ципове, велкро и други материали които са необходими за правилната инсталация на ветроупорната завеса.

Други Продукти

Ако търсите друг продукт, разгледайте нашите модели щори и други продукти.