fbpx НАЧАЛО » ЩОРИ » ВЪНШНИ ЛАМЕЛНИ ХОРИЗОНТАЛНИ ЩОРИ

ВЪНШНИ ЛАМЕЛНИ ХОРИЗОНТАЛНИ ЩОРИ

Познати още като външни венециански щори – възползвайте се…

Външни ламелни щори за бизнес сгради или частни домове са едно добро решение.

В тон с последните технологични изисквания, външните ламелни щори (външни венециански щори) превръщат дома или офиса ви в съвременни енергийно ефективни пространства. С възможността да се въртят около оста си, външните ламелни щори гарантират перфектно регулиране на достъпа на светлина. 

Изчистената визия е друга характерна черта на домовете и офисите от бъдещето. А когато към нея се прибави и технологичното съвършенство, е напълно обяснимо защо уникалните външни ламелни щори са с такъв голям пазарен дял в момента.

Монтирането на такъв модел луксозни външни щори при големи обекти дава възможност да бъдат инсталирани и допълнителни системи – с датчици за слънце, вятър, температура, както и включването на управлението им към генералното управление на останалите ви домашни или офис електроуреди.

Качествата на външните ламелни щори са наистина много, но най-забележителното е, че с избора на този модел вие подобрявате екстериора на вашата сграда.

Външни ламелни щори – бъдещето е днес!

Предимства: прецизен контрол на достпа на светлина; топлоизолация; елиминира парниковия ефект; намаляват температурата в помещенията в горещи дни.

Подходящи за: офиси, търговски, жилищни, промишлени и административни сгради.

Модел C50 цени

Цените се обновяват!

Модел C80 цени

Модел Z90 цени


Спецификация

Този модел венециански щори се откроява със своя дизайн, чийто основен елемент са именно ламелите. Различават се по форма и размер, като се разделят на C и Z в зависимост от формата.

Дизайнът и конструкцията на външните хоризонтални ламелни щори е така измислен, че да позволява на ламелите да бъдат вдигани и спускани, както и да бъдат завъртани. Това прави външните ламелни щори едни от най-ефективните средства за пасивна защита от слънцето и по-специално от топлината. Особенето им предимство е, че топлината на силното слънце се спира още преди да влезе в стаята.


ХАРАКТЕРИСТИКИ

Слънцезащита – ДА

Прецизно регулиране на светлината – ДА

100% затъмнение – НЕ

Топлоизолация – ДА

Шумоизолация – НЕ

Визуална защита – ДА

Защита от дъжд – ДА

Защита от вятър – ДА

Защита от взлом – НЕ

Моторизация – ДА

ИНФОГРАФИКА

Визуално представяне на външни ламелни щори в графичен формат, предназначено да направи структората на щората лесно разбираема с един поглед.

външни-ламелни-щори
Външни венециански щори

външни-ламелни-щори
Информация за кутия и ламели
 1. Г-образна кутия
 2. П-образна кутия
 3. Водач ламели
 4. Външни венециански щори със система с ламели C80 – Едни от най популярните класически форми за венециански щори.
 5. Външни венециански щори със система с ламели Z90 – Имат модерен вид и предлагат 10% повече защита от слънце.

външни-ламелни-щори
Външни хоризонтални ламелни щори
външни хоризонтални щори
Венециански щори

Монтаж на външни ламелни щори

Монтажът се извършва според желанието на клиента и в зависимост от мястото където ще се монтират външните ламелни щори. Принципа на монтаж на външни хоризонтални ламелни щори е много подобен на инсталирането на вътрешните хоризонтални щори – и двата модела спадат към венециански щори. Основната разлика е в това, че са по масивни и се монтират отвън.


външни-ламелни-щори
Външни ламелни щори монтаж фасада
външни-венециански-щори
Външни венециански щори монтаж на фасада с чупка

Челен монтаж на външни венециански щори:

 • Външни ламелни хоризонтални щори монтаж върху дограма
 • Странично водене
 • Алуминиев водач
външни-венециански-щори
монтаж на външни хоризонтални ламелни щори

външни-венециански-щори
Начин на монтаж
 1. Монтаж върху дограмата
 2. Монтаж в чупка на фасада
 3. Монтаж върху фасадата

Управление на външни ламелни щори

Възможностите за управление са, ръчно с въже за система C50, с манивела за C80 и Z90 или автоматизирани с бутон или дистанционно.

външни-венециански-щори
Ръчно и автоматично управление

Венециански щори управление с манивела или дистанционно

 • – Ръчно управление – манивела, въжен шнур (за система C50)
 • – Моторизирани външни ламелни щори

Външни хоризонтални ламелни щори управление с въже – за система C50

външни ламелни щори
външни ламелни щори

Управление с въже – C50

 1. Хоризонтален профил – греда
 2. Ламел
 3. Предавка
 4. Държач
 5. Вал
 6. Намотка
 7. Крайна степен
 8. Терминал
 9. Стоманено въже
 10. Стълбица
 11. Стълбица регулираща градуса
 12. Тапа
 13. Ролник
 14. Въжен шнур

Външни ламелни щори управление с манивела

външни ламелни щори
външни ламелни щори

Външни ламелни щори с манивела

 1. Хоризонтален профил – греда
 2. Ламел
 3. Предавка
 4. Държач
 5. Водач ламели
 6. Вал
 7. Намотка
 8. Крайна степен
 9. Терминал
 10. Държач водачи
 11. Стълбица
 12. Стълбица регулираща градуса
 13. Тапа
 14. Метален клипс
 15. Ролник
 16. Тръба на манивела
 17. Държач на манивела
 18. Дръжка

Автоматизирана външна ламелна щора с мотор

външни ламелни щори
външни ламелни щори

Външна ламелна щора с мотор

 1. Намотка
 2. Ос
 3. Стълбица
 4. Хоризонтален профил – греда
 5. Терминал
 6. Мотор
 7. Водач ламели
 8. Ламел с метален клипс
 9. Държач водачи

Цвят на ламели

Цвят на конструкция

*Моля, имайте в предвид, че поради производствени и технически причини е възможно несъответствие между цветовете, показани на вашият монитор и реалните такива! Както и че, това не е основание за оплакване!

Автоматика за външни хоризонтални ламелни щори (външни венециански щори)

Автоматиката на Somfy за външни ламелни щори отговаря на всички Европейски стандарти за качество и сигурност. Преди да бъдат инсталирани, продуктите на Somfy се тестват още при производството. Проектирани и изпитани, те издържат няколко хиляди работни цикъла дори при тежки климатични условия.

външни хоризонтални щори моторизация


Видовете мотори за външни хоризонтални щори (екстериорни венециански щори):

 • J4 io
 • J4 RTS
 • J4 WT

Моторите на Somfy гарантират гладка и тиха работа,  управлението се извършва от бутон който може да бъде закрепен на всякъде по стената, с дистанционно или от различните сензори за слънце, температура или таймери.


автоматични щори

Моторите за външни ламелни хоризонтални щори идва с 5 години гаранция от Somfy.

Ако вече притежавате венециански щори познати ни като външни ламелни щори от производител, който не е доказал качеството на своя продукт във времето, то сте наясно какви са проблемите. Затруднено управление, пластмасови крепежи – предполага по-бързо износване, лошо качество на използваната корда за направа на стълбиците, тънко покритие на прахово боядисване.

И знаете ли? Това са само част от проблемите с които сте се сблъскали или ще се сблъскат онези от вас, които ще направят подобен избор.


Има ли решение?

selt

 След задълбочено проучване на пазара, ние фирма Съни Блинд избрахме надежден партньор предлагащ външни венециански щори (външни хоризонтални ламелни щори) и един от най – големите производители в Европа на външни слънцезащитни системи.

В лицето на Selt – Sun Protection Systems ние открихме доверен партньор и сме спокoйни когато предлагаме на Вас, клиента, техните продукти като външни венециански щори – в България по – известни като външни ламелни щори.


Защо Щори Съни Блинд избра да предлага на Вас, клиентите в България външни венециански щори от Selt?

Фирма Selt – Sun Protection Systems е създадена през 1980г. Като един от лидерите на пазара, те са се специализирали в производството на системи за външно засенчване. Дългият им опит е довел до това, че са усъвършенствали производствения си процес до най-висока степен.

Това им позволява да създават уникални системи, които перфектно отговарят на изискванията определени за тях. Компанията Selt предлага своите продукти както в Европа, така и в цяла Русия и Япония.


Защо да избера външни ламелни щори от Selt?

Венецианските щори на Selt са с конструкция, изработена изцяло от екструдиран алуминий, което гарантира продължителна употреба.

Характерният метален клипс на външните венециански щори произведени от Selt е не само по – здрав в сравнение с масово предлагания пластмасов, но и изглеждащ по- добре!

Ние сме наясно, че за да сте сигурни в продукта, който закупувате е най-добре да видите и изпробвате преди поръчка. За тази цел, ние от щори Съни Блинд сме се погрижили да ви предоставим мобилна мостра, която ще ви даде пълна представа за високото качество на венецианските щори на Selt. За целта е нужно само да заявите посещение за демонстрация на венециански щори.

Това, което гарантира качеството на продуктите на Selt – в това число външни ламелни щори, са съответните технически одобрения, сертификати от Института за строителни изследвания (Instytut Techniki Budowlanej), както и съответствието с европейските стандарти, сертифицирани от CE маркировката.


Венециански щори – SELT

Венецианските щори са едно от най-добрите решения за засенчване, които ви позволяват да контролирате количеството светлина проникващо в помещението.

Венециански щори Selt са чудесно допълнение към архитектурата на сградата, като й придават модерен и съвременен облик. Предлагат се в широка гама от цветове и два вида профили: „С” с ширина 80 мм и „Z” с ширина 90 мм. Възможността за използване на метеорологични датчици и електрозадвижванe допълнително увеличава функционалността на системата.


Какво Ви гарантираме ние от Съни Блинд?

Ако изберете нас и продуктите на Selt, то ние Ви гарантираме високо качество на продукт изработен в един от най – модерните производствени цехове в света в лицето на Selt Sun Protection Systems. Нашият екип е висококвалифициран, преминал обучение в чужбина за да може да отговори и на най-изискания вкус или да осъществи и нестандартен монтаж.

Всичко е във вашите рице!

Ако все пак се спрете на не доказал своето качество продукт с пластмасов клипс, пласмасови крепежи и „тънко“ покритие на прахово боядисване, то очаквайте след 1-2 години проблеми свързани с наложителна смяна на пластмасовия клипс, трудно управление,  та чак до наложителна смяна на цялата щора!

Други Продукти

С избора на венециански щори като вариант за външни щори, вие си гарантирате хлад през горещите летни дни! Те са стилни, удобни, подобряват екстериорния дизайн на сградата, предлагат перфектна защита от горещите слънчеви лъчи, осигуряват прецизно осветление в помещението и ви дават повод се чувствате страхотно.