Archives

 • -
автоматични-щори

Електрически щори за външна и вътрешна инсталация – умните щори!

Електрически щори

Електрически щори за дома или офиса, защо ни е нужно това чудо?

С всеки изминал ден умните домашни устройства превземат света ни, като изпълняват всички онези всекидневни задачи които изпълняваме ръчно. Вероятно вече сте открили предимствата на прахосмукачките – роботи, свързаните с интернет електрически крушки или интелигентна климатизация.

Ако искате да направите дома си още по-умен, трябва да обмислите закупуването на електрически щори, които се свързват с вашия смартфон и автоматично се затварят и отварят според времето и температурата.

Сега има множество различни опции и варианти за онези, които искат да управляват щорите си с дистанционно. А горещата тема днес е съвместимостта с най-новите гласови асистенти – Amazon Alexa, Google Assistant и Siri чрез Apple HomeKit.

Какви са вашите възможности за електрически щори?

Има много фирми предлагащи няколко варианта за моторизиране на щори. Ние ще ви представим три от фирмите които са се наложили като утвърдени лидери в начина си за автоматизиране на електрически щори.

Умни електрически щори със SOMFY


умен дом


При поръчка на нови електрически щори, те се произвеждат с вградени ел. мотори. Добавят се сензори и допълнителни устройства за отдалечен контрол на автоматичните щори. Разбира се, това е модерно бутиково предложение и цената е оправдана.

Somfy предлага пълна автоматизация за щори, врати, тенти и др. С избора на сомфи, вие лесно ще превърнрте дома си в „умен дом“.

Somfy е гигантско име при електрическите щори, но инсталацията на моторите и автоматиката далеч не е проста и изисква квалифицирани специалисти за безпроблемен монтаж.

Първо трябва да изберете точния мотор за вида и модела на щорите. От това зависи правилната работа на електрическите щори.


мотори за щори


Трябва да се прецени коя технология – RTS или Somfy-IO е приложима във вашият случай.

Остава да се прецени какви сензори са необходими, монтаж и конфигурация на устройства за свързано оборудване – Connexoon или TaHoma, както и къде да бъдат инсталирани. Всичко това са малки бели кутии, от които зависи правилната работа на вашите умни електрически щори.

И ако до тук не ви е заболяла главата, може да се запознаете и с Somfy myLink за RTS/ WiFi за контрол на радиотехнологията от телефон, да посетите и закупите от Amazon и сами да конфигурирате електрическите си щори.

След като сте направили всичко това, ще можете да се насладите на Alexa, Google Assistant или IFTTT контрол на вашите електрически щори.

Ето защо от Somfy препоръчват всичко това да се извърши от специализирана фирма. Ние от щори Съни Блинд разполагаме с обучен персонал който ще ви даде препоръка кой вариант за електрически/автоматични щори е най-удачен за вас.

Всички мотори за електрически щори Somfy, се предлагат с 5 години гаранция.

Направете Запитване

Но какво да правим ако търсим бюджетен вариант за моторизиране на нашите щори?

Винаги ще има бутикови опции за електрически щори за дома или офиса. Но все повече се търси вариант как старите ръчно управлявани щори могат да бъдат реконструирани като умни електрически щори.

За да се възползвате от следващото предложение, трябва да сте наясно, че е съвместимо с роло щори или друг модел вътрешни щори с верижен механизъм. На пазара се предлагат няколко мотора, които могат да се използват за автоматизиране на вече монтирани щори – след което може да се интегрира с умния ви дом.

А какво ще кажете когато разберете, че лесно можете да превърнете вашите ръчно управлявани щори в електрически без помощта на специалист?

Това е лесно с

Моторите на SOMA Smart Shades


автоматизирани щори


Ако търсите опция за модернизация и автоматизация на щори, SOMA е едно добро решение. Добре проектираните ел. мотори за щори, компактно скрити в малки кутии се монтират на стената. В кутията се поставя верижката / въжето за ръчно управление на щората.

При активиране на автоматиката Soma „умни щори“, тя буквално замества ръцете ви и превръща вашите стари ръчни управляващи щори в електрически щори.

При теста който направихме, установихме, че те са много лесни за инсталация чрез двойно лепяща лента или посредством дюбел и винт. След като SOMA е монтиран, можете да управлявате електрическите щори от вашия смартфон – но няма контрол върху бутоните на самото устройство.

SOMA Smart Shades се захранва със слънчева енергия от вградена литиева батерия. Това прави вашите нови електрически щори – енергоспестяващи.

SOMA разполага с пълен набор от интелигентни интеграции с Alexa, Google Assistant и HomeKit за гласово управление на електрическите щори. Това изисква модулът SOMA Connect да бъде включен в Рутера, който от своя страна е свързан с избрания от вас доставчик на интернет.

Soma са сигурни в своя продукт и ви предлагат 30 дни тестов период и ако не ви допадне ще възстановят цялата сума.

Запознайте се и с AXIS Gear


електрически щори


От Axis твърдят, че техният продукт  Axis Gear „Smart Blinds For Your Smart Home“ е най-лесният начин да превърнете вече инсталираните щори на вашите прозорци в електрически. Буквално инсталацията и настройката на устройството произведено от Axis,  което те са нарекли „Gear“, отнема няколко минути.

Ако съдим и по оценката му в Amazon, то вероятно е наистина качествен продукт. Няма как да отречем, че устройството е достатъчно красиво и елегантно за да се слее с домът ви и дори да му придаде стил. 

Gear е проектиран така, че да се справи с всякакъв размер вътрешни щори. Gear е способен да превърне всеки един модел роло щори, щори Ден и Нощ, вертикални и римски щори в електрически. Справя се отлично с метална верижка,  PVC  верижка и въже.

Тук също е наличен контрол от собственият ви смартфон. Софтуера ви дава възможност да настройте графици по дни и часове когато искате електрическите щори да се вдигат и свалят. Захранва се от слънчева батерия, а вътре в нея е поставена 12V – „АА“ батерия която действа като резервно захранване.

Устройството което е способно да превърне щорите ви в електрически е и доста компактно. Размерите на устройството са 46мм x 38мм x 165мм, а на слънчевата батерия 408мм x 36мм x 23мм. • -
щори за хол

ЩОРИ ЗА ВСЕКИДНЕВНА – НАПРАВЕТЕ ИЗБОРА САМИ!

Мотивацията да изберете монтаж на щори във всекидневната / хола може да бъде много разнообразна. От индивидуалните вкусови предпочитания на собствениците, на които им е писнало от завесите и пердетата, до това да създадете специфичен интериорен стил.
Много хора са убедени, че щорите са обикновена алтернатива на завесите. Но днесе все повече дизайнери използват именно щорите, когато проектират декорацията на хола. В нашата статия ще се опитаме да разгледаме различни варианти за декориране на прозореца на дневната с помощта на различните модели щори. И също така ще проучим характеристиките и проблемите, свързани с такъв дизайн.

Какви видове щори са подходящи за хола?

Има най-различни видове и модели щори, но кои от тях са подходящи за декориране на прозорците във всекидневната? За да си отговорим на този въпрос, можем да разгледаме основните типове щори. Нека да го направим:

Вертикални щори. Този вид щори получи името си от вертикалните ленти които са в основата на дизайна им. В момента такива щори са доста често срещани. Въпреки това, тяхната популярност отслабва поради основни структурни недостатъци.

Хоризонтални щори. Тези щори се различават от вертикалната конструкция, тъй като нейните ламели са фиксирани хоризонтално. Това е най-популярният тип щори. Тъй като е най-практичен и лесен за почистване.

Роло щори. Това са вид щори, които се навиват в горната си част върху метална ос, с помощта на въже/верижка или мотор. Недостатъкът на роло щорите може да бъде фактът, че поради спецификата на конструкцията те не са в състояние да регулират процента на естественото осветление по такъв начин като хоризонталните и вертикалните модели. Но това не ги прави непрактични. Все пак да не забравяме, че те имат разновидност наречена роло щори Ден и Нощ, която е така проектирана за да се елиминира този минус.

Римски щори. Изработени от текстил, римските щори се различават със своята уникална система на управление. Те се напластяват при вдигане, като долния пласт се прибира под горния.

Щори Яонска стена. Този модел е вдъхновен от Японската култура. Превърнат в щори, той представлява вертикални пана които се застъпват с няколко сантиметра.

Външни щори. Предназначени за цялостна външна защита на прозореца. Този тип щори по същество изпълняват ролята на слънцезащитен продукт, предпазвайки жилището от силните слънчеви лъчи. Обаче, те имат и редица други предимства свързани с подготовката на дома за зимата.

Изборът на определен вид щори за хола зависи от индивидуалните характеристики на помещението, от стила на интериора и от вашите вкусови предпочитания.

Защо избираме щори?

Въпросът, дали да изберем щори или завеси си задава почти всеки решил да декорира прозорците. Но защо все повече хора се спират на щори за всекидневната или другите стаи? Нека разгледаме някои от техните предимства.

1. Щори, за разлика от завесите, се справят доста по-добре с настройването на интензивността на естественото осветление в хола. Те могат да бъдат леко повдигнати или напълно отворени. Някои варианти имат възможност да регулират осветеността чрез регулиране на вертикалните или хоризонталните ламели или чрез два различни по структура плат – при щорите от плат.
2. Щорите от плат наречен „блекаут“ се справят много по-добре с функцията да не пропускат светлина в стаята. Някои видове щори спират външната светлина с до 99%, а само завеси, изработени от много плътна и тежка тъкан, могат да се похвалят със сходни показатели. Такива завеси са подходящи за малък кръг интериорни стилове, така че възможността за използването им е силно намалена.
3. Тежките, плътни завеси, които могат да засенчат една стая, променят визуално помещението, като намаляват обема на хола, докато щорите изглеждат компактни и „не крадат“ от пространството.
4. Щори не изискват специални грижи, не е необходимо периодично да се отстраняват за пране. При някои видове щори, обикновено е достатъчно да се избършат от прах понякога и така грижите са изчерпани.
5. Щори имат лесен и интуитивен механизъм за управление, въпреки че и при завесите няма нищо трудно при управлението, винаги съществува риск от откъсване на куката или пръстена, когато преместваме завесите по продължение на релсата/корниза. При управлението на щори такива рискове са изключени.

Избор на материал за щори

Избирайки щори за всекидневната, не забравяйте да обърнете специално внимание на материала, от който са направени. В зависимост от материала има щори от:

• Плат;
• Алуминий;
• Хартия;
• Дърво;

Всеки от тези материали има свои предимства и недостатъци, така че преди да направите избор, помислете за останалата декорация на хола си и я съчетайте с декорацията на прозорците, за да избегнете лошия дизайн.
Обобщавайки, ние отбелязваме, че щорите за хола са съвсем приемлив вариант, особено предвид предимствата им в сравнение с пердетата. Важно е обаче да запомните, че завесите също имат много предимства, така че някои дизайнери предлагат комбиниране на щори и завеси. Такава странна симбиоза понякога образува великолепна декорация не само на прозореца на дневната, но и на целия интериор на стаята.


 • -
щори от плат

ЩОРИ ОТ ПЛАТ – ПРЕДИМСТВА НА ПЛАТ Blackout

Tags : 

Платът “Блекаут“ (Blackout) набира все повече популярност с всеки изминал ден и се е превърнал в истинска революция на пазара за щори от плат. Всичко това се обяснява с факта, че той притежава характеристики като непрозрачност и топлоустойчивост .

Този плат перфектно успява да предпази помещението от слънчева светлина през лятото,а през зимата от студения въздух от прозорците. При избор на вертикални щори от плат Blackout, той  е в състояние да закрие стената с прозореца до над 90%, като същевременно има привлекателен външен вид.

Самата тъкан има възможност да спира на 100% светлината,  а в комбинация с щора с кутия и водачи, ще блокирате проникването на светлината отвън, дори и в горещите и светли летни дни. Blackout платът е наличен за почти всички модели щори от плат.

Предимствата на щори от плат Blackout

щори от плат

Излишно е да се споменава, че в сравнение с обикновения, този плат има много предимства.

Ето и някои от тях:

 • Трайност на работата. Щорите, изработени от такъв плат, са далеч по-устойчиви на изгарящите слънчеви лъчи. Не се деформират и подлежът на измиване с мокра кърпа (имайте предвид, че тези качества не са еднакви за различните производители).
 • Приятен обеден сън. Този плат, както загатва и името му, не пропуска или засенчва в голям процен светлината отвън, това му дава голямо предимство при избора на щори за спалното помещение.
 • Друго предимство е процента на шумоизолация, но те също и предпазват помещението от топлината навън.

Къде и защо се препоръчва използването на щори с такъв плат?

Широката гама от положителни характеристики ви позволява да използвате щорите с такъв плат на различни места.

Едни от най-популярните потребители са образователните институции. Те са напълно подходящи за класната стая. Позволяват да се регулира светлинния поток, препоръчват се още и за конферентни зали, малки и големи офиси.

С богатата си гама от текстура и цветове,избора на щори от плат Blackout ,ви позволява да поставяте щорите във всеки интериор като се съобразявате с декорацията на помещението.

щори от плат

 

Тъй като този плат се е доказал със свойте качества, не е изненадващо, че се използва за засенчване на различни помещения.

 1. Препоръчва се за стай с изглед към улицата, това се обяснява с факта, че тъканта не поема и не задържа прах.
 2. Тъй като платът наречен Blackout има процент звукоизолация , той е намерил широко приложение в хотели и къщи за гости, където хората отиват на отдих.
 3. В бизнес и офис сградите често се използва моделът с вертикални ленти от плат Blackout, защото те не изискват специални грижи и могат да се използват в продължение на много години.
 4. И, разбира се, те също се използват и в обикновените помещения, като ги поставят основно в спални, дневни и детски стаи.

 

 


 • -
външни хоризонтални щори

ВЪНШНИ ВЕНЕЦИАНСКИ ЩОРИ – ЕФЕКТИВНА ЗАЩИТА СРЕЩУ СЛЪНЧЕВИТЕ ЛЪЧИ

Интересни факти за външни венециански щори познати ни като външни хоризонтални щори

Проблемът със защитата от слънчевите лъчи във връзка с глобалното затопляне става все по-актуален. Всяка година се появяват нови технологии за справяне с този проблем. Ако сте на закрито в горещ слънчев ден (независимо дали сте в апартамент, селска къща или офис), искате в помещението да е комфортно и хладно. С този проблем външните венециански щори могат да се справят лесно , те създават благоприятни климатични условия в стаята и придават модерен външен вид на фасадата.

Научи Повече

венециански щори


За светлината и дизайна като игра

Външните венециански щори имат уникален дизайн, който придава декоративен щрих към стила на вашият дом,
независимо от това дали е съвременен или традиционен.
За хора, които обичат светлината и желаят да си поиграят с вариациите на отенъците,
външните венециански щори стават начин на живот.

венециански щори

Характеристики и монтаж на външни венециански щори

За да се създадат благоприятни условия в помещението, все повече се използват външни венециански щори. Конструкцията на външните венециански щори се състои предимно от хоризонтално разположени ламели, които се управляват от въжена стълбица както при вътрешните хоризонтални щори. Тук ламелите са по-големи и с различна форма, те биват предимно C-образни, Z- образни, S- образни и още няколко не толкова известни варианта. Има два варианта на странично водене на ламелите, странично водене с алуминиев водач или стоманен кабел.


  c80   z90s


Монтирането на външни венециански щори допринася за гладкото регулиране на нивото на естествената светлина, както и за предпазване на помещенията от негативните ефекти на прекомерната топлина. Не е тайна, че дълготрайността на работата на продукта директно зависи от качеството на производството на всички части заедно с качествено извършен монтаж.

външни хоризонтални щори

Външни венециански щори


Монтажът на външни венециански щори има свои собствени характеристики и особености. Препоръчително да се извърши от професионалисти, тъй като са достатъчни и най-малките отклонения при изпълнение, за да се наруши пълната функционалност на външните венециански щори, а те никак не са малко. За монтаж на външни венециански щори се използват специални крепежни елементи, които са устойчиви на корозия и атмосферни влияния, което влияе върху издръжливостта и надеждността на цялата система.

Резултатът от правилната инсталация на външни венециански щори е лесно и естествено отваряне и затваряне, както и оптимално регулиране на светлинния поток. Благодарение на качественото монтиране на венецианските щори наричани още външни хоризонтални щори е, че топлинните и светлинните потоци се отразяват, преди да проникнат в помещенията. Това гарантира тяхната защита и намалява разходите за охлаждане на помещенията.

Повече информация за външни венециански щори – познати ни в България като външни ламелни щори може откриете тук>>

Външни ламелни щори

Управление на външни венециански щори

Управлението при външни венециански щори може да бъде ръчно с манивела или автоматизирано. При ръчното управление е ясно, че всичко е във вашите ръце и само вашата намеса може да подобри комфорта в помещението.

Но, щом стане въпрос за автоматизирани щори с ел. мотор то опциите са безгранични. На пазара съществуват достатъчно фирми за моторизация и автоматизация на външни венециански щори, което ви дава огромен избор.

Напредъка при управлението на щорите в последните години е огромен. Ако се спрете на автоматичния вариант, вие ще имате възможност да управлявате вашите щори, не само с дистанционно но дори и от собствения си смартфон. С монтирането на допълнителни сензори, вашите щори ще станат умни и автоматично ще регулират притока на слънчеви лъчи в помещението, според вашите изискавания и нагласи.

венециански щори


Предимства на венецианските щори

Както отбелязахме и в началото, с развитието на нови технологии и подобряване на качеството на живот, човешките изисквания за щори са се променили. Така че в съвременния свят вместо традиционните щори се предпочитат все повече и повече качествата на външните щори. Външните щори са също и защитна конструкция, която е монтирана отвън на прозорците или вратите. Може да се каже със сигурност, че днешните външни щори са неразделна част от съвременните енергоспестяващи продукти.

Външните щори имат следните предимства: – осигуряват ефективна външна защита срещу слънцето (60-80% от слънчевата радиация не пада дори върху стъклото на прозореца);

– не се натрупва излишната топлина между щората и прозореца;

– намаляване на разходите за охлаждане на сградите, поради намаленото използване на климатици;

– намалява значително нивото на шума в помещението, осигурявайки допълнителна шумоизолация;

– имат привлекателен външен вид и отлични възможности за декориране на жилищни и нежилищни сгради;

– допринасят за отличната защита на прозорците от атмосферните влияния

– дълъг експлоатационен живот.


венециански щори

Изхождайки от гореизложеното, става очевидно защо популярността на външните щори в съвременния свят се увеличава. Понастоящем този тип системи за защита от слънцето и светлината стават все по-често използвани както в офис сградите, така и в частните домове.
Благодарение на разнообразието от цветове и формата на ламелите, външните щори позволяват оригиналното украсяване на прозорците отвън, което създава уникален вид за цялата сграда.

Щори за баня – как да избера?

By rzamen  /  юли 2, 2019
Щори за баня?! Разбира се, прозорецът в банята...
Научи Повече

ОПТИМИЗАЦИЯ НА ЕНЕРГИЙНИЯ ПОТОК С ЩОРИ – ФЪН ШУЙ

By sunnyblind  /  октомври 14, 2018
Прозорците и щорите са от съществено значение за...
Научи Повече

УВЕЛИЧЕТЕ УЮТА И ТОПЛИНАТА НА ДОМА СИ С ВЪНШНИ РОЛЕТНИ ЩОРИ

By sunnyblind  /  януари 22, 2018
  Предимствата на външните щори, и в случая ролетните,...
Научи Повече

 • -
венециански щори

КОЙ МОДЕЛ ЩОРИ ДА ИЗБЕРА ЗА КУХНЯТА?

Tags : 

За стопаните на дома кухнята заема важно място. Не е изненадващо, че една жена, която се запознава с нов апартамент или къща, преди всичко обръща внимание на кухнята. Можем да кажем, че кухнята е свързващата връзка на всички стаи в апартамента или къщата.
Кухнята традиционно е развила много функции. Кухнята не е само „офис на жените“.
Тук, при приемането на храна, семейството може да събира и обсъжда тези въпроси, за които все още нямат достатъчно време.
Кухнята също така до голяма степен функционира като хол. В края на краищата често каним гостите в кухнята да пият чай или просто да си поприказваме.

Начинът, по който е обзаведена кухнята ни, влияе на настроението ни, когато седнем там, да се храним или имаме гости.
Кухненският прозорец, който не се поддържа и не е декориран, със сигурност не допринася за създаването на уютна и топла атмосфера в кухнята.

При избора на щори трябва да се вземат под внимание личните вкусове на собственика на кухнята, нейния интериор и размери. Важни фактори също са: дали имате слънчева страна на сградата и дали самата кухня е тъмна или светла. Така че в една малка кухня въпросът за спестяване на свободно пространство е особено важен.
При избора на щори за кухня трябва да имате предвид фактори като: размер на прозорците, площта на кухнята – колко голяма е тя и колко интензивно приготвяте храна, разстоянието от прозореца до масата.


Хоризонтални щори или широко известни като Венециански щори


Вътрешни венециански щори

Вътрешни венециански щори


Хоризонталните щори също понякога се наричат венециански щори. Те се състоят от хоризонтално разположени ламели. Можете да фиксирате щорите на тавана или на стената. Широчината на ламелите е средно от 2 до 5 см. Те са достатъчно силни, за да издържат на силните пориви на вятъра, когато прозорецът е отворен. Венецианските щори могат да бъдат изработени и от дърво. Лесно се почистват с влажна кърпа, което е много важно за кухнята.


вътрешни-алуминиеви-щори вътрешни-алуминиеви-щори вътрешни-алуминиеви-щори


Вертикални щори


щори вътрешни

вертикални щори


В сравнение с хоризонталните щори вертикалните щори са неустойчиви на силни ветрове. Вертикалните щори предлагат по-голям избор на цветове, така, че лесно може да намерите подходящият за вас.. Някои от платовете за вертикални щори са импрегнирани, така те не позволяват натрупването на прах по щората. Неудобството при тях е, че не могат да се фиксират в долния край и обемът им е по голям. Но вертикалните щори ви дават възможност да избирате най-различни картини, който могат да бъдат щамповани върху щорите.  Ако трябва да създадете наистина уникална картина, тя ще се определя от редица изисквания и общата цена ще се увеличи.


вертикални-щори вертикални-щори вертикални-щори


Плисе щори


плисе щори

Плисе щори


Плисе щорите получават това име благодарение на формата наподобяваща акордеон. Те се различават с огромен брой форми и размери, което ги прави подходящи и за кухни с нестандартни форми на прозорците. Плисе щорите ви дават възможност за индивидуален дизайн. В зависимост от материала или настройката, можете или да блокирате напълно светлината, или да я пропуснете само частично. Лесни за поддръжка, плисе щорите имат възможност да се почистват с вода и препарат, виж статията:  ПОЧИСТВАНЕ НА ЩОРИ

 


плисе щори плисе щори плисе щори


 

 

Римски щори


римски щори

Римски щори


Римските щори са един интересен и различен интериорен слънцезащитен продукт, когато се вдигат, се набират по интересен начин придавайки интересен дизайн на помещението. Те могат да бъдат изработени с плат по ваш избор, подбран според интериора на вашата кухня. Римските щори са изключително елегантни, лесни за поддръжка и могат да бъдат монтирани на всякакви прозорци. Едни различни щори – римски щори.


римски щори римски щори римски щори


Роло щори Ден и Нощ


 

щори ден и нощ кухня

Щори Ден и Нощ


Роло щорите Ден и Нощ също като вертикалните щори се изработват от текстилен материал, което позволява изработка в различни цветове. Тази разновидност на обикновените роло щори, е доста интересна и добре проектирана. Дава ви възможност да регулирате осветеноста в помещението или да откриете прозореца напълно. Наричани още зебра щори заради редуващите се прозрачна с плътна ивици, щорите Ден и Нощ се вписват идеално в почти всяка кухня.


щори ден и нощ щори ден и нощ щори ден и нощ


  Разбира се избора е лично ваш, важното е да се съчетае практичното с красивото излъчване, но без да подценяваме важните неща. Който и модел щори да изберете интериора на вашата кухня ще е подобрен, както и атмосферата вътре в помещението.


Материалите от които са изработват щорите са следните:


материали за щори

Материали за щори


 1.  Плат.  Римските щори, вертикалните щори, роло щорите, плисе щорите се изработват от плат. В сравнение с други материали, те са най-малко подходящи за кухнята , защото абсорбират миризми и се почистват по-трудно.
 2. Метал. Най-често – това е алуминий, другите метали не са подходящи за вътрешна употреба. Алуминиевите щори са леки, издръжливи и устойчиви на мръсотия. Не абсорбират миризмата и се почистват лесно.
 3. Дървото. Уютен „дом“ материал приближаващ ни до природата.
 4. Пластмаса. Пластмасовите щори не абсорбират миризмите, почисват се лесно, устойчиви са на влага и високи температури. На практика те не реагират на дългосрочно излагане на слънчева светлина и не се деформират. При избора на евтина бяла пластмаса те могат да станат жълти с течение на времето.

Ако все още не сте взели решение, разгледайте техничестките харектеристики на различните модели щори в нашият сайт: щори.com


КАК И ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ПЛИСЕ ЩОРИ?

By sunnyblind  /  май 23, 2018
Пазарът на стоки за обзавеждане на жилището непрекъснато...
Научи Повече

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЩОРИ ДЕН И НОЩ НАРИЧАНИ ОЩЕ ЗЕБРА ЩОРИ?

By sunnyblind  /  февруари 19, 2018
През последните години богатият избор на роло щори...
Научи Повече