fbpx

Archives

 • -
автоматични тенти

АВТОМАТИЗИРАНИ ТЕНТИ – СПЕСТЯВАТ ВРЕМЕ

В съвременния свят е доста трудно човек да се изненада от каквото и да било. Постоянното развитие на технологиите днес предлага огромен избор от джаджи за автоматика. За нас вече е трудно да си представим живота си без различните „автоматизирани домашни помощници“.

Автоматизация на тенти и сенници

Автоматизацията на тентине не е просто популярна, а до известна степен необходима.

Почти всички видове тенти могат да бъдат оборудвани с автоматично задвижване.

автоматизирани тенти

1. Мотор инсталиран в оста на сенника 2. Захранващ кабел 220V 3. Чупещо рамо 4. Челен профил 5. Фистон

Инсталирането на електрическото задвижване прави управлението по-удобно, като помага да се намали износването на механизмите, тъй като напълно предотвратява възможността от неправилна употреба и по този начин увеличава живота на конструкцията.

Самият двигател е монтиран вътре в кухия вал на тентата, осигуряващ необходимото напрежение на плата по време на разгъване и сгъване на сенника.

Можете да сгънете или разгънете тентата само за няколко секунди, като натиснете бутон на стената или на дистанционното управление, като същевременно това ще се случи почти безшумно.


Атмосферни условия

Времето навън понякога е напълно непредсказуемо. При силен ураганен вятър, буря и други лоши атмосферни условия, алуминиевата конструкция на тентата няма да издържи. Затова по време на гръмотевични бури, сенките трябва да бъдат сгънат.

външни ламелни щори

Датчик вятър

Тук важна роля играят различните външни сензори, които могат да регистрират всякакви промени в времето, било то слънчева активност, температура, влажност или вятър. Всичко това прави тентите “умни“ и се грижи да са отворени или затворени според настоящите метеорологични условия.

В зависимост от регистрираните метеорологични условия, сензорите предават сигнал към механизма, който от своя страна променя позицията на сенника, изисквана при тези условия. Наличието на сензори не изключва възможността за принудително ръчно управление.

Пълна автоматизация

автоматизирани тенти

 

Автоматизацията на тентите с допълнителни сензори за слънце, дъжд или вятър, позволява настройка на чувствителността. Голямо предимство имат безжичните сензори, оборудвани с батерии или слънчеви панели, които осигуряват автономна работа на устройствата.

Контролът на автоматизираната тента може да се прехвърли на предварително конфигурирани програми в системата за умен дом. По този начин управлението на тентата може да бъде напълно автоматизирано, създавайки най-удобни условия без човешка намеса.

Защо да избера автоматизирани тенти

Изразът „ръчен контрол“ се възприема от много от нас като нещо от миналото, защото се свързва със загуба на време. Освен това, съвременният човек е свикнал с комфорта и бързото разрешаване на всякакви проблеми. При създаването на съвременен сенник тези фактори бяха взети под внимание.

Сега, без значение къде се намирате, няма да се налага да тичате до вкъщи, ако времето се промени. Новите ви автоматизирани тенти автоматично ще се отворят, затворят, зададат желания ъгъл на наклон и др.

Ако закупите тенти за лятно кафене или заведение, които са оборудвани с различни механизми и автоматизация, то това ще направи мястото популярно в горещите дни. В допълнение, такива устройства са истинска магическа пръчка на балкони, тераси, веранди на вили.

Това означава, че когато напускате дома си, не е нужно да се притеснявате, защото сензорите за слънце, вятъра, дъжда ще направят всичко, от което имате нужда, без вашето участие.

Така модерните автоматизирани тенти са “умни” системи, които правят живота ни по-удобен и, дори мога да кажа, по-безгрижен.

Къде да купя тези уникални слънчеви щитове?

Днес всеки производител и магазин за слънцезащитни системи предлага автоматизирани тенти. Трябва само да изберете модела от който се нуждаете, ако ви е трудно да го направите сами, можете да се свържете с нашите специалисти и да направите поръчка.

Запитване

Нашата компания Ви предлага голям избор на автоматизирани тенти, високо ниво на обслужване, демократични цени. Научете се да правите правилния избор! • -
тенти

ПОЧИСТВАНЕ НА ТЕНТИ И СЕННИЦИ

Тентите са перфектния избор, ако обичате да се наслаждавате на красивите дни, без да се налага да се излагате на суровите слънчеви лъчи. Като всеки един продукт който се използва на открито, те ще започнат да се замърсяват и в последствие да се захабяват, ако не ги почиствате правилно. Обикновено ще се нуждаете само от почистващ разтвор, четка, вода и стълба, за да извършите почистването.

Независимо дали са с акрилен плат или винил, правилното почистване ще ги запази в добро състояние,  за да могат да изпълняват слънцезащитните си функции за по-голям период от време, като визуално ще изглеждат като нови. Почистването е приложимо при различните модели – тенти / сенници.

Да се захванем с почистването на платнището

1. Почистване на акрилен плат

тенти почистване

Почистване на сенник с разтвор от сапун и вода

 • Смесете вода и сапун. Напълнете кофа със студена или хладка вода. Изсипете 100мл. течен сапун – използвайте препарат за деликатни или бебешки дрехи, нали искаме да почистим само мръсотията без да избледнява плата. Разбъркайте разтвора в кофата, докато се получи хомогенна смес с пяна.

Не използвайте перилен препарат вместо сапун за пране. Детергентът е твърде силен.

тенти

 • Ползване на стълба. Ако тентата ви е на високо, ще трябва да използвате стълба. Стълбата трябва да е подходящ размер за височината на тентата. Позиционирайте стълбата правилно и не забравяте да я обезопасите.

тенти почистване

 • Премахнете остатъците. Отстранете колкото се може повече грубата мърсотия от тентите, преди да използвате почистващия разтвор. Свалете паяжините, листата и всичко останало, което е на сенника. Можете да използвате метла или четка, за да почистите.

сенник

 • Почистване на тенти с четка и разтвор. Първо, ще трябва да намокрите тента с бутилка спрей или градински маркуч. След като направите това, потопете четката за почистване в почистващия разтвор. След това използвайте четката, за да нанесете разтвора върху тентата с кръгово движение.

– Почиствайте на части и изплаквайте, не нанасяте сапунения разтвор върху цялата повърхност, за да не изсъхне в единия край докато вие обработвате другия.

измиване-на-сенник

 • Изплакнете тентана. Използвайте градински маркуч, за да изплакнете сенника от сапунения разтвор. Ако нямате маркуч на разположение, можете да напълните чиста кофа с вода и да я излеете на тентата. След като я изплакнете напълно, оставете я да изсъхне.

 

2. Почистване на тенти от винил

препарат-за-почистване-на-тенти

 

 • Използвайте почистващ препарат.  Ако почистващият препарат е в бутилка спрей, напръскайте равномерно върху цялата тента. Започнете с нанасянето на почистващият препарат в долната част на тентата и постепенно нанасяте нагоре. Почистващият препарат работи най-добре, ако не намокрите тента, преди да го използвате.

– В зависимост от височината на сенника, може да се наложи да използвате стълба, за да приложите почистващият препарат.

– Не използвайте абразивен почистващ препарат. Абразивните почистващи средства използват триене, за да свалят мръсотия, пясък и други частици.

тента почистване

 

 • Изтъркайте с гъба. Можете също да използвате четка с мек или средно мек косъм, в никакъв случай не използвайте твърда четка. Започнете да почиствате тентата, докато почистващият разтвор е все още влажен. Изтрийте всяка част от тента.

измиване-на-сенник

 • Изплакнете с градински маркуч. Използвайте градински маркуч или кофа с вода, за да изплакнете почистващият препарат. Уверете се, че сте го изплакнали напълно. Оставете да изсъхне.

– Не упражнявайте натиск докато почиствате тентата. Измиването под напрежение може да причини повреда.

 

Почистване на металните части на тентата / сенникът

сенници

 • Намокрете конструкцията на тентатаИзползвайте маркуч, за да намокрите цялата конструкция, преди да започнете почистването на тентата. Ако не разполагате с маркуч, можете да използвате кофа с вода или бутилка спрей за изпълнение на задачата. Уверете се, че тентата е все още мокра, преди да приложите почистващия разтвор

 

 • Смесете вода и препарат. Напълнете кофата с вода. Потърсете разтварящ се препарат, който е за почистване на метал / алуминий. Най-добре е да си купите разтворител, който е произведен специално за почистване на метал / алуминий, защото един общ почистващ препарат може да не ви свърши работа. Излейте препарата във водата. Количеството препарат, който ще използвате, зависи от препоръката на производителя, затова проверете етикета за инструкции.

 

 • Изтъркайте тентата. Потопете четка в разтвора за почистване. Започнете да търкате тентата. Продължавайте да търкате, докато не почистите цялата конструкция.

 

 • Измийте почистващия разтвор. Използвайте градински маркуч и изплакнете тантана. Уверете се, че сте изплакнали всяка част, на която сте използвали почистващия разтвор.

– Не забравяте да почистите и стената ако върху нея е попаднал от почистващия разтвор.


 • -
сенник за тераса

СЕННИЦИ И ТЕНТИ ЗА ТЕРАСА И ВЕРАНДА: ЕЛЕГАНТНАТА ДЕКОРАЦИЯ НА ДОМА

Какви сенници/тенти бихте избрали за тераса или веранда


Балконски сенник | Тенти с конзоли | Тенти чупещо рамо моноблок | Тенти кабрио / кошница


Днес думата „сенници“ или позната още като тенти има много по-широка концепция, отколкото преди няколко години. Прибиращите се конструкции, изработени от плат и вертикални или хоризонтални рамки и чупещи рамена, предназначени да защитават от слънчева светлина и горещина, сега се наричат сенници или тенти.

Благодарение на своя широк функционален спектър, както и възможността за значително декориране на прилежащите територии, тези навеси с възможност за сгъване и разпъване са спечелили широка популярност.

Предпочитано място за прекарване на време, където може да се насладите на открито вкъщи, е терасата или верандата. За да се предпазите от горещото слънце през лятото, ще ви е необходим някакъв метод на засенчване, а най-удобния вариант са различните модели тенти.

Модели и цени

Размерите на различните модели сенници и тенти за тераси могат да бъдат точно съобразени с вашите нужди, а огромните естетически варианти ви позволяват да изберете този, който напълно отговаря на вашия вкус. Тентите за балкони придобиват все по-голяма популярност и предлаганите модели са се усъвършенствали като начин на монтаж и управление.

тенти за тераса

Тенти и сенници за тераси и веранди са възможност да се даде на сградата благороден облик и в същото време рационално използване на прилежащата територия. В зависимост от желанията и финансовите възможности на собствениците на къщи има много различни варианти за избор на тенти за тераси и веранди.

Обмислете всички възможни варианти за поставяне на тенти и сенници, техните предимства, недостатъци и характеристики. Каква е разликата между обичайния навес и тентата?

Докато обикновеният навес има твърда, неподвижна фиксирана рамка, нивото на отваряне на тентата може да се регулира по желание.

Сенници и тенти за тераса или веранда – избор на материал

Най-често срещаният материал, използван за производството на сенници и тенти е акрилният плат. Притежавайки отлични водоотблъскващи, устойчиви на вятъра и  слънцезащитни характеристики, тази тъкан има естетически и елегантен вид. Освен това температурите, позволяващи употребата на акрил, са много широки.

PVC материалът – друг начин за проектиране на различните модели тенти. Гладката, гланцова повърхност ще украси идеално вашата домашна територия и е много лесна за почистване. Освен това е възможно най-ниско бюджетния вариант.

PVC винила има висока якост, така че и в случай на натрупване на сняк навесът няма да  увисне. Диапазонът на допустимите температури на употреба е много широк – от -30 до 50 ° С.

За конструкцията се използва обикновен или екструдиран алуминий за почти всички модели. Защото алуминият е лек, има дълъг експлоатационен живот, устойчив е на променливи атмосферни и е корозоустойчив.

тента


Моделите сенници и тенти за тераси и веранди

Моделите сенници и тенти за тераси и веранди са различни  в зависимост от механизма на проектиране, начинът на управление.

Балконски сенник

тенти за балкон

Тента за балкон

Ще започнем с Балконският сенник, както подсказва и името му тези сенници / тенти са предназначени именно за тераса/балкон. Той е така проектиран, че се оказва най-бюджетния вариант за вашият балкон. Но ако става въпрос за веранда, то приложението на балконските тенти не е много подходящо.

Състои се от алуминиева конструкция с водачи по които се вдига и спуска платното, минималният наклон на водачите трябва да е 15 градуса. Точно поради тази причина не е възможен монтаж на всяка веранда.

Научи Повече

Конзолен сенник / тента чупещо рамо

тенти

Тента с конзоли

Друг често избиран модел е конзолен сенник чупещо рамо. Този вариант тенти, е изключително удобен и практичен. Предлага възможност да се регулира наклона, като максималното е 85 ° а възможноста за издаденост е над 3м.

Особеното при тези тенти, че ако искате да обхващат пълната ширина на терасата или верандата, ще трябва да се съобразите с някои технологични изисквания, тъй като захващането на сенника за стената или тавана става с конзолите намиращи се в двата края на тентата. Което подсказва, че нама как да монтирате конзолите на тентата в самия край на стената.

Научи Повече

Сенник / тенти чупещо рамо моноблок

тенти за тераси

Тента с допълнителен профил „квадрат“

 

Третият вариант който ще Ви предложим, може би най-използвания, е тента / сенник чупещо рамо – моноблок. Като цяло разликата му от конзолния сенник за начинаещи притежатели на тенти за тераса, е почти незабележима!

А всъщност доста се различават, този вариант тенти позволява по голям размер и повече рамена.

Основната разлика е, че има допълнителен профил наречен „квадрат“ на който се захващат чупещите рамена които опъват/сгъват платнището. При тези тенти нямаме ограничение при монтажа както при конзолния сенник, тъй като се монтират първо монтажните планки в които се поставя въпросният квадратен профил.

Тук обаче, идва и минуса!

При този вариант тенти, настройката на наклона на рамената може да е до 45°.

Както при конзолния така и при сенник моноблок, има вариант за автоматизация с монтирането на ел. мотор и допълнителни сензори за слънце и вятър.

Научи Повече


Сенник / тенти тип „Кошница“

тенти

Тента „кошница“

Още един вариант използван за балкона е сенника тип „кошница“. Този вариант на тенти за тераса е доста различен и специфичен спрямо останалите предложения. Представлява алуминиево скеле задвижвано чрез ролкова система, управлявана с въже. Тук ограничението е, че е възможен само стенен монтаж и височината на сеника е равна на издадеността. Подходящ е за издадени тераси без навес. Не е подходящ за тераса „лоджия“.

Научи Повече

Без значение кой модел тента ще изберете, Вие ще получите уютна сянка на вашата тераса или веранда. След като сте защитили мястото от горещина, можете много удобно и красиво да подредите мебелите от ратан за да се насладите на сутрешното кафе, вкусен обяд или успокояваща вечеря на открито.

И всеки балкон или тераса ще изглежда невероятно впечатляващо и ще бъде посещаван по-често, ако го предпазите от слънцето с красива тента. Под сянката, която тентата ще Ви даде, не само хората ще се чувстват добре, но и растенията които не харесват твърде горещите лъчи на слънцето.


Вижте още допълнителна информация за различните модели – тенти и сенници.

Електрически щори за външна и вътрешна инсталация – умните щори!

By rzamen  /  март 23, 2019
Електрически щори Електрически щори за дома или офиса,...
Научи Повече

ЩОРИ ЗА ВСЕКИДНЕВНА – НАПРАВЕТЕ ИЗБОРА САМИ!

By sunnyblind  /  октомври 26, 2018
Мотивацията да изберете монтаж на щори във всекидневната...
Научи Повече

ПРЕДИМСТВА НА Blackout – ПЛАТ ЗА ЩОРИ

By sunnyblind  /  юни 11, 2018
Платът “Блекаут“ (Blackout) набира все повече популярност с всеки...
Научи Повече

ВЪНШНИ ВЕНЕЦИАНСКИ ЩОРИ – ЕФЕКТИВНА ЗАЩИТА СРЕЩУ СЛЪНЧЕВИТЕ ЛЪЧИ

By sunnyblind  /  март 23, 2018
Интересни факти за външни венециански щори познати ни...
Научи Повече

КОЙ МОДЕЛ ЩОРИ ДА ИЗБЕРА ЗА КУХНЯТА?

By rzamen  /  февруари 26, 2018
За стопаните на дома кухнята заема важно място....
Научи Повече