fbpx

Archives

 • -
щори фън шуй

ОПТИМИЗАЦИЯ НА ЕНЕРГИЙНИЯ ПОТОК С ЩОРИ – ФЪН ШУЙ

Прозорците и щорите са от съществено значение за начина по който Фън Шуй може да подобри потока на енергия в дома или офиса ви, през деня и през нощта. Поддържането на прозорците чисти и с добър външен вид е задължително за добрия външен вид. Кой не се радва на прекрасен и ясен изглед от чист прозорец?

Във Фън Шуй прозорците се наричат очите на дома и са свързани, на енергийно ниво, със способността да виждате ясно в живота. Почистването на прозорците е само една стъпка, и може би най-лесната! Следващата стъпка е визията и обработката  на прозореца, които ще подобрят, вместо да намалят добрата енергия във Фън Шуй във вашия дом.

Ето защо трябва да поставяме щори или завеси само на чисти и спретнати прозорци. Слънцето и благоприятната енергия на Чи, трябва да проникнат в къщата безпрепятствено. Въпреки това, през нощта е по-добре да затворим щорите. Позволявайки максимално естествена светлина през деня, както и осигуряването на уединение през нощта, е най-доброто Фън Шуй.

Щори – незаменимо нещо в интериора

Без тях дори най-добрия дизайн ще изглежда незавършен, а стаята няма да бъде уютна. Да не забравяме и директната им функция, която е много важна, защото само в тъмна стая човек може да си отпочине без светлината да нарушава сънят му . Следователно в изборът на щори трябва да се подхожда съзнателно и отговорно, включително правилата на Фън Шуй, така че да не се нарушава хармонията.

Философията на Фън Шуй заявява, че положителната енергия на Чи влиза в къщата през прозорците. И старите неприятни завеси и мръсни прозорци стават пречка за нея. Липсата на необходимото количество положителна енергия във вашия дом ще направи живота ви беден и скучен. Не трябва да се лишавате от възможността да забогатеете и да получите други предимства, трябва да изберете правилните щори! И все пак, не забравяйте да миете редовно прозорците и да ги почиствате от прах и листа.

Как да изберем модел, цвят, стил

Според Фън Шуй, щорите трябва да бъдат избрани поотделно за всяка стая. Необходимо е да се вземе предвид цветовата палитра, стил и дебелина на материала. Например, щорите в спалнята по Фън Шуй трябва да са плътни и непрозрачни. Така се насърчават релаксацията и навременното лягане. В кухнята пък можете да изберете хоризонтални алуминиеви щори, за лесен контрол на осветеността.

От голямо значение е цвета на щорите по Фън Шуй. Това също зависи от самата стая. За спалнята е по-добре да изберете щори в зелен цвят – този цвят успокоява и насърчава релаксацията. Щората от топли нюанси (праскова, светло оранжево, пясък) ще спомогне за укрепването на имунната система и ще бъдете заредени с енергия от сутринта.

За южните прозорци (огнени) изберете червени нюанси, за северни (водни) – сини, за югозападни и североизточни (земни) – жълти, за западни и северозападни (метал) бели, за изток и юг (дърво) – зелени.

В кухнята на Фън Шуй, щорите трябва да бъдат леки пастелни нюанси. Ярко оранжеви, жълти и червени щори могат да бъдат окачени в офиса или в стаята където обикновено прекарвате повече време. Червеният и оранжевият цвят ще дават енергия, оптимизъм и решителност, а жълтият може да подобри паметта и възприятието.

Препоръчително е размерът на щорите да е голям, така че да затварят напълно прозореца и да стигат до пода. Може да се постигнете този ефект с вертикални щори, те могат да бъдат заместител на завесите.

Ето 3 основни инструкции на Фън Шуй за добра декорация на прозорците:

 1. Най-добре е декорацията на прозорците да е направена от естествена тъкан като памук, лен, коприна или бамбук; това допринася за здравословна, добра енергия.
 2. Избирайте цветовете разумно. Нека те да бъдат в хармония с декора на стаята
 3. Ако изберете тъкан с удебелени шарки, уверете се, че формите и шаблоните изразяват точния фън-Шуй елемент.

фън-ший елементи

 • огън; земя; метал; вода; дърво

 

И помнете, много важно правило е: през деня щорите трябва да са възможно най-отворени, така че да не създават никаква пречки за проникването на положителната Чи енергия в къщата. Но с настъпването на ноща, е по-добре да спуснете щорите. Древната Китайска доктрина казва, че с появата на тъмнината в къщата ще проникне негативна енергия, от която можете да се изолирате с помощта на щори.

Разбира се, в древен Китай не е имало като сега познатите ни щори. Но в къщите са използвали оцветена хартия и шарени решетки, които отваряли полезната енергия на Чи. Ето защо, ние можем да хармонизираме пространството на нашите апартаменти с помощта на цветни решения от щори и завеси, които са най-благоприятни от гледна точка на фън Шуй.

Не се страхувайте да експериментирате с различни опции и да видите кои изглеждат и се чувстват най-добре във вашето пространство. Всеки дом е различен, изискванията на всяко семейство са различни. Бъдете чувствителни към собствените си нужди и изберете само това, което наистина работи за вас.


 • -
щори

10 СЪВЕТА КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ЩОРИ ЗА ПРОЗОРЦИ

Всички ние, по един или друг начин, се изправяме пред необходимостта да украсим нашите прозорци. Било то, за защита от пряка слънчева светлина, любопитни погледи, за създаване на уютна атмосфера или хармоничен завършен вид на нашия дом. Един от най-удобните и популярни варианти за декорация на прозорци, без съмнение, са разнообразието от щори.
Тук идва въпроса, какви да бъдат те и познаваме ли добре този продукт?

 

В тази статия сме се постарали да ви дадем повече информация за продукта, различните модели, материали и характеристики.

Щорите, които някога са били атрибут на скучните и сиви офиси (история на щорите), сега се използват активно за интериорен и екстериорен дизайн на апартаменти и къщи. Те заемат малко място, отлично изпълняват функцията за защита от слънце и любопитните очи, и най-важното е, че може да придадът уникален дизайн на сградата отвън, с избора на ефектните външни ламелни щори или невероятна атмосфера и романтично усещане с избора на  фото-щори.

На купувача днес се предлагат външни и вътрешни щори с различни дизайни, материали и цветове, а широката гама се превръща в истинско изтезание за неподготвен човек.
По-добре е да се информирате и да бъдете готов за покупка, така ще имате по-голяма увереност и познания как да  изберете щори за вашия дом, какви са предимствата и недостатъците на различните видове, и коя опция за модел е най-добра във всеки отделен случай.

 щори инфо№1. ПРЕДИМСТВА И ВИДОВЕ ЩОРИ ЗА ПРОЗОРЦИ

Съвременните щори, независимо от дизайнерските особености, имат следните предимства:

 • икономично пространство и лек дизайн;
 • практичност и лекота на използване;
 • функционалност;
 • широки възможности за регулиране на потока слънчева светлина;
 • лесна поддръжка;
щори

Вертикални щори в зелен цвят


Щорите уверено се конкурират с обичайните завеси и пердета и често печелят в това състезание. Освен това, за запазването на пространство на балкона, това е почти единственият подходящ вариант.

Свикнали сме, че щорите се състоят от тънки ламели, свързани помежду си но, в зависимост от вида и начина на монтаж, щорите са разделени на вертикални и хоризонтални . В допълнение, голяма част от тях често включва текстил, в които вместо ламели се използва парче плат, като роло щори и плисе щори.

щори

Вертикални щори


щори инфо

№2. МАТЕРИАЛИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ И МОДЕЛИ

За производството на щори могат да се използват следните материали:

 • пластмаса;
 • метал;
 • плат;
 • дърво;

Възможна е и мултифункционална опция , когато два или повече материала се комбинират едновременно. Дизайнът и видът на използвания материал значително влияят върху характеристиките и обхвата на щорите.

щори

щори във всекидневна


 

Пластмасови щорищори инфо

Този вариант щори за прозорци е широко използван в кухни , на балкони , бани и доста често в всекидневни . Пластмасата се използва за създаване, основно, на хоризонтални щори и сред основните й предимства са :

 • ниска цена;
 • хигиенични и лесни за подръжка;
щори

Вътрешни хоризонтални щори с PVC ламели


Обаче, доста хора признават, че пластмасата не е естетически приятна за домашна употреба, но това е въпрос на вкус. Останалите недостатъци са свързани със самия материал, който може да стане жълт, да се деформира от силното слънце и да се счупи.

 

Щори от платщори инфо

По популярност,  платнените щори се нареждат далеч пред тези изработени от пласмаса. Тъканта се използва за създаване на роло или Ден и Нощ щори, вертикални, римски, плисе и дует щори, щори тип „японска стена“.

Предимства:

Плата за производството е предимно полиестер, който е плътен, устойчив на изгаряне и лесен за почистване.

щори

Вертикални текстилни лентиПроизводителите обикновено покриват тъканта със специални импрегнации, които предпазват щорите от изгаряне, прах и миризми, така че, грижата за щората спада до минимум. Ламелите на вертикалните текстилни щори могат да бъдат с различни височини и форми, така че да могат да оформят всеки отвор на прозореца и да го направят оригинален. Те могат да бъдат всякакви цветове или шарки, а на обратната страна  те могат да имат специално покритие, което да не позволява преминаването на светлината (плат – blackout) – щори подходящи за спалнята.

 

Дървени щорищори инфо

Ако трябва да изберете щори за интериора но искате да запазите естетиката в дома си, може да се ориентирате към класическите венециански щори изработени от дърво. Основните им предимства са :

 • красив външен вид, благодарение на естествения материал – дърво;
 • екологична съвместимост;
 • способността да ги поддържате в отлична форма;
 • издръжливост;
щори

Дървени щориДървото е подходящо за хоризонтални щори за прозорци. Може да се използва повече или по-малко скъпите дървени материали (корк, канадски Basswood, боядисан бор) или ценните (венге, розово и червено дърво). Цената във всеки случай е няколко пъти по-висока от тази за аналозите от пластмаса и плат. Евтините дървени щори са крехки и скоро ще започнат да избледняват на слънце и ще настъпи промяна на цвета. Живота на качествените дървени щори ще продължи дълго и няма да се поддава на влиянието на температурата. Мокро почистване на дървесината е противопоказно – подходящо е само забърсване със сух парцал или четка. От дърво не се препоръчва изработката на големи размери – те ще изглеждат масивни/тежки и трудни за ръчно управление – вдигане/спускане.

 

Метални (алуминиеви) щорищори инфо

Металните щори са обикновено изработени от леки метали като алуминия . Това е евтиният вариант които обикновено се използват в производствени сгради, но също така са приложими в кухни и всекидневни, таванско помещение или сгради с високотехнологичен стил. Ламелите могат да бъдат перфорирани, за да създадат необичаен светлинен ефект.

Предимствата включват лесна поддръжка, устойчивост на UV, влага, огън. Основният недостатък е ,че подлежат на лесна деформация, но пък цената им – е ниска.

щори

Вътрешни хоризонтални алуминиеви щори


щори инфо

№3. ХОРИЗОНТАЛНИ ЩОРИ

Кои щори за прозорци да изберете за отваряне на малък прозорец?

Определено хоризонталните са за предпочитане. Тяхната универсалност се крие във факта, че те могат да се използват за прозорци с почти всякакви размери и дори за наклонени тавански прозорци или нестандартни форми.

Предимства :

 • заемат минимално пространство;
 • възможности за регулиране на слънчевата светлина, тъй като хоризонталните лайстни се въртят до желания ъгъл. Могат да бъдат отворени до желаното от вас ниво или до пълното откриване на прозореца;
 • проста инсталация и разнообразие от възможности за монтаж: върху крилото на прозореца, в отвора на прозореца, над прозореца;
 • голям избор от цветове;
 • Лекота при управление;

щори

Венециански вътрешни щори


Основен минус е лесната деформация на тънките ламели изработени от пластмаса или алуминий, високата цена на варианта произведен от дърво.

щори инфо

№4. ВЕРТИКАЛНИ ЩОРИ

Вертикалните щори най-много приличат на добре познатите ни завеси, могат да бъдат направени  от плат или с вертикални алуминиеви ламели. Дизайнът е система от вертикални ламели, които са фиксирани в горната част на корниз/греда , а по-долу са свързани с пластмасова или метална верижка. Широчината на ламелата обикновено е 89 или 127 мм: при по-големи помещения се използват широките ламели, при малки – тесните ламели ще изглеждат по-хармонични. Дължината може да бъде до перваза на прозореца или до пода.

Предимства :

 • отличен външен вид;
 • разнообразие от дизайн;
 • практичност и дълготрайност;
 • Простота в управлението;

 щори

Щори с вертикални ламели и в тон с дизайна на помещението


Недостатъци в тези щори на практика почти няма, но може да се намери такъв с факта, че те не са съвсем компактни.

щори инфо

№5. ЩОРИ С КУТИЯ И ВОДАЧИ

Такъв модел имат обикновените роло щори и щорите Ден и Нощ . В основата на дизайна е кутия, която е здраво закрепена към крилото на прозореца и в която се крие навитият плат. Системата е специално проектирана за да бъде максимално компактна. Материалите за изработка са алуминий, пластмаса и плат.

Тъй като монтирането се извършва близо до стъклото, покриват напълно светлия отвор. Щорите не влияят на свободното отваряне на отваряемите крила на прозорците и вратите, тъй като те са здраво закрепени към тях.

щори

Монтаж върху ПВЦ дограма


щори инфо

№6. РОЛО И ПЛИСЕ ЩОРИ

Щорите с пояснителното име – роло, могат да се категоризират към хоризонталните щори. Тук, вместо ламели, се използва непрекъснато парче плат : при навиване се навива върху тръбна ос и напълно се освобождава отвора на прозореца, а в разгънато състояние напълно се покрива. Чрез управление на височината на платното можете да постигнете желаната степен на осветеност. Тъканта може да бъде всеки цвят, бродиран с мъниста, камъни, има оригинален дизайн, а с такива възможности щорите ще бъдат истинска декорация. От предимствата отбелязваме компактността, отличния външен вид и лекотата на контрола, но е по-добре да не се допуска продължително излагане на опушване/сажди и силни миризми.

щори

Роло щори


 

Плисе щорите също са изработени от плат, а понякога от хартия, които специални машини  обработват с образуването на хоризонтални гънки придавайки плисираната му форма, от където идва и името. Този вид щори за прозорци са компактни и се инсталират предимно в светлия отвор на прозореца и основното предимство е възможността за изпълнение на сложна конфигурация с нестандартни размери и вид прозорци.

щори

Разчупените плисе щори


щори инфо

№7. РАЗМЕР НА ЩОРИТЕ И НАЧИН НА МОНТАЖ

Размерът на щорите зависи не само от параметрите на отварянето на прозореца, но и от избрания тип конструкция и от характеристиките на инсталацията. За да бъде всичко  наред.

Хоризонталните щори могат да бъдат фиксирани :

 • на крилото. Ширината на щорите трябва да бъде 30 мм по-голяма от ширината на стъклото. Дължината съответства на дължината на самия прозорец, но е по-добре да се отдели от него 1,5-2 см, така че щорите да не лежат на прозореца;
 • в отвора. Измерванията се извършват в няколко точки, като отворът на прозореца може да бъде малко по-различен от идеала;
 • на стената. Ширината трябва да е поне 10-15 см по-широка от отвора на прозореца, дължината се избира по свое усмотрение;
 • на тавана. Ширината и височината са по желание на клиента, важното е да покрива прозорец от всички страни.
щори

Монтаж на хоризонтални щори


Вертикалните щори се монтират както следва:

 • в отвора. Ширината на щорите в този случай ще бъде равна на ширината на отвора минус 2 см, от дължината на отвора се спада 1 см;
 • на стената. Широчината трябва да бъде по-широка от отвора на прозореца с 10 см или повече. Дължината зависи от това дали ще са до перваза или до пода, но между подовата настилка и щорите е по-добре да оставите около 5 см;
 • на тавана . Широчината задължително надвишава ширината на прозореца с 10-15 см, а дължината се определя като при монтажа на стена.. Когато перваза на прозореца е равен на стената, дължината трябва да бъде поне 5 см повече от разстоянието от тавана до перваза на прозореца или може да е равна на височината на помещението минус 5 см;

щори

Монтаж на вертикални щори


*Когато конструкцията е монтирана на стена, таван или в прозоречен отвор, използвайте самонарезни винтове.

щори инфо

№8. УПРАВЛЕНИЕ

Управлението може да бъде:

 • ръчно най-простият, най-евтиният и най-често срещаният вариант. За този тип управление се използват манивели, верижки и въжета. Важно е само достъпът до системата за управление да е колкото е възможно по-удобен;
 • дистанционното управление осигурява наличието на електрическо задвижване с мотор инсталиран в щората, бутони и пулчета за дистанционно управление. Тази опция е за обемисти тежки системи, когато грдата/корниза е твърде високо или когато достъпът до прозореца е труден;

система умна къща“ ще позволи отваряне и затваряне на вашите щори с предварително зададено време, без човешка намеса.

щори

Щори с автоматика


щори инфо

№9. ЩОРИ ЦВЕТОВЕ

Дизайнерите използват няколко основни принципа за избор на цвят:

 • в тона на стените, по-точно няколко нюанса по-тъмни или по-леки – това е изгоден вариант;
 • в тон на мебели или текстил– това решение ви позволява да създавате много интересен и стилен интериор;
 • контрастиращ оттенък е подходящ само ако интериорът е украсен в неутрални цветове и в един цветен диапазон, тогава щорите ще станат акцент;
 • Универсален вариант , който е подходящ в 90% от случаите, е бял;
щори

Щори цветове


Не е необходимо да се спрете на едноцветните щори за прозорци – можете да изберете опцията с няколко цвята или дори да се отпечата снимка/картина . Основното е, че те трябва да се се вписват хармонично в интериора.

*Колкото повече, текстури и цветове се използват в стаята, толкова по-здържан трябва да е цвета на щорите.

За кухнята е по-добре да изберем практически пластмасови или алуминиеви щори, за спалните подходящи са щори от плат, без значение вертикални или хоризонтални, за дневната увеличете уюта с естетическите дървени щори, в детската стая можете да използвате по-компактните и практични ролетни щори, които ви дават възможност да изберете плат с рисувани анимационни герои. Ако все пак желаете, можете да комбинирате щори с пердета и завеси, като разбира се всичко трябва да е преценено откъм дизайн, монтаж и специфика на продуктите.

щори инфо

№10. ДЕТАЙЛИ – КРАЙНОТО ДОКОСВАНЕ

Компетентният избор на щори изисква внимание към детайлите. От своето качество и изпълнение ще зависи лекотата на работа и външния вид на конструкцията на щората. Обикновено щорите са оборудвани с такива аксесоари:

 • Корниз/греда– елементът, към който са прикрепени щорите. Изработени от алуминий или дърво, пластмасовите аналози са с кратък живот. При роло щори гредата се заменя с метална тръбна ос, върху която се навива тъканта;
 • Куки/колички– елементи за закрепване на ламелите на вертикални щори към корниз/греда, обикновено са изработени от пластмаса;
 • Верижка за управление използва се за управление на роло щори, щори Ден и Нощ, вертикални щори;
 • Тежестите се използват във вертикални щори, роло щори и щори Ден и Нощ, за да държат плата опънат;
щори

Компоненти


Може да се използват допълнителни елементи , например ергономична дръжка или декоративна лента. Всички метални части трябва да са хромирани или поцинковани. Елементите на аксесоарите са закрепени така, че ако е необходимо, те лесно могат да бъдат заменени, цветът им е възможно най-близък до цвета на щорите.

 

И накрая, след инсталация задължително тествайте новите ви щори, отварянето и затварянето им 10-15 пъти подред ще ви покаже крайния резултат на продукта и инсталацията. Качественият продукт ще работи гладко, без да ви затруднява или скърца.

щори

Вътрешни щори


Начало↑
 

Както забелязахте тези 10 съвета се отнасят за вътрешни щори. Ако вие желаете нещо повече от слънцезащитната функция на вътрешните щори и искате да разберете повече за видовете и различни модели външни щори, прочетете нашите статии:


 〉 ВЪНШНИ ВЕНЕЦИАНСКИ ЩОРИ – ЕФЕКТИВНА ЗАЩИТА СРЕЩУ СЛЪНЧЕВИТЕ ЛЪЧИ


 〉 УВЕЛИЧЕТЕ УЮТА И ТОПЛИНАТА НА ДОМА СИ С ВЪНШНИ РОЛЕТНИ ЩОРИ


КАК И ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ПЛИСЕ ЩОРИ?

By sunnyblind  /  май 23, 2018
Пазарът на стоки за обзавеждане на жилището непрекъснато...
Научи Повече

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЩОРИ ДЕН И НОЩ НАРИЧАНИ ОЩЕ ЗЕБРА ЩОРИ?

By sunnyblind  /  февруари 19, 2018
През последните години богатият избор на роло щори...
Научи Повече

ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ НА ВЕРТИКАЛНИТЕ ЩОРИ

By sunnyblind  /  февруари 4, 2018
Вертикалните щори могат да се видят не само...
Научи Повече

 • -
вертикални щори от плат

ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ НА ВЕРТИКАЛНИТЕ ЩОРИ

Вертикалните щори могат да се видят не само в обществени помещения, но и в уютни апартаменти и украсяват къщата дори по-добре от най-красивите завеси. Широко използвани в офиси, лечебни заведения и в обикновени жилищни сгради, поради тяхната практичност и естетически свойства. Конструирани са така, че да са удобни за управление. Днес разнообразието от цветове, текстури и конфигурации е толкова широко, че не е трудно да се направи избор какъв модел вертикални щори ще подхожда на интериора.


вертикални щори


 Добре известно е че, много широките просторни прозорци могат да бъдат трудни за покриване. Имайки предвид голямото разнообразие от модели и видове щори, именно моделът с вертикални ламели,  предлага чудесна опция за покриване на огромни витринни прозорци.

Но, те ли са най-добрият вариант за вас? Нека да се опитаме да ви дадем по конкретна информация за тях.

Предимства на вертикалните щори

Тук възниква въпроса каква е разликата между вертикалните и хоризонталните щори? Освен тази , че ламелите са разположени вертикално, а не хоризонтално.

Основните разлики са няколко:

 • Естетични качества. Ако хоризонталните щори се различават с прост и изчистен дизайн, вертикалните щори декорират не само прозореца а цялата стая.
 • Възможност за покриване на голяма площ с един корниз (релса). Хоризонталните щори обикновено се състоят от тесни ламели и са предназначени за монтаж директно на  прозореца. Вертикалните модели имат различни широки ламели и лесно покриват площта на големи прозорци, арки и входове.
 • Разнообразие от материали за производство. За разлика от хоризонталните щори, които са направени предимно от алуминий, вертикалните щори се изработват от алуминий и текстил.
 • Широка гама от цветове и текстури. Щорите с текстилни ламели ви предлагат голямо разнообразие от платове, текстури и цветове. Те могат да бъдат гладки или релефни, едноцветни или с различни цветове на ламеките.

цветове на вертикални щори


 • Лесни за употребаПри отворени щори те се събират в един от двата или и двата края на прозореца, а не в горния край както при хоризонталните. Така те  продължават да бъдат декоративен елемент. Хоризонталните събрани в горния край на прозореца, не играят декоративна роля.
 • Практичност. Вертикалните щори са по-широки от хоризонталните, те са по-лесни за почистване от прах. Вариантите от плат не изискват хигиенни процедури, тъй като те са импрегнирани със специален състав, който не позволява натрупването на прах. Но ако все пак възникне необходимост от почистване на щорите, ламела може да се измие.
 • Управление. Многофункционалността на вертикалните щори е друго голямо предимство. Имате възможност не само да отворите щората напълно, но и с регулиране градуса на ламелите да позволите да влезе толкова светлина колкото желаете.
 • Ефективен печат на снимки. Вертикалните щори позволяват да поставите снимка с висока резолюция върху тях, и по този начин да създадете съвсем ново настроение в дома си.

фото щори

Вертикални щори


Те обаче не са най-добрата опция за всеки прозорец, тъй като не позволяват да бъдът фиксирани в долния край. Едно често срещано оплакване е, че те могат да бъдат доста шумни при управление на ламелите. Също така има затруднение при моторизацията, която е доста скъпа.

Въпреки това, те си остават чудесна и достъпна опция за тези големи стъклени зони във вашия дом или офис.


Вертикални щори

Вертикални щори


Прочетете още〉

ОПТИМИЗАЦИЯ НА ЕНЕРГИЙНИЯ ПОТОК С ЩОРИ – ФЪН ШУЙ

By sunnyblind  /  октомври 14, 2018
Прозорците и щорите са от съществено значение за...
Научи Повече

10 СЪВЕТА КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ЩОРИ ЗА ПРОЗОРЦИ

By sunnyblind  /  май 9, 2018
Всички ние, по един или друг начин, се...
Научи Повече

ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ НА ВЕРТИКАЛНИТЕ ЩОРИ

By sunnyblind  /  февруари 4, 2018
Вертикалните щори могат да се видят не само...
Научи Повече

УВЕЛИЧЕТЕ УЮТА И ТОПЛИНАТА НА ДОМА СИ С ВЪНШНИ РОЛЕТНИ ЩОРИ

By sunnyblind  /  януари 22, 2018
  Предимствата на външните щори, и в случая ролетните,...
Научи Повече

 • -
щори

УВЕЛИЧЕТЕ УЮТА И ТОПЛИНАТА НА ДОМА СИ С ВЪНШНИ РОЛЕТНИ ЩОРИ

 

Предимствата на външните щори, и в случая ролетните, е огромна пред вътрешните слънцезащитни продукти, те отблъскват лъчите още преди да са проникнали във вашият дом или офис.

Te се монтират върху дограмата отвън или на самата фасада, зависи от сградата или желанието на клиента (възможно е да се монтират и отвътре). При правилно извършен монтаж, трябва да има оставени най-малко фуги между щората и стената, за да има по-голям ефект от нейните изолационни функции на.


Как да изберем материала за нашите нови ролетни щори

външни ролетни щори

Изработват се от ПВЦ, алуминии и комбинация от ПВЦ ламели и алуминиеви кутия, водачи и терминал.Алуминиевите компоненти могат да бъдат боядисани в цвят по RAL каталог или дървесен декор, докато при ПВЦ компонентите това не може да се случи.

Изработените от ПВЦ са по-евтини като крайна цена и по-леки като материал, тъй като ПВЦ ламелът е кух отвътре.

Тези които са изработени от алуминии от своя страна са по-надеждният и издръжлив във времето вариант, като материал алуминият не променя структурата си и не се влияе от атмосферни условия, за разлика от ПВЦ-то. Моделът изработен изцяло от алуминий, е с алуминиев ламел който е запълнен с полиуретанова пяна, осигурява допълнителна шумо и топлоизолация.

Без значение от материала който ще изберете, този продукт ви гарантират сигурност, уют,  комфорт и икономичност на електроенергия.


Управление

външни ролетни щори

Има няколко начина на управление, ръчно – чрез ширит или въже, управление с манивела, както и електромотор – с бутон или дистанционно. При ръчното управление няма какво да поясним, там всичко е ясно, но когато заговорим за управление с електромотор там вече има какво да се каже.

 

Управлението с електромотор e страхотно удобство, по този начин вие можете да управлявате вашите щори от разстояние. Може да ги настроите да се вдигат и спускат както самостоятелно така и като група от няколко щори. За нашето забързано ежедневие това е прекрасно улеснение. Най-новото относно управлението с електромотор е, че вече има приложение чрез което може да ги управлявате от мобилен телефон. Тази автоматика дава възможност да добавяте сензорен датчик за слънце, температура и индикация при отваряне.

Сега ще ви зарадвам като ви кажа, че ако управлението с електромотор ви е заинтригувало, то това удобство може да бъде поставено и на вашите стари ролетни щори.

2,875 views
9   
Show Less
Автоматизирани външни ролетни щори, управление от ключ на стената. Радио технология Somfy. Външните ролетни щори са перфектния продукт щом става въпрос за слънцезащита. Ако искате допълнително топло и шумоизолация, то Външни Ролетни Щори е вашият избор.

Необходимост от външните ролетни щори

вградени ролетни щори

Изключително практично решение с което може да увеличите комфорта във вашия дом. Тяхната функция е не само да ви пазят от слънчевите лъчи, те имат още редица предимства.

Огромен техен плюс е, че подобряват неприкосновеността на личния ви живот предпазвайки ви от любопитни съседи и случайни минувачи.Те правят домът ви изключително уютен и привлекателен. Особено подходящи за хора целящи икономичност и хора с малки деца. Те създават уют в дома ви, осигурявайки допълнителна изолация през студените дни, като запазват топлината в дома ви, и по този начин намаляват разходите ви за електричество. През горещите месеци могат да поддържат комфортна температура в дома или офиса, без да се налага да използвате допълнителни електроуреди за охлаждане. Голямо техно предимство е, че могат да блокират до 100% от външната светлина и да намалят външния шум с до 50%.

Добавянето на такъв модел слънцезащитен продукт ще подобри не само вида, но и характера на вашият дом.

Независимо дали предпочитате спокойствието и тишината, искате по-голяма сигурност в дома или офиса или може би искате да намалите сметките си за електричество (или всичко по-горе), ролетните щори са перфектното домашно подобрение!


В полза за околната среда

ролетни щори ползи

Предимства на външни ролетни щори

 

Предпочитани са от хората желаещи да допринесат за опазването на околната среда. Чудите се как едни щори ще опазят околната среда?

Много просто, осигурявайки допълнителна изолация във вашия дом, те намаляват нуждата от отопление и охлаждане. Това разбира се, означава по-малко използване на електроенергия и намалени емисии на парникови газове. Това е победа! Победа за стойността на вашия дом, победа за купувача и победа за Земята!


Защо да изберем този модел?

външни ролетни щори

Алуминиеви външни ролетни щори цвят бял

 1. Допълнителен комфорт. С тяхна помощ, в стаята е възможно да се регулира степента на осветление в стаята и да се поддържа удобна температура. Освен това, когато спуснете щорите, забравяте за шумът от улицата.
 2. Високо ниво на сигурност.Те ви защитават не само от кражба, но и отговарят на всички изисквания за пожарна безопасност. С други думи, те не възпрепятстват бързата евакуация на хората от помещенията.
 3. Атрактивен и разнообразен външен вид. С помощта на праховото боядисване, вие можете да оцветите ролетните щори в цвят по ваш избор.
 4. Лесна поддръжка и дълъг период на експлоатация. Издържат на всякакви климатични условия, и могат да бъдат почистени с обикновен неабразивен препарат.

 

Дотук накратко изложихме предимствата на външните ролетни щори като екстериор,а те никак не са малко. Но ако все пак сте от любителите на вътрешните щори или добре познатите ни пердета, то трябва да знаете, че те се съчетават перфектно перфектно.

 

Прочетете още 〉


ПОЧИСТЕТЕ ЛЕСНО ВЪНШНИТЕ РОЛЕТНИ ЩОРИ В ШЕСТ СТЪПКИ

By sunnyblind  /  януари 25, 2018
Ролетните щори могат да бъдат почистени много лесно...
Научи Повече

ПОЧИСТВАНЕ НА ЩОРИ

By sunnyblind  /  януари 21, 2018
Как да почистим нашите щори? Ще намерите много...
Научи Повече