fbpx

Archives

 • -
плисе щори

КАК И ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ПЛИСЕ ЩОРИ?

Пазарът на стоки за обзавеждане на жилището непрекъснато се обновява с все по-нови и все по-оригинални продукти, но плисираните щори са все така търсени и запазват своята популярност. Плисе щорите идеално се вписват в повечето дизайнерски решения.

Плисираните щори не само имат забележителна функционалност, но и съществено трансформират интериора. Такава система позволява създаването на идеална добавка за защита от светлина с няколко варианта на управление на слънчевия поток за различни видове прозорци. Широкото им приложение ви позволява да ги поставите почти навсякаде, подходящи за зимни градини, капандури, покривни прозорци, както и за сложните прозорци с форми на полукръг, трапец и т.н.

плисе щори

Плисе щори

Предимства:

 1. Плисе щори, огромно тяхно предимство е, че те могат да бъдат изпрани. Това е голям плюс ако сте избрали плисе щори за вашите балкон или кухня.
 2. Този вид щори могат да бъдат затворени отдолу нагоре. Той е много удобен за помещения на приземния етаж, балкон, кухня, басейн.
 3. Плисе – това е единственият вариант, който може да се използва за прозорци с неправилна форма (триъгълник, полукръг, трапец).
 4. Пастват идеално и на прозорци под наклон.
 5. Перфектната комбинация от материали и текстури ви позволява да изберете идеална опция за всяка стая.
 6. Възможно е да се монтират на всякакъв вид дограма: алуминиеви, дървени и пластмасови прозорци.
 7. Плисе щори могат да се състоят от два вида тъкани с различна плътност и цвят. Това ви позволява да регулирате степента на тъмнината на помещението, да контролирате защитата от слънцето или любопитните погледи отвън. Така наречените – Плисе щори Ден и Нощ.

Плисе щори под наклон

плисе щори

Плисе щори под наклон

Както споменахме, плисе щорите са идеалното решение за прозорци под ъгъл. Надеждното закрепване и специфичната система на сглобката не позволяват на щорите да овиснат. Предвид спецификата на монтажа под наклон, тези щори обикновено са с управление от горния профил.

Плисе щори обичат нестандартното

плисе щори

Плисе щори нестандартна форма

Идеален избор за любителите на нестандартни форми и неочаквани дизайнерски решения. До този момент това е единственият възможен начин за предпазване от слънчева светлина при прозорци с необичайна форма или размер.

Плисе щори „Ден-Нощ“

плисе щори ден и нощ

Плисе щори Ден и Нощ

Комбинацията от прозрачен и тъмен плат, които могат да се движат независимо един от друг, задавайки необходимото осветление на стаята.

Накратко, плисе щори – това е един от най-екстравагантните и ергономични опции за проектиране на засенчването и декорацията на прозорците. Трудно се замърсяват и имат възможност за пране, предпазват от светлина и горещина, не заемат много място и не събират прах. Широката гама цветове и различните възможности на монтаж ще задоволи и най-взискателните клиенти.


 • -
Подобрените роло щори Ден и Нощ

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЩОРИ ДЕН И НОЩ НАРИЧАНИ ОЩЕ ЗЕБРА ЩОРИ?

През последните години богатият избор на роло щори е впечатляващ. Съобразно декоративните качества, богатия избор и практичното приложение, те са високо ценени от клиентите. Щори Ден и Нощ , които също се наричат  Зебра щори, предоставят възможност за неограничено ползване в интериора.

Щорите Ден и Нощ са много модерна алтернатива на хоризонталните щори и доста различни от останалите модели щори. Щорите могат да бъдат позиционирани така, че двете ленти нагласени по определен начин,  да ви позволят пълен контрол на светлината по ваша преценка.

Нагласете щорите, като подравнявате тъмния плат(ивица), за да позволите на дневната светлина да влезе в стаята. Ако нагласите тъмна ивица (плат) върху светла, то вие ще затъмните прозореца напълно. Щорите Ден и Нощ могат да бъдат чудесно допълнение към спалнята или хола.


Роло щори ден и нощ

Щори Ден и Нощ


Защо да изберем щори Ден и Нощ?

Щори Ден и Нощ Ви позволят да регулирате нивата на естествената светлина, като просто издърпате верижката. За разлика от нюансите на плата при роло щорите, щорите Ден и Нощ  позволяват в стаята да проникне повече светлина,  дори при затворено положение.

Щорите Ден и Нощ са чудесно допълнение към прозореца на всекидневната, така вие можете да отворите щората напълно или да контролирате пропускливостта на светлина в стаята.


Роло щори ден и нощ


Как да изберем щори Ден и Нощ

Дизайнът се състои от две успоредни редуващи се ленти от прозрачен и плътен плат. Роло щорите Ден и Нощ имат различни ширини на прозрачната  лента, тесни и широки непрозрачни ленти, ивици които са изместени една спрямо друга. При производството на щори Ден и Нощ се използва тъкан с мрежеста основа и плат с плътна структура. Щорите се избират в съответствие с общия дизайн на стаята.

Застъпвайки прозрачните ивици, се достига максимална осветеността на стаята. Минимално, светлината прониква, когато се застъпят прозрачните и плътни ивици тъкан.

По принцип материалът на тъканта за производство на тези щори се импрегнира, което не позволява натрупването на статично електричество и прах върху тъканта. На пазара съществуват и зебра щори изработени с обикновени платове, което намаля крайната цена на продукта. И има антибактериална защита, благодарение на която не се появяват алергични реакции на тялото.

Тъканта обработена по този начин позволява химическо чистене, в случай на малки замърсявания се препоръчва почистването с мека кърпа или гъба със сапунен разтвор.

Пластмасата и алуминият са основните материали за производството на компонентите като кутия, водачи, верижка.

 

Монтаж на щори Ден и Нощ

Инсталирането е възможно на самия прозорец, в светъл отвор, на стената, на тавана.

Щорите се изработват според  желанието на клиента и начина на монтаж. Така, че ако е взет размер за монтаж на дограма, щорите не може да се монтират на стена, в светъл отвор или на таван. При монтажа е много важно да се спазят техническите изисквания! При перфектен монтаж… и разбира се перфектно взети размери преди това! Щорите ще покриват прозореца изцяло дори и модел без кутия и водачи.


 

ръчно управление на щора ден и нощ

Ляво или дясно ръчно на роло щори Ден и Нощ


КАК РАБОТЯТ?

Щорите Ден и Нощ  се управляват от странична верижка, която ви позволява да управлявате проникването на светлина или да можете да прибирате напълно щорите, което ви позволява пълна видимост навън. Страничните верижки имат ограничител,  който се монтира при крайно положение на напълно затъмнение и в горно пложение на напълно отворена щора.

Предимства на щори Ден и Нощ

Уникалният дизайн на щора Ден и Нощ има много положителни аспекти за купувача:

 • Позволява да се инсталират в офиси, апартаменти, къщи;
 • Лесни за работа и настройка;
 • не се нуждаете от допълнителни завеси или пердета;
 • проста поддръжка поради антистатично импрегниране на тъканта;
 • стилен и модерен дизайн.

щори ден и нощ

Роло щори ден и нощ


Двуслойните щори Ден и Нощ, са подходящи за разнообразието в интериора, независимо дали е в дома или офиса. И богатата цветова палитра и текстура на плата, внимателно и ефективно подчертават стила и модерността на помещенията.

Те изглеждат чудесно във всеки интериор и допринасят за очарованието и практичността на една стая.

Щорите са съставени от тъкани и изглеждат много интересни, но в същото време имат функцията за регулиране на осветлението у дома. Това се постига чрез специалният дизайн на конструкцията. Разбира се, това се дължи на това, че щората се състои от прозрачни и плътни алтернативи на тъканните ленти.

За спокойствие и отмора изберете нюанси на сини и зелени тонове. Тези цветове ще ви помогнат да се отпуснете и да направите интериора по-свеж.

Дайте на къщата си лукс и просперитет, използвайки щори от златни и шоколадови цветове. Комбинацията ще привлече богатство към вашия дом.

Прочетете още〉

КОИ ЩОРИ СА ПОДХОДЯЩИ ЗА ДОМА?

By sunnyblind  /  август 7, 2018
  Изборът на щори за дома, трябва да...
Научи Повече

РАЗБЕРЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ПРОИЗХОДА НА ЩОРИТЕ

By sunnyblind  /  февруари 11, 2018
  През 21-ви век щорите, заедно със завесите...
Научи Повече

КАКВИ ЩОРИ ДА ИЗБЕРЕМ ЗА СТАНДАРТЕН ПРОЗОРЕЦ С БАЛКОНСКА ВРАТА

By sunnyblind  /  януари 21, 2018
  Балкон – една от задължителните части на...
Научи Повече