fbpx НАЧАЛО » Blog » АВТОМАТИЗИРАНИ ТЕНТИ – СПЕСТЯВАТ ВРЕМЕ

АВТОМАТИЗИРАНИ ТЕНТИ – СПЕСТЯВАТ ВРЕМЕ

В съвременния свят е доста трудно човек да се изненада от каквото и да било. Постоянното развитие на технологиите днес предлага огромен избор от джаджи за автоматика. За нас вече е трудно да си представим живота си без различните „автоматизирани домашни помощници“.

Автоматизация на тенти и сенници

Автоматизацията на тентине не е просто популярна, а до известна степен необходима.

Почти всички видове тенти могат да бъдат оборудвани с автоматично задвижване.

автоматизирани тенти
1. Мотор инсталиран в оста на сенника 2. Захранващ кабел 220V 3. Чупещо рамо 4. Челен профил 5. Фистон

Инсталирането на електрическото задвижване прави управлението по-удобно, като помага да се намали износването на механизмите, тъй като напълно предотвратява възможността от неправилна употреба и по този начин увеличава живота на конструкцията.

Самият двигател е монтиран вътре в кухия вал на тентата, осигуряващ необходимото напрежение на плата по време на разгъване и сгъване на сенника.

Можете да сгънете или разгънете тентата само за няколко секунди, като натиснете бутон на стената или на дистанционното управление, като същевременно това ще се случи почти безшумно.


Атмосферни условия

Времето навън понякога е напълно непредсказуемо. При силен ураганен вятър, буря и други лоши атмосферни условия, алуминиевата конструкция на тентата няма да издържи. Затова по време на гръмотевични бури, сенките трябва да бъдат сгънат.

външни ламелни щори
Датчик вятър

Тук важна роля играят различните външни сензори, които могат да регистрират всякакви промени в времето, било то слънчева активност, температура, влажност или вятър. Всичко това прави тентите “умни“ и се грижи да са отворени или затворени според настоящите метеорологични условия.

В зависимост от регистрираните метеорологични условия, сензорите предават сигнал към механизма, който от своя страна променя позицията на сенника, изисквана при тези условия. Наличието на сензори не изключва възможността за принудително ръчно управление.

Пълна автоматизация

автоматизирани тенти

 

Автоматизацията на тентите с допълнителни сензори за слънце, дъжд или вятър, позволява настройка на чувствителността. Голямо предимство имат безжичните сензори, оборудвани с батерии или слънчеви панели, които осигуряват автономна работа на устройствата.

Контролът на автоматизираната тента може да се прехвърли на предварително конфигурирани програми в системата за умен дом. По този начин управлението на тентата може да бъде напълно автоматизирано, създавайки най-удобни условия без човешка намеса.

Защо да избера автоматизирани тенти

Изразът „ръчен контрол“ се възприема от много от нас като нещо от миналото, защото се свързва със загуба на време. Освен това, съвременният човек е свикнал с комфорта и бързото разрешаване на всякакви проблеми. При създаването на съвременен сенник тези фактори бяха взети под внимание.

Сега, без значение къде се намирате, няма да се налага да тичате до вкъщи, ако времето се промени. Новите ви автоматизирани тенти автоматично ще се отворят, затворят, зададат желания ъгъл на наклон и др.

Ако закупите тенти за лятно кафене или заведение, които са оборудвани с различни механизми и автоматизация, то това ще направи мястото популярно в горещите дни. В допълнение, такива устройства са истинска магическа пръчка на балкони, тераси, веранди на вили.

Това означава, че когато напускате дома си, не е нужно да се притеснявате, защото сензорите за слънце, вятъра, дъжда ще направят всичко, от което имате нужда, без вашето участие.

Така модерните автоматизирани тенти са “умни” системи, които правят живота ни по-удобен и, дори мога да кажа, по-безгрижен.

Къде да купя тези уникални слънчеви щитове?

Днес всеки производител и магазин за слънцезащитни системи предлага автоматизирани тенти. Трябва само да изберете модела от който се нуждаете, ако ви е трудно да го направите сами, можете да се свържете с нашите специалисти и да направите поръчка.

Щори Съни Блинд София

Нашата компания Ви предлага голям избор на автоматизирани тенти, високо ниво на обслужване, демократични цени. Научете се да правите правилния избор!


Изолирани ролетни гаражни врати с термо ламели

By sunnyblind  /  ноември 2, 2021
Когато температурите...
Научи Повече

ИСТИНСКИЯТ УМЕН ДОМ

By sunnyblind  /  септември 13, 2021
Умният дом...
Научи Повече

ПОЦИНКОВАНЕ – Какво представлява, Методи

By sunnyblind  /  декември 9, 2019
Поцинковане е...
Научи Повече

5 съвета за обзавеждане и подреждане на дома

By sunnyblind  /  декември 2, 2019
Палмово растение...
Научи Повече

ВРАТИ ТИП ХАРМОНИКА – ИНТЕРИОРНО РЕШЕНИЕ

By sunnyblind  /  ноември 11, 2018
Врати Хармоника...
Научи Повече

КАК ДА ПРЕМАХНЕМ МУХЪЛА В НАШИЯТ ДОМ

By sunnyblind  /  септември 30, 2018
Животът в...
Научи Повече