fbpx НАЧАЛО » Blog » ИЗБОР НА ЩОРИ ЗА ДЕТСКА СТАЯ

ИЗБОР НА ЩОРИ ЗА ДЕТСКА СТАЯ

Когато се заемете да обзавеждате детската стая, ще трябва да помислите и за декорацията на прозорците. Вместо остарелите и досадни завеси, все повече хора залагат на многообразието от модели вътрешни и външни щори. С тяхна помощ е лесно да регулирате нивото на светлина в помещенията по всяко време на деня, което създава допълнителен уют и комфорт.

Как да изберем щори за детска стая?

За да имате лесен контрол на осветеността в детската през деня, най-удобното устройство са именно щори за детска стая. Сънят на детето ви ще е спокоен и дълбок, тъй като с помощта на щорите, прозореца ще е защитен от ярката външна светлина през деня.
На първо място, се вземат под внимание възрастта на децата, полът и личните предпочитания. Важно е, щорите да са хармонично съчетани с цялостния интериор на стаята. Защото те са едно от първите неща които хората виждат в дома ви. Вертикалните щори стигащи до пода са подходящи за по-големи деца, тъй като малките бебешоци и огромното им любопитство могат да доведат до разкачване/скъсване на свързващата верижка на тежестите по време на игра. Те се препоръчват за стаята на тийнейджъра.

За детската стая най-добрият вариант са продуктите, изработени от плат, които имат няколко предимства:

  • Компактен външен вид;
  • без опасност за децата;
  • функционалност;
  • практичност, простота на управление.

Алтернативното решение – фото щори за дтеската стая със снимка или изображение. Те обаче са по-малко практични от обикновените продукти. С времето или възрастта, вкусовете и предпочитанията на детето се променят, така че, героя от карикатурата ще стане нежелан в интериора на детската стая. По-добре е да се спрете на цветни и ярки продукти, които няма да загубят интерес през годините. Особено, ако няколко деца с различни интереси и вкусове споделят една детска стая.

Все пак, фото щорите имат и свойте плюсове:

Възможността да изобразите уникална картинка върху роло щори или щори с вертикални ламели е не само красива, но атрактивна.


щори с картинки


Изберете вида на щорите

Видовете щори за детска стая са хоризонтални и вертикални.

Как да решим кой тип е по-подходящ за детска стая?

  • хоризонтален


щори за детска стая

 


Това е традиционен тип щори с хоризонтални ламели, които могат да променят позицията си, както и да се движат нагоре или надолу.
В допълнение, за разлика от вертикалните щори, хоризонталните щори са направени от твърди материали: пластмаса, алуминий, и дърво.

  • вертикален


щори за детска стая


Разликата им се състои във вертикалното разположение на ламелите и в контрола – те могат да бъдат прибрани от ляво на дясно или обратно, както и от краищата към центъра или от центъра двете посоки. Друга особеност е, че вертикалните ламели се изработват само от текстил или алуминий.

Кое е по-добро за момичетата и кое за момчетата

Добре е да избирате щори предвид възрастта и пола на детето/децата. Особено, ако в една детската има две или повече деца. Не се занимавайте с баналното решение – те да са сини или розови. По-добре е да ги оставите неутрални, съчетани с други елементи от дизайна на стаята. Ако имате желание да ги направите ярки – спрете на жълто или зелено.

Предимства на щората

Щорите са по-евтини от текстилните пердета и завеси. Също така иновативните перде щори комбинират двата продукта. Когато ги купувате, получавате хигиеничен, непретенциозен продукт, който се почиства с прахосмукачка и влажна гъба. Не е необходимо те да бъдат демонтирани за да бъдат измити. Трябва да имате предвид че, не трябва да използвате силни и абразивни препарати при почистване на щори от плат.
В допълнение, независимо дали са щори за детска стая или за друго помещение, те са снабдени с прост механизъм, който е лесен за използване, като ги позиционирате в желаното положение. Тези продукти имат широка гама модели и са изработени от различни материали. Можете да купите щори онлайн
или специализиран магазин.

Избор на щори за PVC дограма

By sunnyblind  /  февруари 22, 2021
След приключване...
Научи Повече