fbpx НАЧАЛО » Blog » КАКВИ ЩОРИ СА ПОДХОДЯЩИ ЗА СПАЛНЯТА И ИМА ЛИ ПРАКТИЧЕН ВАРИАНТ ЗА ВСЕКИ ДОМ?
УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ! ФИРМА СЪНИ БЛИНД ЩЕ БЪДЕ В ЛЕТЕН ОТПУСК ОТ 27.07. ДО 11.08.2024 Г ВКЛЮЧИТЕЛНО. ОЧАКВАМЕ ВИ ОТНОВО НА 12.08.2024 Г ВЕСЕЛО ЛЯТО!

КАКВИ ЩОРИ СА ПОДХОДЯЩИ ЗА СПАЛНЯТА И ИМА ЛИ ПРАКТИЧЕН ВАРИАНТ ЗА ВСЕКИ ДОМ?

Щори за спалня

Спалнята е стая за почивка, която трябва да бъде надеждно защитена от външни погледи и утринно слънце, запазвайки атрактивен интериор. Разбира се, че разнообразието от завеси и щори за спалня е огромен, но напоследък все по-често се инсталират щори в спалнята. Разнообразието от оригинални дизайни предоставят на стаята необходимата защита, не заемат много място, не изискват сложни специфични грижи и могат да бъдат съчетани с всеки стил.

щори в спалня


Предимства и недостатъци на вертикалните и хоризонтални модели щори в спалнята

Избирайки между двете версии, най-често собствениците предпочитат хоризонтални щори за спалня. Това не е изненадващо, имайки предвид, че хоризонталните видове щори са доста разнообразни и включват не само хоризонталните ламелни щори от алуминий и дърво, а и щорите от плат – роло, плисе, римски и техните модели Ден и Нощ.

Различни по дизайн, материал и всеки модел със своята си оригиналност, имат една едничка цел – да ви позволяват да контролирате степента на осветеност в стаята. Почти всички хоризонтални щори могат да бъдат автоматизирани, а монтажът може да бъде в светъл отвор, на стена или на таван. С избора на модел с кутия и водачи и плат Blackout за пълно затъмнение, ще се наслаждавате на спокоен и сладък обеден сън.

щори за спалня


 

Въпреки това, вариантът с вертикални щори не трябва да бъде незабавно отхвърлен.

Система, макар и масивна, но в една просторна стая, ви дава възможност да покриете не само прозореца а цялата стена. Това ги прави идеалният вариант щори за спалня. Те не само ще осигурят надеждна защита от външните фактори – слънце и любопитни погледи, но също така ще създаде уникален декор във вашата спалня.

Към вертикалните щори включваме и щори тип „Японска стена“. Доста интересен и разчупен дизайн, с големите си платна и възможността да са с различен цвят, този модел щори ще преобрази вашата спалня и ще и придаде източен стил.

щори за спаня стая


Без значение дали ще се спрете на вариант с хоризонтални или ще предпочетете вертикални щори, важно е да декорирате така вашата спалня, че да бъде най-уютното кътче в домът ви. Избора на цвят, може да бъде в различен нюанс, да остане възможно най-близо до цвета на стените или да комбинирате няколко цвята. Друг много различен и красив вариант, са фото щорите. Те ви дават възможност да използвате снимка по ваш избор.

Ако ви е нужно повече от вътрешна декорация, изберете външни ролетни щори. Този модел щори за спалня ще ви осигурят пълна тъмнина през деня, допълнителна топлоизолация през зимните дни и ще спират горещината през лятото, предлагат ви още шумоизолация и така необходимата в днешни дни защита срещу взлом.