fbpx НАЧАЛО » Blog » Кой комарник за врата е най-подходящ за дома и офиса?

Кой комарник за врата е най-подходящ за дома и офиса?

В горещия сезон хората често отварят всички врати и прозорци за да проветряват помещенията на дома си. Това кара комарите, молците и мухите да влизат в стаите. От насекомите е трудно да се отървете. Мрежите против комари обаче ще ви помогнат да предотвратите влизането им в къщата, апартамента или офиса. С тяхна помощ свежият въздух ще влезе в стаята, но насекомите не. Има обаче разнообразен избор. Също така, вратата срещу комари изисква компетентна грижа.

Какви видове има?

Най-често на балкона се монтират комарници на панти. Съществуват обаче и други видове комарници:

  • Ролетни – Ролетните комарници са силно подходящи за врати на балкон. Използва се КИТ с напрегната пружина и ос върху която се навива мрежа против комари. Всичко това е в алуминиева кутия. За разлика от ролетните комарници, кото се отварят вертикално, тук въпросният кит се монтира така, че да се отваря хоризонтално.
  • Плисе – Плисирания комарник представлява нагъната като плисе мрежа. Той осигурява не само защита, но и полезен като декорация. Както ролетния комарник, така и плисето са подходящи за там където няма място да се отвори вратата на панти.
  • Напрегнати панти – Освен обикновеният комарник на панти, може да се избере и такъв с напрегнати панти. Той е удобен и на достпна цена спрямо горните два вида. Когато преминете през вратата не е необходимо да затваряте комарника, просто вратата автоматично се прилепва чрез магнит към дограмата.
  • Мрежа с магнити – Най-евтиния вариант е мрежа с магнити. Тя няма алуминиева рамка и самата мрежа е напълно обикновена, но често се използва за входни врати на летни къщи, къщата в любимото ни село, бунгала и др. Този вариант се предлага в много магазини със стоки за дома.

Mpeжaтa пpoтив кoмapи зa вpaтa произведена от специализирана фирма нe paзвaля външния вид и имa cпeциaлна мрежа от фибростъкло с висока еластичност и устойчивост, кoятo нe oгpaничaвa светлината и гледката навън.