fbpx НАЧАЛО » Blog » КОЙ МОДЕЛ ЩОРИ ДА ИЗБЕРА ЗА КУХНЯТА?
УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ! ФИРМА СЪНИ БЛИНД ЩЕ БЪДЕ В ЛЕТЕН ОТПУСК ОТ 27.07. ДО 11.08.2024 Г ВКЛЮЧИТЕЛНО. ОЧАКВАМЕ ВИ ОТНОВО НА 12.08.2024 Г ВЕСЕЛО ЛЯТО!

КОЙ МОДЕЛ ЩОРИ ДА ИЗБЕРА ЗА КУХНЯТА?

За стопаните на дома кухнята заема важно място. Не е изненадващо, че една жена, която се запознава с нов апартамент или къща, преди всичко обръща внимание на кухнята. Можем да кажем, че кухнята е свързващата връзка на всички стаи в апартамента или къщата.
Кухнята традиционно е развила много функции. Кухнята не е само „офис на жените“.
Тук, при приемането на храна, семейството може да събира и обсъжда тези въпроси, за които все още нямат достатъчно време.
Кухнята също така до голяма степен функционира като хол. В края на краищата често каним гостите в кухнята да пият чай или просто да си поприказваме.

Начинът, по който е обзаведена кухнята ни, влияе на настроението ни, когато седнем там, да се храним или имаме гости.
Кухненският прозорец, който не се поддържа и не е декориран, със сигурност не допринася за създаването на уютна и топла атмосфера в кухнята.

При избора на щори трябва да се вземат под внимание личните вкусове на собственика на кухнята, нейния интериор и размери. Важни фактори също са: дали имате слънчева страна на сградата и дали самата кухня е тъмна или светла. Така че в една малка кухня въпросът за спестяване на свободно пространство е особено важен.
При избора на щори за кухня трябва да имате предвид фактори като: размер на прозорците, площта на кухнята – колко голяма е тя и колко интензивно приготвяте храна, разстоянието от прозореца до масата.


Хоризонтални щори или широко известни като Венециански щори


Вътрешни венециански щори
Вътрешни венециански щори

Хоризонталните щори също понякога се наричат венециански щори. Те се състоят от хоризонтално разположени ламели. Можете да фиксирате щорите на тавана или на стената. Широчината на ламелите е средно от 2 до 5 см. Те са достатъчно силни, за да издържат на силните пориви на вятъра, когато прозорецът е отворен. Венецианските щори могат да бъдат изработени и от дърво. Лесно се почистват с влажна кърпа, което е много важно за кухнята.


вътрешни-алуминиеви-щори вътрешни-алуминиеви-щори вътрешни-алуминиеви-щори

Вертикални щори


щори вътрешни
вертикални щори

В сравнение с хоризонталните щори вертикалните щори са неустойчиви на силни ветрове. Вертикалните щори предлагат по-голям избор на цветове, така, че лесно може да намерите подходящият за вас.. Някои от платовете за вертикални щори са импрегнирани, така те не позволяват натрупването на прах по щората. Неудобството при тях е, че не могат да се фиксират в долния край и обемът им е по голям. Но вертикалните щори ви дават възможност да избирате най-различни картини, който могат да бъдат щамповани върху щорите.  Ако трябва да създадете наистина уникална картина, тя ще се определя от редица изисквания и общата цена ще се увеличи.


вертикални-щори вертикални-щори вертикални-щори

Плисе щори


плисе щори
Плисе щори

Плисе щорите получават това име благодарение на формата наподобяваща акордеон. Те се различават с огромен брой форми и размери, което ги прави подходящи и за кухни с нестандартни форми на прозорците. Плисе щорите ви дават възможност за индивидуален дизайн. В зависимост от материала или настройката, можете или да блокирате напълно светлината, или да я пропуснете само частично. Лесни за поддръжка, плисе щорите имат възможност да се почистват с вода и препарат, виж статията:  ПОЧИСТВАНЕ НА ЩОРИ

 


плисе щори плисе щори плисе щори

Римски щори


римски щори
Римски щори

Римските щори са един интересен и различен интериорен слънцезащитен продукт, когато се вдигат, се набират по интересен начин придавайки интересен дизайн на помещението. Те могат да бъдат изработени с плат по ваш избор, подбран според интериора на вашата кухня. Римските щори са изключително елегантни, лесни за поддръжка и могат да бъдат монтирани на всякакви прозорци. Едни различни щори – римски щори.


римски щори римски щори римски щори

Роло щори Ден и Нощ


 

щори ден и нощ кухня
Щори Ден и Нощ

Роло щорите Ден и Нощ също като вертикалните щори се изработват от текстилен материал, което позволява изработка в различни цветове. Тази разновидност на обикновените роло щори, е доста интересна и добре проектирана. Дава ви възможност да регулирате осветеноста в помещението или да откриете прозореца напълно. Наричани още зебра щори заради редуващите се прозрачна с плътна ивици, щорите Ден и Нощ се вписват идеално в почти всяка кухня.


щори ден и нощ щори ден и нощ щори ден и нощ


  Разбира се избора е лично ваш, важното е да се съчетае практичното с красивото излъчване, но без да подценяваме важните неща. Който и модел щори да изберете интериора на вашата кухня ще е подобрен, както и атмосферата вътре в помещението.


Материалите от които са изработват щорите са следните:


материали за щори
Материали за щори

  1.  Плат.  Римските щори, вертикалните щори, роло щорите, плисе щорите се изработват от плат. В сравнение с други материали, те са най-малко подходящи за кухнята , защото абсорбират миризми и се почистват по-трудно.
  2. Метал. Най-често – това е алуминий, другите метали не са подходящи за вътрешна употреба. Алуминиевите щори са леки, издръжливи и устойчиви на мръсотия. Не абсорбират миризмата и се почистват лесно.
  3. Дървото. Уютен „дом“ материал приближаващ ни до природата.
  4. Пластмаса. Пластмасовите щори не абсорбират миризмите, почисват се лесно, устойчиви са на влага и високи температури. На практика те не реагират на дългосрочно излагане на слънчева светлина и не се деформират. При избора на евтина бяла пластмаса те могат да станат жълти с течение на времето.

Ако все още не сте взели решение, разгледайте техничестките харектеристики на различните модели щори в нашият специализиран сайт: щори.com


4 начина за креативно засенчване на прозорците

By sunnyblind  /  ноември 9, 2021
На пазара можете да намерите много различни креативни...
Научи Повече

ПОДХОДЯЩИ ЛИ СА РОЛО ЩОРИТЕ ЗА КУХНЯ?

By sunnyblind  /  юни 14, 2021
Роло щорите са добър вариант за кухнята. Те...
Научи Повече

ИНОВТАТИВНАТА КОМБИНАЦИЯ НА ЩОРИ И ПЕРДЕ

By sunnyblind  /  май 26, 2021
Вертикалните завеси от тюл, по-познати като перде щори...
Научи Повече

Вътрешни щори за защита от слънцето

By sunnyblind  /  март 17, 2021
Вътрешните щори в дома офиса са познат и...
Научи Повече

Как да изберем цвета на роло щорите?

By sunnyblind  /  февруари 25, 2021
Правилният избор на цвят е едно от важните...
Научи Повече

КАК И ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ПЛИСЕ ЩОРИ?

By sunnyblind  /  май 23, 2018
Пазарът на стоки за обзавеждане на жилището непрекъснато...
Научи Повече

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЩОРИ ДЕН И НОЩ НАРИЧАНИ ОЩЕ ЗЕБРА ЩОРИ?

By sunnyblind  /  февруари 19, 2018
През последните години богатият избор на роло щори...
Научи Повече