fbpx НАЧАЛО » Blog » Места, където можете да инсталирате прибираща се тента
УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ! ФИРМА СЪНИ БЛИНД ЩЕ БЪДЕ В ЛЕТЕН ОТПУСК ОТ 27.07. ДО 11.08.2024 Г ВКЛЮЧИТЕЛНО. ОЧАКВАМЕ ВИ ОТНОВО НА 12.08.2024 Г ВЕСЕЛО ЛЯТО!

Места, където можете да инсталирате прибираща се тента

Когато чуете думите прибираща се тента, най-вероятно ще се сетите за най-често срещаната зона, където се използват – над веранда, вътрешен двор или балкон. Въпреки че това е най-честата употреба, можете да се използват в много други области, като ги предпазите от слънцето. Прибиращите се сенници могат да бъдат свободностоящи или прикрепени към конструкция. Прочетете, за да разберете къде да инсталирате прибиращи се сенници.

Веранда, тераса и вътрешен двор

Вашата веранда, вътрешен двор или тераса вероятно ще имат твърд под от някакъв вид, като бетон, плочки или дърво. Това е идеалното място да добавите прибираща се тента, която да ви осигури сянка и подслон от слънцето през летните дни. Тентата не само охлажда пространствата под нея, но и предпазва навлизането на слънцето и топлината в дома ви през прозорците или вратите под тентата. Това помага да направите дома си по-енергийно ефективен през лятото. Когато е зима, можете да затворите прибиращата се тента и да оставите слънчевата светлина да влиза през вашите прозорци и врати да добави топлина и уют към вашия интериор. Покриването на веранда, вътрешен двор или балкон ви дава повече пространство като разширение на вашия дом.

Врати и прозорци

Инсталирането на прибиращи се сенници над вратите и прозорците е подобрение на дома, за да поддържате дома си по-комфортен през лятото, защото те блокират много от слънчевите ултравиолетови лъчи и топлина от навлизане в дома ви. Сенниците за врати и прозорци са много стилни и придават максимална привлекателност на вашия дом. Сенниците за врати и прозорци също предпазват вашите ПВЦ прозорци и врати от преките слънчеви лъчи. Сенниците за врати и прозорци също така ще запазят гумената ви лайсна около тях, така че ще бъдат защитени от елементите и ще издържат по-дълго, преди да се наложи да бъдат сменени. Сенниците за врати и прозорци обикновено се монтират отвън на вашия дом със здрави монтажни скоби, като най-предпочитания модел е сенник тип кошница.

До плувен басейн

Ако имате плувен басейн в задния си двор, можете да поставите свободно стояща прибираща се тента върху бетона, който обгражда басейна. Обикновено има зона за сядане близо до басейна, където вашето семейство, приятели и гости да си починат, да се насладят на лека закуска или студена напитка и това прави идеалното място за сенчесто покритие. Ако нямате голяма твърда повърхност до вашия басейн, все пак можете да поставите свободно стояща тента на моравата. Друга страхотна идея в близост до плувен басейн е тентата да блокира най-горещото слънце за деня под ъгъл, който ще осигури сянка върху част от басейна. Водата усилва ултравиолетовите лъчи на слънцето, за да причини бързо слънчево изгаряне и може да доведе до кожни заболявания. Тази идея ви дава сенчеста зона, като същевременно се наслаждавате на естествена светлина.

Зони за игра

И деца, и възрастни се радват на времето навън през лятото. Ако вашите деца или внуци се люлеят на люлка или играят на други игри на открито, можете да инсталирате тента над района, за да ги поддържате по-хладни през лятото, като същевременно предотвратявате слънчеви изгаряния. Металните пързалки могат да се нагреят и да станат много горещи на пряка слънчева светлина – достатъчно, за да изгори кожата на детето. Осигуряването на сянка върху метални предмети за игра може да помогне на децата да играят навън по-дълго и в същото време да дишат чист въздух.