fbpx НАЧАЛО » Blog » Охранителните ролетки, като защита срещу кражба

Охранителните ролетки, като защита срещу кражба

Когато трябва да се предпазите от кражба с взлом и кражба във вашия магазин, склад, офис, индустрия или други подобни, една от най добрите защити са добре познатите охранителни ролетки тип оплетка. Тези продукти се монтират от вътрешната или от външната страна на вратата или прозореца и се управляват ръчно или от вграден мотор, за да се даде възможност за лесно навиване по време на затваряне и да се предотврати достъп на неоторизирани лица.

Какво представляват охранителните ролетки „Оплетка“ и какво могат да направят те за защитата на вашият бизнес?

Тези ролетни решетка се монтират върху отвор (врата или прозорец), като са надеждна защита от взлом, но в същото време не закриват видимостта във вътрешността на обекта. Състои се просто от решетъчна мрежа на ролка тип Оплетка. Мрежата преминава надолу през направляващите стоманени водачи от двете страни.

Те са подходящи за магазини, офиси, молове където нивото на сигурност е високо и където се изисква максимална видимост. Имайте предвид обаче, че ръцете могат да намерят своя път през отворите оплетката и ако стъклото бъде счупено, артикулите на магазина в близост до витрината ще бъдат изложени на риск. Това може да бъде решено чрез избор на ролетна врата с плътни едро перфорирани ламели, но видимостта се ограничава.

Какво представляват посочените ролетни врати с едра перфорация?

Въпросните ролетни врати са много сходни с охранителните ролетки. Основната им разлика е в ламелите. Те са изработени от плътна стоманена ламарина, след което преминават етап на перфорация за да се постигне посочения ефект. Възможно е да се оставят без перфорация, като това е най използваният вариант охранителни ролетки и ролетни врати за гараж. Те се използват главно за защита на достъпа на врати и други проходи в предприятия, магазини, складове или подобни, където нищо не трябва да се вижда отвън и се изисква високо ниво на сигурност.

За гаражна врата се използват ролетни врати с термо ламел за да запази температурата в помещението, а за прозорците на дома или офиса се препоръчва поставянето на добре познатите ролетни щори.