fbpx

ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ НА ВЕРТИКАЛНИТЕ ЩОРИ

  • -
вертикални щори от плат

ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ НА ВЕРТИКАЛНИТЕ ЩОРИ

Вертикалните щори могат да се видят не само в обществени помещения, но и в уютни апартаменти и украсяват къщата дори по-добре от най-красивите завеси. Широко използвани в офиси, лечебни заведения и в обикновени жилищни сгради, поради тяхната практичност и естетически свойства. Конструирани са така, че да са удобни за управление. Днес разнообразието от цветове, текстури и конфигурации е толкова широко, че не е трудно да се направи избор какъв модел вертикални щори ще подхожда на интериора.


вертикални щори


 Добре известно е че, много широките просторни прозорци могат да бъдат трудни за покриване. Имайки предвид голямото разнообразие от модели и видове щори, именно моделът с вертикални ламели,  предлага чудесна опция за покриване на огромни витринни прозорци.

Но, те ли са най-добрият вариант за вас? Нека да се опитаме да ви дадем по конкретна информация за тях.

Предимства на вертикалните щори

Тук възниква въпроса каква е разликата между вертикалните и хоризонталните щори? Освен тази , че ламелите са разположени вертикално, а не хоризонтално.

Основните разлики са няколко:

  • Естетични качества. Ако хоризонталните щори се различават с прост и изчистен дизайн, вертикалните щори декорират не само прозореца а цялата стая.
  • Възможност за покриване на голяма площ с един корниз (релса). Хоризонталните щори обикновено се състоят от тесни ламели и са предназначени за монтаж директно на  прозореца. Вертикалните модели имат различни широки ламели и лесно покриват площта на големи прозорци, арки и входове.
  • Разнообразие от материали за производство. За разлика от хоризонталните щори, които са направени предимно от алуминий, вертикалните щори се изработват от алуминий и текстил.
  • Широка гама от цветове и текстури. Щорите с текстилни ламели ви предлагат голямо разнообразие от платове, текстури и цветове. Те могат да бъдат гладки или релефни, едноцветни или с различни цветове на ламеките.

цветове на вертикални щори


  • Лесни за употребаПри отворени щори те се събират в един от двата или и двата края на прозореца, а не в горния край както при хоризонталните. Така те  продължават да бъдат декоративен елемент. Хоризонталните събрани в горния край на прозореца, не играят декоративна роля.
  • Практичност. Вертикалните щори са по-широки от хоризонталните, те са по-лесни за почистване от прах. Вариантите от плат не изискват хигиенни процедури, тъй като те са импрегнирани със специален състав, който не позволява натрупването на прах. Но ако все пак възникне необходимост от почистване на щорите, ламела може да се измие.
  • Управление. Многофункционалността на вертикалните щори е друго голямо предимство. Имате възможност не само да отворите щората напълно, но и с регулиране градуса на ламелите да позволите да влезе толкова светлина колкото желаете.
  • Ефективен печат на снимки. Вертикалните щори позволяват да поставите снимка с висока резолюция върху тях, и по този начин да създадете съвсем ново настроение в дома си.

фото щори

Вертикални щори


Те обаче не са най-добрата опция за всеки прозорец, тъй като не позволяват да бъдът фиксирани в долния край. Едно често срещано оплакване е, че те могат да бъдат доста шумни при управление на ламелите. Също така има затруднение при моторизацията, която е доста скъпа.

Въпреки това, те си остават чудесна и достъпна опция за тези големи стъклени зони във вашия дом или офис.


Вертикални щори

Вертикални щори


Прочетете още〉

ОПТИМИЗАЦИЯ НА ЕНЕРГИЙНИЯ ПОТОК С ЩОРИ – ФЪН ШУЙ

By sunnyblind  /  октомври 14, 2018
Прозорците и щорите са от съществено значение за...
Научи Повече

10 СЪВЕТА КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ЩОРИ ЗА ПРОЗОРЦИ

By sunnyblind  /  май 9, 2018
Всички ние, по един или друг начин, се...
Научи Повече

ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ НА ВЕРТИКАЛНИТЕ ЩОРИ

By sunnyblind  /  февруари 4, 2018
Вертикалните щори могат да се видят не само...
Научи Повече

УВЕЛИЧЕТЕ УЮТА И ТОПЛИНАТА НА ДОМА СИ С ВЪНШНИ РОЛЕТНИ ЩОРИ

By sunnyblind  /  януари 22, 2018
  Предимствата на външните щори, и в случая ролетните,...
Научи Повече

Коментари