fbpx НАЧАЛО » Blog » ПОДХОДЯЩИ ЛИ СА РОЛО ЩОРИТЕ ЗА КУХНЯ?

ПОДХОДЯЩИ ЛИ СА РОЛО ЩОРИТЕ ЗА КУХНЯ?

Роло щорите са добър вариант за кухнята. Те изглеждат много добре на прозореца, декорирайки интериора, а освен това са практични и непретенциозни в експлоатация. Правилно подбраните щори за кухнята ще създадат уют в стаята и ще зарадват окото, озаряващи ежедневието ви.

Защо роло щорите са добър вариант за кухнята?

Щорите от този тип са идеални за кухнята поради редица причини:

  • Избирайки плат с ярък цвят, можете значително да украсите кухненското пространство – това е много важно, тъй като всеки човек прекарва много време в кухнята, защото винаги е приятно, когато интериорът радва окото. Тези щори са много ергономични.
  • Тъканта, от която е направен продуктът, е импрегнирана със специално вещество, тя отблъсква праха и влагата, така че завесите в кухнята остават дълго време чисти.
  • Много е лесно да се грижите за тъканта, която е покрита със специална импрегнация. В случай на замърсяване е достатъчно да го избършете с влажна кърпа или да го измиете със сапунена вода. (Имайте предвид, че различните производители дават различни инструкции за поддръжка!)
  • Модерният материал, от който са направени щорите, запазва цвета дълго време и не избледнява под въздействието на слънчевата светлина.
  • Моделът роло щори за кухнята са много компактни, те ще изглеждат спретнато и стилно на прозореца.

За изборът на цвят също трябва да се обърне максимално внимание, експертите препоръчват да се вземат предвид някои препоръки на дизайнерите:

  • Ако кухнята е разположена от северната страна, по-добре е да се даде предпочитание на леките материи в топли цветове – златисти, прасковени, кремави и т.н.
  • Ако прозорците са обърнати на юг, изберете по-студени нюанси – лилаво, зелено, синьо. Така че слънцето да не се занимава със своята светлина през деня, по-добре е да изберете удебелена тъкан. Роло щорите трябва да контрастират благоприятно с цвета на стените, не се страхувайте да експериментирате. Играейки с нюанси, можете да озарите кухнята си, превръщайки я в акцент у дома.

Ако желаете да имате по-прецизен контрол на светлината, може да се спрете на роло щори Ден и Нощ. Те имат същата структура, като роло щорите, но предлагат плат в редуващи се тъмни и прозрачни ивици.