fbpx НАЧАЛО » Blog » ПОЧИСТВАНЕ НА ТЕНТИ И СЕННИЦИ

ПОЧИСТВАНЕ НА ТЕНТИ И СЕННИЦИ

Преди да предприемете каквито и да е действия се уверете, че вашите тенти и сенници могат да бъдат подложени на описаните процеси. За да сте сигурни се свържете с тази фирма за тенти, която ви е предоставила продукта. Тентите са перфектния избор, ако обичате да се наслаждавате на красивите дни, без да се налага да се излагате на суровите слънчеви лъчи. Като всеки един продукт който се използва на открито, те ще започнат да се замърсяват и в последствие да се захабяват, ако не ги почиствате правилно. Обикновено ще се нуждаете само от почистващ разтвор, четка, вода и стълба, за да извършите почистването. Независимо дали са с акрилен плат или винил, правилното почистване ще ги запази в добро състояние,  за да могат да изпълняват слънцезащитните си функции за по-голям период от време, като визуално ще изглеждат като нови. Почистването е приложимо при различните модели – тенти / сенници.

Да се захванем с почистването на платнището

1. Почистване на акрилен плат

тенти почистване
Почистване на сенник с разтвор от сапун и вода
 • Смесете вода и сапун. Напълнете кофа със студена или хладка вода. Изсипете 100мл. течен сапун – използвайте препарат за деликатни или бебешки дрехи, нали искаме да почистим само мръсотията без да избледнява плата. Разбъркайте разтвора в кофата, докато се получи хомогенна смес с пяна.
Не използвайте перилен препарат вместо сапун за пране. Детергентът е твърде силен. тенти
 • Ползване на стълба. Ако тентата ви е на високо, ще трябва да използвате стълба. Стълбата трябва да е подходящ размер за височината на тентата. Позиционирайте стълбата правилно и не забравяте да я обезопасите.
тенти почистване
 • Премахнете остатъците. Отстранете колкото се може повече грубата мърсотия от тентите, преди да използвате почистващия разтвор. Свалете паяжините, листата и всичко останало, което е на сенника. Можете да използвате метла или четка, за да почистите.
сенник
 • Почистване на тенти с четка и разтвор. Първо, ще трябва да намокрите тента с бутилка спрей или градински маркуч. След като направите това, потопете четката за почистване в почистващия разтвор. След това използвайте четката, за да нанесете разтвора върху тентата с кръгово движение.
– Почиствайте на части и изплаквайте, не нанасяте сапунения разтвор върху цялата повърхност, за да не изсъхне в единия край докато вие обработвате другия. измиване-на-сенник
 • Изплакнете тентана. Използвайте градински маркуч, за да изплакнете сенника от сапунения разтвор. Ако нямате маркуч на разположение, можете да напълните чиста кофа с вода и да я излеете на тентата. След като я изплакнете напълно, оставете я да изсъхне.
 

2. Почистване на тенти от винил

препарат-за-почистване-на-тенти  
 • Използвайте почистващ препарат.  Ако почистващият препарат е в бутилка спрей, напръскайте равномерно върху цялата тента. Започнете с нанасянето на почистващият препарат в долната част на тентата и постепенно нанасяте нагоре. Почистващият препарат работи най-добре, ако не намокрите тента, преди да го използвате.
– В зависимост от височината на сенника, може да се наложи да използвате стълба, за да приложите почистващият препарат. – Не използвайте абразивен почистващ препарат. Абразивните почистващи средства използват триене, за да свалят мръсотия, пясък и други частици. тента почистване  
 • Изтъркайте с гъба. Можете също да използвате четка с мек или средно мек косъм, в никакъв случай не използвайте твърда четка. Започнете да почиствате тентата, докато почистващият разтвор е все още влажен. Изтрийте всяка част от тента.
измиване-на-сенник
 • Изплакнете с градински маркуч. Използвайте градински маркуч или кофа с вода, за да изплакнете почистващият препарат. Уверете се, че сте го изплакнали напълно. Оставете да изсъхне.
– Не упражнявайте натиск докато почиствате тентата. Измиването под напрежение може да причини повреда.  

Почистване на металните части на тентата / сенникът

сенници
 • Намокрете конструкцията на тентатаИзползвайте маркуч, за да намокрите цялата конструкция, преди да започнете почистването на тентата. Ако не разполагате с маркуч, можете да използвате кофа с вода или бутилка спрей за изпълнение на задачата. Уверете се, че тентата е все още мокра, преди да приложите почистващия разтвор
 
 • Смесете вода и препарат. Напълнете кофата с вода. Потърсете разтварящ се препарат, който е за почистване на метал / алуминий. Най-добре е да си купите разтворител, който е произведен специално за почистване на метал / алуминий, защото един общ почистващ препарат може да не ви свърши работа. Излейте препарата във водата. Количеството препарат, който ще използвате, зависи от препоръката на производителя, затова проверете етикета за инструкции.
 
 • Изтъркайте тентата. Потопете четка в разтвора за почистване. Започнете да търкате тентата. Продължавайте да търкате, докато не почистите цялата конструкция.
 
 • Измийте почистващия разтвор. Използвайте градински маркуч и изплакнете тантана. Уверете се, че сте изплакнали всяка част, на която сте използвали почистващия разтвор.
– Не забравяте да почистите и стената ако върху нея е попаднал от почистващия разтвор. *Посочените препоръки са общи. Фирма Съни Блинд не носи отговорност ако вие сами сте повредили щорите или друг ваш продукт при почистване.