fbpx НАЧАЛО » Blog » Различни варианти на навес с барбекю

Различни варианти на навес с барбекю

Времето прекарано с приятна компания под навес с барбекю е любима народна традиция. И почти всеки има барбекю (скара) преносимо или стационарно. Наличието на навес над барбекюто ще ви предпази от жаркото слънце и ще ви осигури подслон от внезапен дъжд. Ако построите навес според правилата, той ще украси пейзажния дизайн. И това ще се превърне в уютно място за почивка на цялото семейство.

Характеристики 

Структурата на навеса може да бъде малка, разположена директно над барбекюто, или висока, върху опори, които покриват зоната за отдих и мястото за готвене. Навесът с барбекю се изгражда като отделна постройка, но в райони, изложени на чести ветрове, някои го прикрепят към къщата. Височината на навеса на трябва да бъде най-малко два метра, а материалът за опорите е добре да бъде огнеупорен. Затова, при изграждането на навеси с барбекю е за предпочитане да се спрете на материал като метала.

Предимства

С покрив над главата ви, докато релаксирате с хубаво питие, кебапче и кюфте, ще имате сигурност при изненадите на времетоИ ако направите навеса оригинален и го поставите близо до сенчести дървета, останалото на такова място ще бъде приятно и незабравимо.

Навесите не се изграждат задължително при строежа на вашето барбекю, те могат да бъдат изградени след време. Тази опция ще спести време и усилия, но може да не съвпада с дизайна, личните предпочитания и вкусове. Тези, които решат сами да направят навес над барбекюто, трябва да решат каква конструкция е най подходяща. Тя може да бъде: компактна, която се поставя над барбекюто или направена във формата на беседка. Металните навеси са често избирани за покрив на барбекю. Металът е огнеупорен материал и е силно препоръчителен.

Видове

Вижте различните видове и идеии за вашият нов навес с барбекю:

 1. навеси с барбекю
 2. беседка с барбекю
 3. изграждане на навес
 4. навеси с барбекю
 5. навеси с барбекю
 6. барбекю с навес
 7. навес с барбекю
 8. покрив барбекю
 9. барбекю с навес
 10. барбекю
 11. навес за барбекю

Навес с барбекю и поликарбонат

Красивият и удобен полимерен покривен материал (поликарбонат) е много популярен сред населението, има много положителни качества:

 • Той е надежден, траен, не гние, не ръждясва.
 • Устойчив на всякакви климатични условия.
 • Той е лесен за монтаж.
 • Поликарбонатът е доста гъвкав, с него може да се правят покриви и структури с неправилни форми.
 • Прозрачната структура на материала позволява добро естествено осветление.
 • Поликарбонатът е сравнително евтин.
 • Има богата цветова гама.

Вижте още: Различни модели навеси и козирки

Когато избирате материал за навес, помислете за осветяването на мястото, където ще стои конструкцията. Прозрачният поликарбонат пропуска много ултравиолетова светлина. Ако имате нужда от сянка, по-добре е да изберете тъмни матови цветове.

Навес с барбекю е отлично решение за вила или за частна къща. Това място ще ви стане любимо.