fbpx

РАЗЛИЧНИ МОДЕЛИ КОМАРНИЦИ ЗА ПРОЗОРЦИ И ВРАТИ

  • -

РАЗЛИЧНИ МОДЕЛИ КОМАРНИЦИ ЗА ПРОЗОРЦИ И ВРАТИ

На тези, които страдат от постоянни атаки на комари и мухи в своя дом,  е пределно  ясна положителната ползата на комарниците. Това е почти невидима домашна защита , тънка, но мощна бариера, която няма да пропусне насекомите, пухчетата от тополите или листа от дърветата. Освен това, при избора на специална мрежа, вие ще защитите домашните си любимци – така вече не трябва да се притеснявате, че вашият домашен любимец случайно ще падне от прозореца.
комарници
Ако си задавате въпросите, как да изберем мрежата против комари, какви модели има и какви са техните предимства и недостатъци?
Ние ще се опитаме да ви запознаем с някои от най-използваните модели комарници.

ВИДОВЕ МРЕЖИ ПРОТИВ КОМАРИ

Чрез метода за закрепване и изграждане на мрежи против комари те се разделят на следните видове:

  • Статичен комарник;
  • Комарник на панти;
  • Ролетни комарници;
  • Плисе комарник;

 

Комарниците също се различават по отношение на материала на производство.

Статичен комарник

комарници

Той е евтин и надежден. Широко използван, той е познат на почти всеки и присъства в почти всеки дом на онази част от прозорците които не се използват често. Точно с това, че няма движещи механизми е доста надежден.

Рамката се изработва предимно от алуминий  Алуминиевата рамка е надеждна и издръжлива при различните атмосферни условия. Профилът на рамката трябва да бъде гладък, без драскотини и дефекти. Мрежите от този тип могат да се поставят не само на пластмасови прозорци, но и на дървени.

Мрежи против комари на панти

комарници

Добър вариант за монтаж на балконската врата, но често се използват за монтиране на отвори за прозорци. Мрежа от подобен дизайн се отваря като конвенционална врата. Тя е удобна за използване, позволява бързо и лесно освобождаване на отвора, когато се нуждаете от повече въздух или светлина, но когато е отворен заема голямо пространство, което трябва да се вземе под внимание.

Ролетна мрежа против комари

комарници

Най-добрият вариант за прозорци, от гледна точка на удобството, е именно ролетния комарник . Принципът на тяхната работа е нещо подобно на роло щорите : този модел комарник затваря отвора на прозореца, но ако е необходимо да се отвори, с едно движение се освобождава и той автоматично се навива в кутията. Работата с такава мрежа е много по-лесна, отколкото при варианта на панти, осигурява по-голяма мобилност и изглежда страхотно.

Дизайнът включва водачи, кутия и дръжка и за опростяване на повдигането и спускането на мрежата в кутията, пружината е скрита. Грижата се свежда до периодично измиване с влажна гъба.

Плисе комарник

комарницикомарници

Нагънатата мрежа тип плисе се отваря във всяка посока, хоризонтално и вертикално. Профилът е изработен от алуминий и е изключително здрав и това е гаранция, че мрежата няма да се деформира и няма да се счупи.

Основните предимства на комарниците от този тип включват следното:

  • липса на пружини за затваряне;
  • висока устойчивост;
  • бърз и лесен монтаж;
  • разнообразие от опции за дизайн;
  • липса на праг.

Сгъването се извършва по протежение на нагъващите се ивици и това позволява значително да се спести място, ако в определен период няма нужда от защита от насекоми. Отделно предимство може да се счита, че този модел комарници няма фиксиращи пружини, затова е много удобно да ги използвате за всякакви отвори.

 

Това накратко са някои от моделите мрежи против насекоми, обикновеният но надежден статичен комарник, комарник на панти – идеален за балконската врата, най-практичното решение за прозорци – ролетни комарници и иновативният и широко приложим плисе комарник.

Коментари