fbpx НАЧАЛО » Blog » РАЗТЕГЛЕНА МРЕЖА /ПРОСЕЧЕНА ЛАМАРИНА/ – ПРЕДИМСТВА
УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ! ФИРМА СЪНИ БЛИНД ЩЕ БЪДЕ В ЛЕТЕН ОТПУСК ОТ 27.07. ДО 11.08.2024 Г ВКЛЮЧИТЕЛНО. ОЧАКВАМЕ ВИ ОТНОВО НА 12.08.2024 Г ВЕСЕЛО ЛЯТО!

РАЗТЕГЛЕНА МРЕЖА /ПРОСЕЧЕНА ЛАМАРИНА/ – ПРЕДИМСТВА

Просечената ламарина е сред най-използваните мрежи в жилищната архитектура. Използва както в промишленото производство като блиндиращ елемент, така и в архитектурата като естетически или структурен елемент. С този продукт лесно можете да дадете пространство на вашето въображение. 

Как се произвежда?

Разтеглената мрежа/ламарина се произвежда  от листове ламарина чрез студено формоване, извършвано от преси с различни сили. При този процес едновременно срязва и разтяга листа ламарина, създавайки така наречената просечена мрежа. По този начин крайната дължина на листа може да варира в зависимост от избрания тип метал.

Разтеглената мрежа може да бъде произведен от алуминий, неръждаема стомана, поцинкована, мека стомана, мед и други метали.

Най-често срещаните модели са квадратни, ромбовидни и шестоъгълни, въпреки че много компании произвеждат по-сложни модели и варират в зависимост от вида на приложението.

просечена ламарина просечена ламарина просечена ламарина разтеглена ламарина просечена мрежа разтеглена мрежа мрежа

Какви са предимствата?

Разтеглените мрежи са направени от твърд лист и нямат заварки: това означава изключително лесно оформяне и последваща обработка. Освен това, по време на изработката няма отпадъци или стърготини от материал, особеност, която води до значителни икономии и за околната среда. Просечената /разтеглена/ ламарина може да бъде поцинкована и прахово боядисана във всички RAL цветове.

Приложение

Съпротивлението, което характеризира тези продукти, позволява значително използване в строителството и дърводелството. Тези продукти са отлични и за места за непрекъснато преминаване, като например търговски центрове и летища. В индустрията разтеглените мрежи отговарят на действащите разпоредби за предотвратяване на аварии.

Може да се използват и като навеси и метални конструкции против градушка.