fbpx НАЧАЛО » Blog » ЩОРИ ОТ ПЛАТ – ПРЕДИМСТВА НА ПЛАТ Blackout

ЩОРИ ОТ ПЛАТ – ПРЕДИМСТВА НА ПЛАТ Blackout

Платът “Блекаут“ (Blackout) набира все повече популярност с всеки изминал ден и се е превърнал в истинска революция на пазара за щори от плат. Всичко това се обяснява с факта, че той притежава характеристики като непрозрачност и топлоустойчивост .

Този плат перфектно успява да предпази помещението от слънчева светлина през лятото,а през зимата от студения въздух от прозорците. При избор на вертикални щори от плат Blackout, той  е в състояние да закрие стената с прозореца до над 90%, като същевременно има привлекателен външен вид.

Самата тъкан има възможност да спира на 100% светлината,  а в комбинация с щора с кутия и водачи, ще блокирате проникването на светлината отвън, дори и в горещите и светли летни дни. Blackout платът е наличен за почти всички модели щори от плат.

Предимствата на щори от плат Blackout

щори от плат

Излишно е да се споменава, че в сравнение с обикновения, този плат има много предимства.

Ето и някои от тях:

  • Трайност на работата. Щорите, изработени от такъв плат, са далеч по-устойчиви на изгарящите слънчеви лъчи. Не се деформират и подлежът на измиване с мокра кърпа (имайте предвид, че тези качества не са еднакви за различните производители).
  • Приятен обеден сън. Този плат, както загатва и името му, не пропуска или засенчва в голям процен светлината отвън, това му дава голямо предимство при избора на щори за спалното помещение.
  • Друго предимство е процента на шумоизолация, но те също и предпазват помещението от топлината навън.

Къде и защо се препоръчва използването на щори с такъв плат?

Широката гама от положителни характеристики ви позволява да използвате щорите с такъв плат на различни места.

Едни от най-популярните потребители са образователните институции. Те са напълно подходящи за класната стая. Позволяват да се регулира светлинния поток, препоръчват се още и за конферентни зали, малки и големи офиси.

С богатата си гама от текстура и цветове, избора на щори от плат Blackout ,ви позволява да поставяте щорите във всеки интериор като се съобразявате с декорацията на помещението.

щори от плат

 

Тъй като този плат се е доказал със свойте качества, не е изненадващо, че се използва за засенчване на различни помещения.

  1. Препоръчва се за стай с изглед към улицата, това се обяснява с факта, че тъканта не поема и не задържа прах.
  2. Тъй като платът наречен Blackout има процент звукоизолация , той е намерил широко приложение в хотели и къщи за гости, където хората отиват на отдих.
  3. В бизнес и офис сградите често се използва моделът с вертикални ленти от плат Blackout, защото те не изискват специални грижи и могат да се използват в продължение на много години.
  4. И, разбира се, те също се използват и в обикновените помещения, като ги поставят основно в спални, дневни и детски стаи.