fbpx НАЧАЛО » Blog » 4 начина за креативно засенчване на прозорците
УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ! ФИРМА СЪНИ БЛИНД ЩЕ БЪДЕ В ЛЕТЕН ОТПУСК ОТ 27.07. ДО 11.08.2024 Г ВКЛЮЧИТЕЛНО. ОЧАКВАМЕ ВИ ОТНОВО НА 12.08.2024 Г ВЕСЕЛО ЛЯТО!

4 начина за креативно засенчване на прозорците

На пазара можете да намерите много различни креативни и уникални щори за прозорци. Благодарение на това те предлагат не само уединение и интимност, но преди всичко създават уникална атмосфера и представляват основата за добре проектиран вътрешен дизайн. Ето няколко интересни начина за създаване на креативно, дизайнерско и функционално засенчване за прозорците.

1. Класически щори

Използването на класически роло щори е доста универсален метод за покриване на малки прозорци и големи витрини. Те заемат малко място, предлагат се в различни цветове и са лесни за използване. Щорите могат да бъдат монтирани на прозореца или директно на стената или тавана. Вариантът с касета и водачи може да осигури пълно затъмняване на интериора. Идеален за стаи като спалня или детска стая.

2. Японски щори

Интересна алтернатива на класическите щори са японските такива. Те се състоят от няколко парчета плат, които се движат по многорелсова греда. Благодарение на това – в зависимост от подредбата на отделните модули – тяхната форма и цветово разположение могат да се променят. Този вариант е предназначен главно за покриване на големи стъклени витрини.

3. Ден и Нощ щори

Роло щорите ден-нощ са идеално предложение за тези, които искат да регулират нивото на интензитета на светлината спрямо времето на деня. Обикновено се състоят от два припокриващи се слоя материал. В зависимост от това как се позиционират, щората ще блокира малко различно количество слънчева светлина.

4. Плисе щора

Интересен метод за покриване на прозорците са плисираните щори (често наричани просто плисе щори), които – както подсказва името – са изработени от плисиран материал. Могат да се монтират на прозорец, стена или таван. В допълнение, плисетата ви позволяват да покриете прозорците в много необичайни форми, като: триъгълници, трапеци или полукръгове. Те предлагат двупосочно събиране и позволяват използването на две тъкани в една система. Подобно на класическите щори, плисираните щори, подбрани със блек аут материя, ще осигурят 100% затъмняване на стаите. Могат да се използват на вертикални и покривни прозорци.