fbpx

ЩОРИ ДЕН И НОЩ

Всеки ден и всяка нощ, щори Ден и Нощ…

Щори Ден и Нощ са част от групата на роло щорите и като цяло щорите направени от плат. 

Щори Ден и Нощ умело комбинират два различни модела тъкани с различна светлопропускливост, което със сигурност ще освежи визията на дома ви и ще ви даде възможност да играете с променящата се светлина, която влиза през прозореца. 

Широката гама от цветове и текстури на щори Ден и Нощ ви дава възможност за впечатляваща интериорна декорация. 

щори ден и нощ

Съчетаващ предимствата на класическите роло щори, но с иновативен дизайн – серията Ден и Нощ, наричани още Зебра щори са най-доброто от двата свята, при това – на територията на собствения ви дом. 

Плата е 100% полиестер. 

Щори Ден и Нощ – иновативен дизайн!

Предимства: функционалност; уникалност; компактност; лесно почистване на платната; антистатична повърхност, която не задържа прах; богат избор; достъпна цена; лесно комбиниране със завеси. 

Подходящи за: жилищни помещения; офисни сгради и т.н.

съгласно декларацията за поверителност, политиката за „бисквитките" и други подобни технологии.

Монтаж на щори Ден и Нощ

 Сега ще ви зарадвам като ви споделя, че те са широко приложими без значение от вида и типа на помещението. Възможностите за монтаж на този модел са няколо:


монтаж щора ден и нощ

  • Монтаж на щори Ден и Нощ в светъл отвор

Позволява поставянето на водачи, които придават на щората завършен и компактен вид. Силно препоръчително при монтаж на врата или отварящ се прозорец – не позволява на плата да се движи при отваряне и затваряне на крилото.


Монтаж на щори ден и нощ на дограма

  • Монтаж на държачите на стъклопакета

По този начин се монтират стандартните модели без кутия и водачи.


монтаж на щора ден и нощ на стена

  • Монтаж на щори Ден и Нощ на стена или таван

Ако желаете да монтирате една щора на голям витринен прозорец, този вариант на монтаж е идеален. Диазйн който често се използва в модерните офис сгради. 


Управление на зебра щори

Те могат да се управляват ръчно, както и останалите модели вътрешни щори. Разбира се и тук е възможна автоматизацията и управлението с дистанционно.


ръчно управление на щора ден и нощ
ляво или дясно управление

  • При ръчно управление на щори ден и нощ се използва въже(PVC синджир), който може да се монтира отляво или отдясно в зависимост от желанието на клиента.

Автоматизирана щора ден и нощ

  • Моторът се инсталира в оста на щората. Може да се управлява с бутон на стената или дистанционно.

ден и нощ щори

Визуална представа какво представляват Зебра щори. Движение на платното от два различни плата нагоре/надоло.

Автоматика за щори Ден и Нощ

Автоматиката на Somfy отговаря на всички Европейски стандарти за качество и сигурност. Преди да бъдат инсталирани, продуктите на Somfy се тестват още при производството. Проектирани и изпитани, те издържат няколко хиляди работни цикъла дори при тежки климатични условия.

автоматични щори ден и нощ

Моторите използвани за вътрешни щори са няколко варианта:

ALTUS 50 RTS

SONESSE 40 RTS

LW 25

ALTUS 40 RTS

Те се различават по технология, цена, начин на монтаж и модела на щорите. Моторите на Somfy за вътрешни гарантират тиха и гладка работа, може да се командват от специален бутон закрепен на стената или с дистанционно управление.


Моторите за вътрешни щори идват с 5 години гаранция от Somfy.

Какво представляват щори Ден и Нощ?

Дизайнът се състои от две успоредни редуващи се ленти с различна текстура – прозрачна и плътна тъкан. При повдигане на щората, издърпване на верижката, външното платно се измества спрямо вътрешното. По този начин се променя интензитетът на осветяване и пропускане на светлина.

Как се изчисляват щорите Ден и Нощ – на м2

Роло щорите Ден и Нощ се изчисляват на база ширина и височина на щората по таблица. Цена на м2 за тях би била некоректна.

Колко струват щорите ден и нощ?

Цената зависи от модела, избора на плат, материала и цвета за механизмите, начина на управление.

Как се монтират щорите Ден и Нощ?

Щорите ДиН се монтират към стъклодържача на дограмата посредством винтчета за кутията / ролката и двойнолепеща лепенка за водачите (ако сме избрали модел с водачи).

Какви са предимствата и недостатъците на роло щори Ден и Нощ?

Предимства – прецизно регулиране на притока на светлина в помещението ; Платовете са антистатични, което предполага рядко почистване. Недостатъци – монтаж с дупчене на стъклодържача, но не случйно това е така! При смяна на модела щори или премахаване, не е нужно да сменяте дограмата заради дупките, а само стъклодържачите.

Избирайки този вариант за засенчване на прозорците, вие получавате функционалност с красив външен вид.