fbpx НАЧАЛО » ДРУГИ » КОМАРНИЦИ ЗА ВРАТИ И ПРОЗОРЦИ

КОМАРНИЦИ ЗА ВРАТИ И ПРОЗОРЦИ

Комарниците са функционални и естетични прегради за прозорци и врати, изработени от плътна мрежа, предпазваща вътрешността на сградата от насекоми.

Поставянето на мрежи за комари е отлично решение за спокойно лято на което да се насладите.

Комарници за прозорци и врати, ролетни и плисе от висок клас. Те перфектно предпазват от насекоми и в същото време пропускат дневната светлина и циркулацията на въздух.

Достъпът за насекоми, забранен!

Днес различните модели са се превърнали в задължителна част от прозорците и вратите на всякакви помещения. Те ще ви предпазят от комари, мухи и всякакви други досадни насекоми.

Също така, те ограничават навлизането на тополовия пух и уличния прах в стаята. След поставянето на мрежи против комари в дома Ви ще влиза единствено свеж въздух.

Качествените модели се отличават с няколко характеристики – лесен монтаж, стабилни алуминиеви профили, мрежа от фибростъкло с UV защита, плътно покритие.

Летният сезон не е време за компромиси, така че изберете най-подходящия за вас продукт, а ние ви гарантираме високото му качество, издръжливост и устойчивост на външни влияния. 

Предимства: лесен монтаж, стабилни профили, плътно покритие, лесно почистване, UV устойчивост, дълъг експлоатационен живот.

Подходящи за: всички видове прозорци и врати на къщи, апартаменти, офиси, вили, магазини и др.

Комарници цени:

 • За цвят БЯЛ и КАФЯВ –
 • За цвят ФЛАДЕР (зл.дъб, т.дъб, орех, махагон) и избор на ЦВЯТ ПО RAL –

*Цените са в лв. С ДДС


Комарници за врати цени:

 • За цвят БЯЛ и КАФЯВ – Комарник за врата –
 • За цвят ФЛАДЕР (зл.дъб, т.дъб, орех, махагон) и избор на ЦВЯТ ПО RAL – Комарник за врата –

*Цените са в лв. С ДДС


Ролетни комарници цени:

Комарници плисе цени:

Ако имате нужда от съвет или искате да направите поръчка, оставете заявка в уебсайта или ни се обадете на 088 357 9000

Комарници за прозорциалуминиев профил – 17×25, PVC, ъгъл – използват се като Г-образна връзка между профилите, мрежа от фибростъкло
Комарници за вратиалуминиев профил и PVC ъгли, Г-образна връзка между профилите, мрежа от фибростъкло с PVC покритие
Ролетени комарнициалуминиеви профили, Ос, КИТ с напрегната пружина и мрежа
Комарници плисеалуминиеви профили, PVC ъгли, магнити и нагъната мрежа тип плисе

Спецификация

Всеки от вас се стреми да защити къщата или апартамента си от проникване на насекоми, падащи листа или пух от дърветата, както и от друг вид боклук. 

Не е тайна за никого, че използването на мрежи против насекоми ни помага лесно да се справим с този проблем, достатъчно е да поръчате и инсталирате подходящия за вас модел комарник за врата или прозорец.

Можете да избирате от богатия ни асортимент: фиксирани, на панти (за врати или прозорци), ролетни (хоризонтални и вертикални), плисе и т.н.

Комарници за прозорци

комарници

Мрежи за комари за статичен монтаж на различни по големина прозорци. Благодарение на своя класически дизайн, този модел може да бъде монтиран на всички видове прозорци.

Възможно е поставянето на обикновени или напрегнати панти. Това го прави практичен и в същото време остава достатъчно функционален.

Този модел е идеалното решение за прозорци при които е необходимо да има достъп. Когато е в затворено положение той ви предпазва от комари 100%, но ако ви се наложи да го отворите, това ще е лесна задача.

 • рамка: алуминиев профил и PVC ъгли
 • покритие: прахово боядисани във всеки цвят от палитрата RAL (обвързано е с размера на поръчката)
 • мрежа: фибростъкло с PVC покритие
 • монтаж: външен с помощта на панти
 • размери: съобразени с нуждите на клиента

мрежи за комари

Описание

 1. Алуминиев профил – 17×25
 2. Фитил (гума) – фиксира мрежата в улея на алуминиевия профил
 3. PVC ъгъл – използват се като Г-образна връзка между профилите
 4. Мрежа
 5. Делител – при по големи размери е необходимо поставянето на допълнителен профил за по-добра стабилност.

Комарници за врати с магнит или шнапер

комарници за врати

Монтират се с обикновени или напрегнати панти, шнапер или магнит. Изработени са от алуминиеви профили, PVC ъгли и мрежа. Подходящ за всяккви отвори през които се минава – входни врати, врати на балкон и др.

Удобните магнитни комарници за врати са широко приложими и почти задължителен елемент за всяка балконска врата по нашите ширини. 

Моделът на панти е най-бюджетното решение. тук също може да бъдат монтирани напрегнати панти, което ще му даде функционалност, като се затваря сам след вашето преминаване.

По желание може да бъде подсилена с мрежа, която предпазва от повреда от животни.

 • рамка: алуминиев профил и PVC ъгли
 • покритие: прахово, цвят от палитрата RAL
 • мрежа: фибростъкло с PVC покритие
 • монтаж: външен с помощта на панти
 • размери: съобразени с нуждите на клиента

комарници за врати

Описание

 1. Алуминиев профил 17×42
 2. PVC ъгъл – свързват алуминиевите профили
 3. Фитил (гума) – фиксира мрежата към профила
 4. Панта – може да бъде обикновена или напрегната
 5. Делител – поставя се за допълнителна стабилност (съобразява се с делитела на балконската ви врата)
 6. Магнит
 7. Мрежа

Ролетени комарници

ролетни комарници
ролетен комарник за врата

Често наричани ролкови мрежи за комари, те са подходящи за абсолютно всякакви врати и прозорци. Изключително лесни за монтаж, лесни за използване. 

Те се състоят от кутия, в която се навива мрежата върху вал с напрегната пружина.

 Вертикалните водачи придържат мрежата която се движи нагоре/надолу при модела за прозорци и хоризонтално при този за врата. В каналите на водачите има четка която надеждно предпазва от насекоми, които да се промъкнат между мрежата и водача. 

Фиксира се с винтове към прозореца или вратата от отварящата се страната, без допълнителни закрепвания. Този метод на монтаж е гаранция, че мрежата против комари никога няма да бъде издухана от прозореца от силен вятър. 

Благодарение на използването на ретардер, мрежата против комари се навива плавно в касетата, което я предпазва от механични повреди.

Не е необходимо да го деинсталирате през зимата. Просто приберете мрежата в кутията, докато не се наложи да я ползвате отново следващато лято.

Изработват се от алуминиеви профили, Ос, КИТ с напрегната пружина и мрежа. Предлага се във наколко стандартни цветове от каталога на RAL и дървесен декор.


комарници мрежи за комари

Описание

 1. Алуминиева овална кутия (на снимката е квадратна – стар модел)
 2. КИТ с напрегната пружина
 3. Ос
 4. Странична конзола
 5. Мрежа
 6. Алуминиеви водачи с четка
 7. Долен профил – терминал

Комарници плисе

комарници за врати балконски

Те са подобни на ролетните, но платното не се навива, а се сгъва като акордеон, поради особеностите на неговата структура.

Тази система се характеризира с изключително плавно движение, което прави използването й много лесно и не изисква използването на много сила. При затваряне мрежата се сгъва, като частично е скрита в страничния водач, благодарение на което заема малко място.

Мрежата против насекоми тип плисе е подходяща за монтаж на прозорци, но по-често е използвана за врати. Устойчивост на влага, температурни разлики и ултравиолетови лъчи. Елегантност, качество и функционалност.

Друг голям плюс на този модел е липсата на механизми, които подлежат на износване.

Изработени са от алуминиеви профили, PVC ъгли, магнити и нагъната мрежа тип плисе.


комарници за врати за балкон мрежи за комари

Описание

 1. Горен водач
 2. Мрежа плисе
 3. Кутия от алуминий
 4. Страничен профил
 5. Магнит
 6. Свързващ профил
 7. Долен водач (може да бъде алуминиев профил или релса)
 8. PVC ъгъл

Специални функции

Нашата фирма щори – Съни Блинд произвежда и монтира комарници за врати и прозорци от всякакъв вид и размери. За да сме сигурни, че ще изработим точния размер мрежи за комари за вашите прозорци или врати, нашите техници ще вземат размери в ден и час удобен за Вас. Гарантираме изпълнението на поръчката в срок и дълъг живот на нашите продукти.


богат избор

БОГАТ ИЗБОР

Можмем да изработим всякакви размери и модели мрежи за комари за нуждите и изискванията на всеки.

прозрачна

ПРОЗРАЧНОСТ

Мрежите против комари на Съни Блинд се сливат с интериора и изглеждат почти прозрачни.

мрежа за домашни любимци

ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ

Предлагаме специални мрежи за домашни любимци, които са изключително здрави.

комарник за врата

ПРОЗОРЦИ И ВРАТИ

Знаейки, че прозорците не са единственото място от което може да влязат комари, ние предлагаме и други практически решения, подходящи за вашите нужди.


Материали за производство на комарници

За изработката на различните модели се използват само надеждни компоненти. Мрежите са произведени от негорими материали и не стареят. Всички мрежи осигуряват защита от достъпа на насекоми, като не спират въздушната циркулация.

Мрежа от фибростъкло

мрежи за комари

Мрежата от фибростъкло се използва стандартно за всички класически системи против комари. Приложима е за вертикални, хоризонтални, отварящи се и фиксирани комарници за врати и прозорци.

Заедно с високата еластичност и твърдост, мрежата от фибростъкло има висока устойчивост, устойчивост на различни препарати за почистване, ниско специфично разтягане (около 3%), практически не абсорбира вода и не се влияе от нискотемпературни топлинни ефекти.


Мрежи против насекоми и защита на домашни любимци

здрава мрежа за прозорци
мрежи за комари

Специално създадена за собствениците на домашни любимци, тази мрежа са способни не само да предпазват от насекоми, но и да издържат на ноктите и зъбите на домашните любимци. Изработени са от специална издръжлива тъкан от фибростъкло.

Инсталирането на такива мрежи е подходящо в помещения, където живеят котки, кучета, птици, представители на семейството на гризачите. Осигурява защита от падане през прозореца. Това помага да се предотврати излизането от домашни любимци и злополуките, което често се случва при използване на конвенционалните мрежи. 


Плисирана мрежа

мрежи за комари
мрежи за комари

Плисираната мрежа е изработена от фибростъкло и полиестер. Използва се при производството на плисе комарници. Цветът е черен и сив, което позволява проникване на повече светлина и прави стаята по-светла. При събрано положение отнема съвсем малко място от прозореца или вратата.


Алуминиеви профили за комарници

комарници за прозорци
комарници за врати

От профила на мрежата против комари се сглобява специална алуминиева конструкция, която ви позволява сигурно закрепване в отвора на прозореца или вратата. Това е основата, която трябва да има следните свойства:

 • трайност;
 • издръжливост на неблагоприятни условия на околната среда;
 • фиксираща сила.

Профилът може да се монтира както върху пластмасови прозорци, така и върху алуминиеви и прозорци от дърво.


Размерите на профилите са както следва:

 • Профил за статичен и комарник на панти – 17/25мм.
комарници за прозорци
 • Профил за врата – 17/43мм.
комарници за врати

Свързващ ъгъл за профили на мрежи за комари

ъгли за комарници

Този „Г“ – образен свързващ ъгъл служи за връзка между хоризонталните и вертикалните алуминиеви профили при изработката на комарници за врати и прозорци. Предимството на PVC свързащите ъгли е, че са устойчиви на огъване, а това позволява плътното прилепване към дограмата.


Уплътнителен шнур

уплътнител за комарници

Уплътнителният шнур е предназначен за фиксиране на мрежата в профила. Изработен е от термопластичен еластомер. Това е еластичен и издръжлив материал, който не губи свойствата си дори при понижаване на температурата. 

Неговата гофрирана повърхност сигурно задържа мрежата, помага да се запечата пролуката в улея и за силното му фиксиране. Тя е разположена около периметъра на рамката на мрежата и я държи дори при силни пориви на вятър, валежи и удари.

Използва се при производството на комарници за врати и прозорци на панти.


Панти

комарници панти
комарници напрегнати панти

За да монтирате мрежата против комари на вратата или прозореца, ще ви трябват панти. От тях зависи срокът на експлоатация и комфорта на използване на продукта като цяло. За целта предлагаме два варианта панти – обиновени и напрегнати.

Обикновените панти са изработени от PVC  и както подсказва и името им са елемент в който няма никаква сложност. Приложими са при комарници за врати и прозорци.

Напрегнатите панти са предназначени за автоматично затваряне.


Всички наши модели са изработени от алуминиеви профили със или без декоративно покритие. Алуминият е устойчив на корозия и за разлика от пластмасата, не се деформира при натоварване или при понижаване на температурата. 

Благодарение на това, алуминиевите профили, запазват своята здравина и естетичен вид за най-малко 20 години. Без значение дали се използват на закрито или на открито.

Други Продукти

Един от големите плюсове на различните видове мрежи против комари, често пренебрегван, се изразява в това, че ви улесняват в естествената вентилация на помещенията. Естествената вентилация представлява сигурна техника за намаляване на температурата в помещенията през горещите дни. Чрез нея се постига естествено охлаждане, допринася за циркулацията и притока на свеж въздух.

По този начин се отстраняват и вредните газове (CO2, CO), неприятни вещества (миризми, дим), както и опасни замърсители, които могат да бъдат отделяни от строителните материали при ремонт на дома или офиса. Помислете само, че въздухът във вътрешността на една сграда може да бъде и до 5 пъти по-замърсен от въздуха навън.

При монтирани мрежи против насекоми, вие лесно ще проветрявате, без да позволите на насекомите да нахлуят в помещението.