fbpx НАЧАЛО » ЩОРИ » ВЪНШНИ РОЛЕТНИ ЩОРИ

ВЪНШНИ РОЛЕТНИ ЩОРИ

външни алуминиеви ролетни щори

ALU кутия 45°
ALU ламели
ALU водачи

външни ролетни щори H39+

ALU кутия 45°
ALU ламели
ALU водачи

Външни ролетни щори H50

ALU кутия MAX 45°
ALU ламели
ALU водачи

Външни ролетни щори PVC

ALU кутия 45°
PVC ламели
ALU водачи

Външни ролетни щори H40SH

ALU кутия 45°
ALU екструдирани ламели
ALU водачи

Външни ролетни щори H32SP

ALU кутия MAX 45°
ALU ламели
ALU водачи

интегрирани ролетни щори за вграждане 39

PVC кутия с изолация
ALU ламели
PVC водачи

Интегрирани ролетни щори за вграждане H39+

PVC кутия с изолация
ALU екструдирани ламели
ALU/PVC водачи


Описание

Предлаганите от Съни Блинд Външни ролетни щори са функционално и надеждно решение за защита на дома ви от слънцето, топлината, студа и шума. Те са много повече от просто средство за засенчване.

Монтират се от външната страна на прозореца, което осигурява ефективна изолация от външната температура и придава завършен вид на вашата сграда. Освен това могат да се автоматизират за по-голям комфорт и сигурност.

Външните ролетни щори са устойчиви на екстремни външни условия, като високи температури, влага и вятър. Те спомагат за икономия на енергия, като намаляват разходите за отопление през зимата и охлаждане през лятото.

С моторизацията на външните ви щори с автоматика на Somfy с ел. мотор, можете да се насладите на пълен комфорт и спокойствие. Чрез технологията на Somfy IO Home Control, можете да създадете сценарий за движение и да симулирате присъствие, което ще повиши сигурността на вашия дом!

Ето някои конкретни примери за това как външните ролетни щори могат да подобрят комфорта, сигурността и външния вид на вашия дом:

 • Защита от слънцето – външните ролетни щори могат да блокират до 90% от слънчевите лъчи, което може да ви помогне да намалите температурата в дома си през лятото и да спестите пари от сметките за електроенергия.
 • Топлоизолация – Ролетните щори могат да намалят загубата на топлина през зимата и да предотвратят прегряването на дома ви през лятото.
 • Шумоизолация – Ролетните щори могат да намалят шума от улицата до 70%, което може да ви помогне да се отпуснете и да се насладите на тишината в дома си.
 • Устойчивост – Ролетните щори са изработени от висококачествени материали, които са устойчиви на екстремни външни условия.
 • Защита от взлома – външните ролетни щори могат да затруднят достъпа на нежелани посетители, което може да помогне да защитите дома си.
 • Естетически външен вид – външните ролетни щори са налични в различни цветове и дизайни, така че можете да намерите перфектния вариант, който да отговаря на вашия стил.

Външните ролетни щори са налични в различни видове, включително:

Външните ролетни щори изработени от алуминий или PVC, са разделени на два основни вида – за челен монтаж и интегрирани.

 • Външно ролетни щори H39: Този модел се изработва от алуминиева кутия, конзоли, водачи и ламели с ширина 39мм. Ламелите са пълни с полиуретанова пяна за по-добра шумо – топлоизолация. Кутията, която представлява преден и заден капак е изработена от алуминий. Този тип кутията се монтира отвън на сградата, като може да е с издадеността навън или навътре.
 • Външна ролетна щора H50: Модел с алуминиеви кутия, конзоли, водачи и ламели с ширина 50мм. (по-широкия ламел позволява изработката по-голям размер щори). Използването на по широки ламели поволява на щорите да покрият големи витринни прозорци, като кутията също е с по големи размери и се монтира ел. мотор за да могат да се управляват щорите.
 • Ролетни щори PVC: Въпреки че се казва PVC, този модел е с алуминиеви кутия, конзоли и водачи, докато ламелите са изработени от PVC с ширина 43мм. PVC материала се е доказал със своите изолационни качества, но минуса тук е, че с времето и под влиянието на външните условия, PVC ламелите са склонни към пожълтяване.
 • Щори от екструдиран алуминий: Изработват се от алуминиева кутия, конзоли, водачи, като ламелите 40 мм са от екструдиран алуминий. Произведени от висококачествен устойчив алуминий, този модел предлага оптимална сигурност и придава привлекателен външен вид на фасадата на всяка сграда или жилище
 • Интегрирани ролетни щори за вграждане: Вградените ролетни щори се изработват от PVC кутия със или без изолация; PVC или ALU ламели; PVC или ALU водачи. Особеностите на този модел е, че се монтират заедно с дограмата и се залагат в прокета на изграждане. Плюсовете тук са „невидимата“ кутия. Кутията може да бъде вградена в стената или скрита с еталбонд.

Ако търсите начин да подобрите комфорта, сигурността и външния вид на вашия дом, външните ролетни щори са чудесен избор. Те са инвестиция, която ще ви служи дълго време.

Подходящи за: офиси и офисни пространства, частни домове, хотели, вили, гаражи и отвори.

Спецификация

ролетна щора
външна ролетна щора

Техническа информация

Представяне на алуминиеви външни щори в графичен формат, предназначено да направи структурата на щората лесно разбираема с един поглед.

схема на алуминиеви щори
ламели

H39 ламел, PVC ламел, H50 ламел

Кутия

Ролетните алуминиеви външни щори са подходящи за всякакъв тип сгради, без значение дали са старо или ново строителство!

кутия напречен разрез щори
 • Кутия 45° – Състои от преден и заден капак.
 • Ламел H39 – Изработен от алуминий с пълнеж от полиуретанова пяна.
 • Ламел H50 – Изработен от алуминий с пълнеж от полиуретанова пяна. Позволява изработка на ролетни щори с по-големи размери.
 • Ламел PVC 40
 • Алуминиев терминал
 • Алуминиев водач

Монтаж и управление

Монтаж на външни ролетни щори

Ролетните щори които предлагаме са окомплектовани още от производствения цех. Това прави монтажа лесен и отнема значително по-малко време. Благодарение на нашия екип от всеотдайни техници с дългогодишен опит – днес ние постигаме изключителни резултати и успешно изпълняваме дори най-сложните проекти.

челен монтаж

Челен монтаж пред дограмата:

Облицовката на кутията се предлага във вариант скосена на 45 градуса. Кутията, в която се навиват ламелите, се монтира над прозореца, на фасадата или на самия прозорец. Облицовката може да бъде перфектно съчетана с фасадата и други архитектурни елементи, така изпънява декоративна функция.

вграден монтаж

Интегрирани външни ролетни щори:

При вграден монтаж, кутията на щората се монтира над касата на прозорците или вратите, като монтажът се извършва заедно с дограмата. Предимството на ролетните щори от този тип е, че те осигуряват естетическо и дискретно покритие.

Управление

Трябва да се има в предвид, че управлението с ширит/въже не е подходящ за всички размери външни щори. При големи размери е необходимо – манивела за ръчно управление или електрически мотор. 

щора с табакера

Външна ролетна щора с въже или плосък ширит и табакера 

 1. Лагер
 2. Ролка – намира се в кутията и служи за навиване на въжето
 3. Ос – върху нея се навиват ламелите
 4. Тапа
 5. Ролник – подвеждащ въжето за управление
 6. Въже или плосък ширит
 7. Водач
 8. Табакера – чрез напрегната пружина, обира въжето при повдигане на щората
 9. Т – пластини
електрически външни щори

Външна ролетна щора с мотор:

 1. Твърда връзка – блокира принудителното повдигане на щората
 2. Ос
 3. Тубуларен мотор за ролетна щора – монтиран в оста на щората
 4. Захранване 220v

Допълнителна информация

Цветове

Предлагаме външни ролетни щори в стандартни цветове: Бял – RAL 9010 и Кафяв – RAL 8014

ролетни щори
ролетни щори

Ако все пак желаете да разкрасите дома или офиса си в цвят избран от Вас, можете да изберете от каталогa RAL или дървесен декор…

Автоматика за външни ролетни щори

Автоматиката на Somfy отговаря на всички Европейски стандарти за качество и сигурност. Преди да бъдат инсталирани, продуктите на Somfy се тестват още при производството. Проектирани и изпитани, те издържат няколко хиляди работни цикъла дори при тежки климатични условия.

външни щори с мотор

Често задавани въпроси

Как сами да вземем размери за външни ролетни щори. Монтаж върху дограмата (или изнесен монтаж).

 1. Да определим Ширината – премерете точно ширината на прозореца (или разстоянието между двете стени) в горната, средната и долната част, вземете най-малкият размер и го запишете.
 2. Да определим Височината – премерете точно височината в двата края на прозореца ( разстоянието от щурца до подпрозоречния) перваз, вземете по малкият размер и го запишете.
 3. Управление – определяте дали да е дясно или ляво (гледано от помещението).

Всичко това е само информативно! Не забравяте, че SunnyBlind – производител на щори София – предоставя тази услуга при поръчка.

Вие можете да заявите услугата взимане на размери и оглед за външни ролетни щори на тел.: 088 357 9000 

Предвид това, че щорите са предназначени за външен монтаж, препоръчва се да изберете алуминиеви щори. Разликата в цената с ПВЦ варианта не е толкова голяма, а инвестицията си заслужава, тъй като алуминиевите ламели, освен че са по-здрави са и с пълнеж от пенополиуретанова пяна, която придава допълнителна здравина и топлоизолационни качества на щората.

За разлика от тях ПВЦ ламелите са кухи, а както знаем пластмасата малко или много старее във времето и се влияе много от външните фактори – слънце, дъжд, сняг…

Цените на ролетните щори се изчисляват посредством таблица на база размери ширина/ височина. Не предлагаме цени на квадрат за ролетни щори.

При неправилна експлоатация има вероятност да се счупи някой от компонентите съставляващи външната щора, но за щастие всяка част може да бъде подменена. Съни Блинд извършва ремонти и на продукти не закупени от нас.

Често използван вариант за използване на този невероятен продукт е именно за затваряне на тераса с външни ролетни щори.Това е възможно и честа практика при панелните жилища. Без значение дали терасата е остъклена или не.
Когато не е остъклена е препоръчително / в зависимост от размера на терасата в ширина / да се сложат поне две външни щори за да бъдат устойчиви и не толкова тежки за употреба, като в средата се захванат с профил 20/40.
Когато е остъклена щорите се монтират към дограмата – стандартно.

Ролетните щори са предназначени за поставяне на прозорци и врати на апартаменти или къщи. Размера на алуминиевата ламела е Н39, H43 и H52мм. (това означава височината на ламела), което позволява направата на по-малки по размер щори.

Ролетните врати от своя страна се изработват с височина на ламела Н77мм., което предполага много по-голяма издържливост за изработка на значително по-големи размери.

Също така механизмите за задвижване на ролетната врата са различни в сравнение с тези на външно ролетната щора.

Външните алуминиеви щори се монтират към дограмата или към профили монтирани на дограмата или на терасата, ако искаме да си затворим балкона.
Важно е да знаем, че когато поставяме външни ролетни щори винаги има дупчене.

В зависимост от височината на щората,се определя размера на кутията в която се прибира щората е с размери 137мм., 165мм. или 180мм.