fbpx НАЧАЛО » РОЛЕТНИ ВРАТИ ЗА ГАРАЖ

РОЛЕТНИ ВРАТИ ЗА ГАРАЖ

гаражни врати

Вашият правилен избор!

Гаражните ролетни врати се различава от познатите ни външни ролетни щори по начина на управление (барабанно-пружинен механизъм който липсва при щорите) и големината на ламела, който позволява по-големи размери.

Те могат да бъдат изработени със поцинковани стоманени ламели или ламели от алуминий пълни с полиуретанова пяна.

При гаражните ролетни врати, хоризонталните ламели се навиват на вал намиращ се в кутията, така че можете да спестите място под тавана – за разлика от секционните врати. В  долния профил е монтиран камерен гумен уплътнител в близост до земята.

Те се отварят и затварят надеждно с ниско ниво на шум и триене, като осигурява ефективна работа по време на всеки цикъл.

Движението на ламелите нагоре/надоло се регулира от вертикални водачи. Водачите са монтирани по страничните ръбове на отвора и са оборудвани с гумени уплатнители и четка, което гарантира тихата работа на ролетните врати.

Ролетни врати за гараж изработени със стоманени ламели ви дават голяма здравина и сигурност. Това е най-често използвания вариант, както за затваряне на гаражни отвори така и за входове, витрини, магазини и др.

Ролетните врати с алуминиеви ламели, пълни с полиуретанова пяна, се грижат както за добрата топлоизолация така и за спокойствието на живущите в близост. Алуминиевите ролетни гаражни врати са с термоламели 77мм. В тях са съчетани  елегантен дизайн, сигурност, безшумност и изолация за енергийна ефективност.

Предимства: спестяване на пространство; лесен монтаж; подходящ за различни отвори; ниски цени.

Цените се обновяват!

Техническа информация

Когато говорим за ролетни врати за гараж или охранителни ролетки с плътен ламел, трябва да знаем, че става въпрос за един и същ продукт. Разликата е в това, че охранителните ролетки се предлагат и с тръбна оплетка, перфориран ламел и др.

[alert alert_heading=“Пояснение:“ alert_text=“Ролетните гаражни врати и охранителните ролетки, наричаните още охранителни ролетни щори, имат сходни харектеристики (материали за производство, управление и моторизация).“ alert_style=“enigma_alert_info“/]

отделни части на врата за гараж
  1. Барабан с пружина
  2. Ел. Мотор за ролетни врати
  3. Фиксиращ болт
  4. Конзола
  5. Подвеждаща планка
  6. Водачи с четки и гумени уплатнения
  7. Ламели (Ламелите на ролетните гаражни врати могат да бъдат метални или алуминиеви с пълнеж от полиуретанова пяна)
  8. Терминал

Водачите, конзолите и кутията на вратата са направени от стомана 0,7мм. Ламелите са от 0,5мм поцинкована стомана и се оформят на ролкоогъваща машина. 

В кутията е разположен вал на който, се поставя барабанно-пружинния механизъм. Стандартно, се монтират 2бр. барабани с пружини, като при по-големи размери се поставят допълнително. 


Движение на ролетните врати за гараж

По време на процеса на отваряне и затваряне, хоризонталните ламели се навиват в кутията около метална ос. Ламелите се вдигат и спускат направляващи от странични водачи с гумени уплътнения и четки. 

Механичните действия се извършват с помощта на електрически двигател или ръчно от собственика на ролетната врата. В кутията са монтирани напрегнати пружини с барабани, които улесняват повдигането на тежкото платно.


гаражни врати

Използваните ламели за ролетни гаражни врати са предимно от плътна стомана или алуминиеви термо ламели пълни с полиуретанова пяна.


стоманем ламел
алуминиев ламел с пяна

При избора на ламели за ролетните гаражни врати трябва да се има в предвид, че стоманеният ламел има висока степен на сигурност срещу взлом но няма изолационни свойства.

Не така стоят нещата при алуминиевият ламел пълен с полиуретанова пяна, който ви предлага висока степен на изолация.

Моторизация на ролетни врати за гараж

Автоматиката на Somfy за ролетни гаражни врати отговаря на всички Европейски стандарти за качество и сигурност. Преди да бъдат инсталирани, продуктите на Somfy се тестват още при производството. Проектирани и изпитани, те издържат няколко хиляди работни цикъла дори при тежки климатични условия.

Моторите на Somfy за ролетни гаражни врати гарантират тиха и гладка работа, командват се с джобно дистанционно за управление.

Моторите за ролетни гаражни врати идват с 5 години гаранция от Somfy.

Други Продукти