fbpx НАЧАЛО » Blog » Какви щори да изберете за прозорците на приземния етаж?
УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ! ФИРМА СЪНИ БЛИНД ЩЕ БЪДЕ В ЛЕТЕН ОТПУСК ОТ 27.07. ДО 11.08.2024 Г ВКЛЮЧИТЕЛНО. ОЧАКВАМЕ ВИ ОТНОВО НА 12.08.2024 Г ВЕСЕЛО ЛЯТО!

Какви щори да изберете за прозорците на приземния етаж?

Как искате да засенчите прозорците си, до голяма степен зависи от вашия вкус и индивидуални очаквания. Ако се фокусирате върху естествения вид, можете да изберете дървени щори. Въпреки това, ако класическите решения са по-близо до вас, струва си да потърсите завеси или римски щори.

Но за хората, които биха искали да изберат нещо по средата, имаме друго практично решение, а именно роло щори Ден и Нощ. Ще се опитаме да представим малко всички тези видове и да направим решението ви за избора на щори по-лесно.

Дървени щори

Един от вариантите за покриване на приземни прозорци е изборът на дървени щори. Това е чудесно решение за хората които искат да подчертаят любовта си към природата. Кога трябва да изберете този тип щори?

В допълнение към току-що споменатата естетическа причина има и друго предимство. Разбира се, аргументът за голямо количество светлина, проникваща в стаята, без да се повдига цялата щора. Наличието на различни размери щори ще им позволи да бъдат перфектно адаптирани към размера на прозорците.

Заслужава да се отбележи също, че по-големите дървените хоризонтални ламели пропускат повече светлина в стаята, така че интериорът винаги ще има възможност за естествено осветление, без да е необходимо да повдигате щората. Допълнително предимство е възможността за избор на цвета на ламелите и аксесоарите, което ще добави малко разкош към това класическо решение.

Или може би нещо от плат?

Тук полето за изява е огромно, защото предлагаме богата гама от платове, цветове и модели. Това е решение за хора, които търсят класически и елегантни щори за прозорци. Римските щори перфектно ще блокират светлината, влизаща в стаята, а също така ще имат декоративна функция. Когато се навият, образуващите се гънки ще изглеждат страхотно както в хола, така и в спалнята.

Интересно решение са и перде щорите. Това със сигурност ще задоволи хората, които често отварят прозорци, защото обикновената щора вече няма да е проблем. За традиционалистите ще предложим и обикновени завеси, които в зависимост от вашите предпочитания може да имат фиксация под формата на халки или кукички.

Роло щорите и варианта Ден и Нощ щори са идеално предложение за хора, които търсят интересни и изключително функционални решения. Такива щори в същото време осигуряват уединение, но също така не лишават стаята от добро осветление.

Ролетни щори

Ако става въпрос за външни щори, то голяма част от хората избират външни ролетни щори за жилището си. Те ще ви предпазят от горещите слънчеви дни, ще действат като допълнителна топлоизолация през зимните дни и ще защитят имота ви от вандали.