fbpx НАЧАЛО » Blog » КАК ДА ЗАПАЗИМ ПРОЗОРЦИТЕ ЧИСТИ ЗА ДЪЛЪГ ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ

КАК ДА ЗАПАЗИМ ПРОЗОРЦИТЕ ЧИСТИ ЗА ДЪЛЪГ ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ

„Ох,няма повече прозорци за почистване!“ – Много домакини въздъхват след приключването на това начинание. Почистването на прозорците е една от най-омразните домакински задачи. Това не е изненадващо, в края на краищата почистването на прозорците, отнема време и е изтощителна работа.

Запазете ги чисти за по дълго време благодарение на щорите

Въпреки че собствениците на външни ролетни щори не са напълно освободени от почистване на прозорците, те трябва да изпълняват неприятното задължение много по-рядко.

С монтаж на външно ролетни щори, вие получавате надеждна защита срещу дъжд, прах, навявания и мръсотия. Въпреки, че това не работи денонощно, след като щорите са отворени през светлата част на денонощието, но можете да бъдете сигурни, че ще предпазите скоро измитите прозорци няма да са отново мръсни и зацапани.

Проблемите с плесените по прозореца, дължащи се на дъждовната вода, могат да бъдат предотвратени благодарение на ролетните щори.

Ролетните щори са надеждна защита от топлината отвън през горещите летни дни. В допълнение, те не само защитават от слънцето и мръсотията, но и от крадците. Всички тези предимства означават, че щорите добавят стойност към вашият дом.

Почистването на прозорците може да бъде лесно

За да почистите прозорците добре, ще ви  помогнем с няколко интелигентни съвета за почистване. Всички вие сте запознати с многото препарати за прозорци, но можем ли да почистим и без тях?

Добрите стари баби знаят: прозорците са най-добре почистени с оцет! Измиването с оцет предотвратява оставянето на ивици и следи, тъй като добавеният му намалява съдържанието на варовик във водата.

Може да се добави течен препарат за изплакване (в допълнение към оцет) който се използва за автоматични съдомиялни машини. Най-добре е мокрото почистване да се извършва с кърпа от микрофибър.

Избърсването и сухото триене се извършват (суха) микрофибърна кърпа или добре познатият ни начин с намачкан вестник. При почистването с вестник трябва да се има предвид печатарското мастило, то може да се размаже и да зацапа допълнително.

Между другото, прозорците не трябва да се почистват на слънце! Слънчевата светлина гарантира, че прозорците ще изсъхнат, преди да сте приключили почистването с мократа кърпа от микрофибър.

Един друг стар трик е почистването с ракия! Но, много хора смятат, че тя има много по-добро приложение… 🙂