fbpx НАЧАЛО » Blog » Характеристики на алуминиевите външни щори

Характеристики на алуминиевите външни щори

Монтирането на алуминиеви външни щори е изгодно по много причини; от здрава конструкция до максимална поверителност.

Възможностите са безкрайни с алуминиевите ролетни щори

Дизайнът и цветовите комбинации за външни щори са безкрайни. Двата най-популярни стила на алуминиеви ролетни щори са фасадни и интегриран монтаж. По същество щорите в за фасаден монтаж се монтират след поставяне на дограмата, а вградените се залагат в проекта и се монтират заедно с дограмата. 

Всички алуминиеви компоненти от които се правят се предлагат в редица стандартни цветове, а възможността за избор на цвят от разширената цветова палитра RAL, ви дава възможност да получите това което желаете. Алуминиевите щори се предлагат в различни цветове и покрития. Можете да изберете неутрални или земни тонове или дори да персонализирате цветни алуминиеви щори.

Възможно е да се управляват ръчно с табакера и въже или да бъдат автоматизирани чрез добавянето на ел. мотор за ролетни щори Somfy, което позволява да включите управлението на щорите във вашата система „Умен дом“. Трябва да се има предвид, че най-големите възможни размери се завижват чрез ел. мотор за ролетни чори задължително!

СЪВЕТ: Ако сте се спрели на външни ролетни щори за своя дом, включете и монтажа на ролетни комарници заедно със щорите, защото след това ще трябва да похарчите повече пари за демонтаж, изнасяне и монтаж допълнително.

Издръжливост и дълготрайност

Алуминият е лек, но изключително издръжлив материал, който може да издържи теста на времето. Факт е, че алуминият е мек и може да се образуват вдлъбнатини, но реномирани производители използват специално изработен екструдиран алуминий, който е усилен. 

Монтирането на алуминиеви ролетни щори е по-малко рискова опция в сравнение с други щори за прозорци като дървени капаци или PVC щори. Предпочитаното външно покритие остава алуминиеви щори, тъй като материалът може да издържи и на високи нива на влага, топлина и силен вятър. 

Колко струват алуминиевите щори?

Цената на алуминиевите ролетни щори зависи от множество фактори. Например, цветът, размерите и дебелината на щорите са променливи, които допринасят за крайната цена на щорите. Разходите за монтаж са допълнителни разходи, които добавят към общите разходи за инсталиране на щори, като тук е важно да се изчисли сложността на монтажа. 

За да поискате оферта от нас или ако имате други запитвания, не се колебайте да се свържете с нас на 0883579000 днес.