fbpx НАЧАЛО » Blog » Щори за офис – Правилният избор

Щори за офис – Правилният избор

Щорите в офиса са наистина необходим атрибут, който освен че предпазва стаята от прекомерно проникване на светлина, изпълнява и декоративна функция. Обаче инсталирането на първия модел, който ви попадне, не е рационален подход. Трябва да знаете какво да търсите и как правилно да закупите щори за декориране на отвори на прозорци на офиса.

Разнообразие от дизайни и щори за офис

Съвременните системи за прозорци се характеризират с разнообразие от форми, така че производителите предлагат производството на вертикални и хоризонтални щори. Хоризонталните дизайни се появяват много по-рано от вертикалните. Предлагат се в леки метални сплави (алуминий) или дърво. Специални ламели са закрепени заедно с нишки (стълбица), а цялата конструкция е прикрепена към греда. Тези щори ви предлагат пълно отваряне и прецизно регулиране на светлината в помещението чрез завъртане на ламелите. Ламелите варират по ширина от 25 до 50 мм. Те не са без недостатъци. По-специално, това се отнася до това, че при напълно затворено положение може да прониква светлина през цепнатините на ламелите през които минава стълбицата, което дразни очите на служителите в офиса. Също така те задържат прах върху хоризонталните ламели. Въпреки това, те са най-често използваните щори за офис.

Вертикалните модели, на фона на предишните, имат значително предимство. Те са лесни за поддръжка и експлоатация. Пълен комплект щори включва ленти от плат, верига за регулиране на градуса на завъртане и въже за преместване на платовете ляво/дясно. Също така те често се използват като прегради между работните места на служителите в офиса. Вертикалните модификации имат няколко атрактивни разновидности в своя състав. Например вертикалните щори са не само начин за украса на стая, но и контролират добре осветеността на помещението, което ги прави силно подходящи щори за офис.

Основата за правилния избор

Когато избирате щори за офиса, трябва да разчитате на няколко ключови критерия:

  1. Модела трябва да съответства на тематичния дизайн и предназначението на офиса. За офиси, където текат преговори, са подходящи щори с вертикални ленти от плат. Също така вертикалните опции са подходящи за офисите, където те могат да допълнят интериора. В стаи, лишени от ярки цветове и весели детайли, си струва да използвате хоризонтални венециански щори.
  2. Не забравяйте да се запознаете със свойствата на материала за производство на хоризонталните ламели. В офисите на обикновените служители могат да се използват щори с алуминиеви ламели, които се почистват лесно. Но за офисите на мениджърите е по-добре да изберете вертикални модели с ленти от скъпи платове.

Дървените конструкции в офис помещения са изключително редки поради високата им цена, но те ще изглеждат наистина стилно и модерно.

Не трябва да спестявате от закупуването на такива продукти. Инвестирайки веднъж във висококачествени щори, ще бъде възможно дълго време да се наслаждавате на безупречния им външен вид. А цветът, видът и дизайнът на прозоречния механизъм е въпрос на вкус.