fbpx НАЧАЛО » Blog » 6 основни правила за избор на перфектните щори

6 основни правила за избор на перфектните щори

1). Стил

За да изглеждат щорите перфектно, трябва да определите стила на интериора на стаята, неговите характеристики, недостатъци и предимства. Например в екостила е по-оптимално да се използват щори, изработени от дърво или от бамбук.

2). Инсталация

Монтажът към крилото на прозореца, е за предпочитане където размерът на прозореца е малък. Ако има прозорци с нестандартни размери: сводести, тавански, ъглови е добре щорите да се монтират на тавана или стената.

3). Размери

Важно е да се вземат размери правилно, най-добре е да използвате помощта на специалист!

4). Въпрос на вкус

Ако се чудите между избор на хоризонтални или вертикални щори, тук трябва да разчитате повече на собствения си вкус и естетически предпочитания. Но ако избирате щори за малка стая, обърнете внимание на хоризонталните щори, защото те не заемат много място.

5). Материал

Сред разнообразието от материали за производство на щори (дърво, алуминий, плат и др.) е необходимо да изберете този, който би била подходяща за помещението в което смятате да поставите щори.

6). Цвят

Цветовата гама играе съществена роля при закупуването на щори. Те трябва да се комбинират с мебелите, цвят на стените, дограмата и др. Ако стаята е боядисана в един цвят, по-добре е да използвате щори в ярки, контрастни нюанси. За кухнята дизайнерите препоръчват използването от светли щори, те създават атмосфера на комфорт в стаята. В спалнята е подходящо да се монтират ролетни щори заради високото ниво на затъмнение. Препоръчваме ви да анализирате всички функции, преди да изберете вашите нови щори.