fbpx НАЧАЛО » СЕКЦИОННИ ГАРАЖНИ ВРАТИ

СЕКЦИОННИ ГАРАЖНИ ВРАТИ

Врати на секции или секционни врати

гаражни врати

Когато става въпрос за секционни гаражни врати си представете гаражна врата от ново поколение. Врата, която не е трансформация на съществуващите решения, а творчески ефект на търсене на баланс между съвременната технология, качество, безопасност и дизайн.

Секционните гаражни врати отговарят на строги стандарти по отношение на устойчивост на вятър, проникване на вода и пропускливост на въздуха. Коефициентите на тези параметри влияят не само върху удължаването на живота на секционните гаражни врати, но и върху запазването на нейните естетически качества в продължение на години.

Секционните гаражни врати са най-високото ниво на оборудване, когато става въпрос за входа и изхода на вашия гараж. Голямо предимство на секционните врати е, че предлагат най-добрата топлоизолация спрямо останалите модели гаражни врати.

Дебелината на панелите е 40 мм и е пълна с изключително плътна полиуретанова пяна. При секционни гаражни врати няма нужда от термични мостове, защото панелите застават плътно в затворено положение. 

Секционни гаражни врати предимства:

 • безшумно движение
 • Ръчното задвижване е елементарно – разполагащи с добре конструираните механизми, гаражните секционни врати са леки и удобни за употреба дори  ръчно.
 • Имат възможност за вграждане на пешеходна врата;
 • Възможно е  вграждане на прозорци и прозрачни панели;
 • Излъчват лукс, благосъстояние и имат солиден външен вид
 • Цвят – стандартен бял, боядисани по каталога RAL или дървесен декор

Цените се актуализират!

Техническа информация за секционни гаражни врати

Гъвкавата облицовка на изолираните секции на секционни гаражни врати се повдигат посредством усукваща система, осигуряваща здрава и стегната връзка. Изключително трудно нахлуването с взлом при секционните врати. Един от големите плюсове на секционни гаражни врати е, че могат да бъдат оборудвани по желание и с пешеходна врата, но не винаги ширината паното ви позволява да зададете размера на нормална врата.


секционни врати
 1. Конзола
 2. Ролка
 3. Пружина
 4. Средна носеща конзола
 5. Хоризонтален водач
 6. Водач „r“
 7. Панти с ролки
 8. Вертикален водач
 9. Фиксиращи планки
 10. Средна планка
 11. Пана
 12. Дърпащ мотор с релса

Движение на секционни гаражни врати

Основното предимство на секционни гаражни врати е тяхната маневреност – въпреки че имат много други положителни качества. Този дизайн на врата е идеален за малък гараж. Секционните гаражни врати се движат почти безшумно – гладко се прибират в пространството под тавана. Тази система за гаражни врати е балансирана от пружинен механизъм, който едновременно намалява натоварването. Поради това, секционни гаражни врати се повдигат много лесно дори ръчно, за което е необходимо да се издърпа специална дръжка.


гаражни врати
гаражни врати

Паната на секционни гаражни врати са пълни с изключително плътна полиуретанова пяна. Свързват се с изключително надеждни планки и това ги прави надеждни и сигурни.

гаражна врата
Пано на секционна гаражна врата

Термоизолираните панели с дебелина 40 мм, подсилена уплътнителна система и сложен дизайн осигуряват изключително високи стойности на топлоизолация.

Моторизация на секционни гаражни врати

Автоматиката на Somfy за секционни гаражни врати отговаря на всички Европейски стандарти за качество и сигурност. Преди да бъдат инсталирани, продуктите на Somfy се тестват още при производството. Проектирани и изпитани, те издържат няколко хиляди работни цикъла дори при тежки климатични условия.


гаражни врати с мотор

Моторите използвани за секционни гаражни врати са няколко варианта:

DEXXO PRO RTS

DEXXO OPTIMO RTS

DEXXO COMPACT RTS

DEXXO PRO io

Моторите за секционни гаражни врати се различават по технология, цена и начин на монтаж. Моторите на Somfy гарантират тиха и гладка работа, командват се с джобно дистанционно за управление което е ударо и влаго устойчиво.


Моторите за секционни гаражни врати идват с 5 години гаранция от Somfy.

Други Продукти