fbpx НАЧАЛО » Blog » КАК И ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ПЛИСЕ ЩОРИ?

КАК И ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ПЛИСЕ ЩОРИ?

Пазарът на стоки за обзавеждане на жилището непрекъснато се обновява с все по-нови и все по-оригинални продукти, но плисираните щори са все така търсени и запазват своята популярност. Плисе щорите идеално се вписват в повечето дизайнерски решения.

Плисираните щори не само имат забележителна функционалност, но и съществено трансформират интериора. Такава система позволява създаването на идеална добавка за защита от светлина с няколко варианта на управление на слънчевия поток за различни видове прозорци. Широкото им приложение ви позволява да ги поставите почти навсякаде, подходящи за зимни градини, капандури, покривни прозорци, както и за сложните прозорци с форми на полукръг, трапец и т.н.

плисе щори
Плисе щори

Предимства:

  1. Плисе щори, огромно тяхно предимство е, че те могат да бъдат изпрани. Това е голям плюс ако сте избрали плисе щори за вашите балкон или кухня.
  2. Този вид щори могат да бъдат затворени отдолу нагоре. Той е много удобен за помещения на приземния етаж, балкон, кухня, басейн.
  3. Плисе – това е единственият вариант, който може да се използва за прозорци с неправилна форма (триъгълник, полукръг, трапец).
  4. Пастват идеално и на прозорци под наклон.
  5. Перфектната комбинация от материали и текстури ви позволява да изберете идеална опция за всяка стая.
  6. Възможно е да се монтират на всякакъв вид дограма: алуминиеви, дървени и пластмасови прозорци.
  7. Плисе щори могат да се състоят от два вида тъкани с различна плътност и цвят. Това ви позволява да регулирате степента на тъмнината на помещението, да контролирате защитата от слънцето или любопитните погледи отвън. Така наречените – Плисе щори Ден и Нощ.

Плисе щори под наклон

плисе щори
Плисе щори под наклон

Както споменахме, плисе щорите са идеалното решение за прозорци под ъгъл. Надеждното закрепване и специфичната система на сглобката не позволяват на щорите да овиснат. Предвид спецификата на монтажа под наклон, този модел щори обикновено са с управление от горния профил.

Плисе щори обичат нестандартното

плисе щори
Плисе щори нестандартна форма

Идеален избор за любителите на нестандартни форми и неочаквани дизайнерски решения. До този момент това е единственият възможен начин за предпазване от слънчева светлина при прозорци с необичайна форма или размер.

Плисе щори „Ден-Нощ“

плисе щори ден и нощ
Плисе щори Ден и Нощ

Комбинацията от прозрачен и тъмен плат, които могат да се движат независимо един от друг, задавайки необходимото осветление на стаята.

Накратко, плисе щори – това е един от най-екстравагантните и ергономични опции за проектиране на засенчването и декорацията на прозорците. Трудно се замърсяват и имат възможност за пране, предпазват от светлина и горещина, не заемат много място и не събират прах. Широката гама цветове и различните възможности на монтаж ще задоволи и най-взискателните клиенти.