fbpx

ПРЕДИМСТВА НА Blackout – ПЛАТ ЗА ЩОРИ

  • -
щори от плат

ПРЕДИМСТВА НА Blackout – ПЛАТ ЗА ЩОРИ

Tags : 

Платът “Блекаут“ (Blackout) набира все повече популярност с всеки изминал ден и се е превърнал в истинска революция на пазара за текстилни щори. Всичко това се обяснява с факта, че той притежава характеристики като непрозрачност и топлоустойчивост .

Този плат перфектно успява да предпази помещението от слънчева светлина през лятото,а през зимата от студения въздух от прозорците. При избор на вертикални щори с плат Blackout, той  е в състояние да закрие стената с прозореца до над 90%, като същевременно има привлекателен външен вид.

Самата тъкан е възможно да спира на 100% светлината,  а в комбинация с щора с кутия и водачи, ще блокирате проникването на светлината отвън, дори и в горещите и светли летни дни. Blackout платът е наличен за почти всички щори от плат.

Предимствата на щорите с плат Blackout

вътрешни щори

Излишно е да се споменава, че в сравнение с обикновения, този плат има много предимства, тук са само някои от тях:

  • Трайност на работата. Щорите, изработени от такъв плат, са далеч по-устойчиви на изгарящите слънчеви лъчи, не се деформират и подлежът на измиване с мокра кърпа (имайте предвид, че тези качества не са еднакви за различните производители).
  • Приятен обеден сън. Този плат, както загатва и името му, не пропуска или засенчва в голям процен светлината отвън, това му дава голямо предимство при избора на щори за спалното помещение.
  • Друго предимство е процента на шумоизолация, но те също и предпазват помещението от топлината навън.

Къде и защо се препоръчва използването на щори с такъв плат?

Широката гама от положителни характеристики ви позволява да използвате щорите с такъв плат на различни места .

Едни от най-популярните потребители са образователните институции. Те са напълно подходящи за класната стая защото  позволяват да се регулира светлинния поток, препоръчват се още и за конферентни зали, малки и големи офиси.

С богатата си гама от текстура и цветове, ви позволява да поставяте щорите във всеки интериор като се съобразявате с декорацията на помещението.

вертикални щори

 

Тъй като този плат се е доказал със свойте качества, не е изненадващо, че се използва за засенчване на различни помещения.

  1. Препоръчва се за стай с изглед към улицата, това се обяснява с факта, че тъканта не поема и не задържа прах.
  2. Тъй като платът наречен Blackout има процент звукоизолация , той е намерил широко приложение в хотели и къщи за гости, където хората отиват на отдих.
  3. В бизнес и офис сградите често се използва моделът с вертикални ленти от плат Blackout, защото те не изискват специални грижи и могат да се използват в продължение на много години.
  4. И, разбира се, те също се използват и в обикновените помещения, като ги поставят основно в спални, дневни и детски стаи.