fbpx НАЧАЛО » Blog » Електрически щори за външна и вътрешна инсталация – умните щори!
УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ! ФИРМА СЪНИ БЛИНД ЩЕ БЪДЕ В ЛЕТЕН ОТПУСК ОТ 27.07. ДО 11.08.2024 Г ВКЛЮЧИТЕЛНО. ОЧАКВАМЕ ВИ ОТНОВО НА 12.08.2024 Г ВЕСЕЛО ЛЯТО!

Електрически щори за външна и вътрешна инсталация – умните щори!

Електрически щори

Електрически щори за дома или офиса, защо ни е нужно това чудо?

С всеки изминал ден умните домашни устройства превземат света ни, като изпълняват всички онези всекидневни задачи които изпълняваме ръчно. Вероятно вече сте открили предимствата на прахосмукачките – роботи, свързаните с интернет електрически крушки или интелигентна климатизация.

Ако искате да направите дома си още по-умен, трябва да обмислите закупуването на електрически щори, които се свързват с вашия смартфон и автоматично се затварят и отварят според времето и температурата.

Сега има множество различни опции и варианти за онези, които искат да управляват щорите си с дистанционно. А горещата тема днес е съвместимостта с най-новите гласови асистенти – Amazon Alexa, Google Assistant и Siri чрез Apple HomeKit.

Какви са вашите възможности за електрически щори?

Има много фирми предлагащи няколко варианта за моторизиране на щори. Ние ще ви представим три от фирмите които са се наложили като утвърдени лидери в начина си за автоматизиране на електрически щори.

Умни електрически щори със SOMFY


умен дом


При поръчка на нови електрически щори, те се произвеждат с вградени ел. мотори. Добавят се сензори и допълнителни устройства за отдалечен контрол на автоматичните щори. Разбира се, това е модерно бутиково предложение и цената е оправдана.

Somfy предлага пълна автоматизация за щори, врати, тенти и др. С избора на сомфи, вие лесно ще превърнрте дома си в „умен дом“.

Somfy е гигантско име при електрическите щори, но инсталацията на моторите и автоматиката далеч не е проста и изисква квалифицирани специалисти за безпроблемен монтаж.

Първо трябва да изберете точния мотор за вида и модела на щорите. От това зависи правилната работа на електрическите щори.


мотори за щори


Трябва да се прецени коя технология – RTS или Somfy-IO е приложима във вашият случай.

Остава да се прецени какви сензори са необходими, монтаж и конфигурация на устройства за свързано оборудване – Connexoon или TaHoma, както и къде да бъдат инсталирани. Всичко това са малки бели кутии, от които зависи правилната работа на вашите умни електрически щори.

И ако до тук не ви е заболяла главата, може да се запознаете и с Somfy myLink за RTS/ WiFi за контрол на радиотехнологията от телефон, да посетите и закупите от Amazon и сами да конфигурирате електрическите си щори.

След като сте направили всичко това, ще можете да се насладите на Alexa, Google Assistant или IFTTT контрол на вашите електрически щори.

Ето защо от Somfy препоръчват всичко това да се извърши от специализирана фирма. Ние от щори Съни Блинд разполагаме с обучен персонал който ще ви даде препоръка кой вариант за електрически/автоматични щори е най-удачен за вас.

Всички мотори за електрически щори Somfy, се предлагат с 5 години гаранция.

Но какво да правим ако търсим бюджетен вариант за моторизиране на нашите щори?

Винаги ще има бутикови опции за електрически щори за дома или офиса. Но все повече се търси вариант как старите ръчно управлявани щори могат да бъдат реконструирани като умни електрически щори.

За да се възползвате от следващото предложение, трябва да сте наясно, че е съвместимо с роло щори или друг модел вътрешни щори с верижен механизъм. На пазара се предлагат няколко мотора, които могат да се използват за автоматизиране на вече монтирани щори – след което може да се интегрира с умния ви дом.

А какво ще кажете когато разберете, че лесно можете да превърнете вашите ръчно управлявани щори в електрически без помощта на специалист?

Това е лесно с

Моторите на SOMA Smart Shades


автоматизирани щори


Ако търсите опция за модернизация и автоматизация на щори, SOMA е едно добро решение. Добре проектираните ел. мотори за щори, компактно скрити в малки кутии се монтират на стената. В кутията се поставя верижката / въжето за ръчно управление на щората.

При активиране на автоматиката Soma „умни щори“, тя буквално замества ръцете ви и превръща вашите стари ръчни управляващи щори в електрически щори.

При теста който направихме, установихме, че те са много лесни за инсталация чрез двойно лепяща лента или посредством дюбел и винт. След като SOMA е монтиран, можете да управлявате електрическите щори от вашия смартфон – но няма контрол върху бутоните на самото устройство.

SOMA Smart Shades се захранва със слънчева енергия от вградена литиева батерия. Това прави вашите нови електрически щори – енергоспестяващи.

SOMA разполага с пълен набор от интелигентни интеграции с Alexa, Google Assistant и HomeKit за гласово управление на електрическите щори. Това изисква модулът SOMA Connect да бъде включен в Рутера, който от своя страна е свързан с избрания от вас доставчик на интернет.

Soma са сигурни в своя продукт и ви предлагат 30 дни тестов период и ако не ви допадне ще възстановят цялата сума.

Запознайте се и с AXIS Gear


електрически щори


От Axis твърдят, че техният продукт  Axis Gear „Smart Blinds For Your Smart Home“ е най-лесният начин да превърнете вече инсталираните щори на вашите прозорци в електрически. Буквално инсталацията и настройката на устройството произведено от Axis,  което те са нарекли „Gear“, отнема няколко минути.

Ако съдим и по оценката му в Amazon, то вероятно е наистина качествен продукт. Няма как да отречем, че устройството е достатъчно красиво и елегантно за да се слее с домът ви и дори да му придаде стил. 

Gear е проектиран така, че да се справи с всякакъв размер вътрешни щори. Gear е способен да превърне всеки един модел роло щори, щори Ден и Нощ, вертикални и римски щори в електрически. Справя се отлично с метална верижка,  PVC  верижка и въже.

Тук също е наличен контрол от собственият ви смартфон. Софтуера ви дава възможност да настройте графици по дни и часове когато искате електрическите щори да се вдигат и свалят. Захранва се от слънчева батерия, а вътре в нея е поставена 12V – „АА“ батерия която действа като резервно захранване.

Устройството което е способно да превърне щорите ви в електрически е и доста компактно. Размерите на устройството са 46мм x 38мм x 165мм, а на слънчевата батерия 408мм x 36мм x 23мм.